Як не платити аліменти - хитрості і наслідки

  1. Відмова від дитини нічого не змінює
  2. Ухилення від батьківських обов'язків
  3. Як зменшити або не платити аліменти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розірвання шлюбу - процес болючий і неприємний, а якщо у подружжя були неповнолітні діти, розлученням справа не закінчується. Починаються проблеми з аліментами. Розлучені чоловіки раз у раз шукають в інтернеті інформацію, як не платити аліменти, тоді як їхні колишні дружини, навпаки, шукають способи привернути до відповідальності неплатника аліментів.

Сьогодні ми розглянемо права платить аліменти і то, коли обов'язок по сплаті грошей на дитину чи недієздатного чоловіка припиняється.

Відмова від дитини нічого не змінює

Деякі чоловіки сподіваються, що якщо вони відмовляться від дитини, то більше не будуть зобов'язані платити на нього аліменти. Мовляв, не моє дитя і проблема теж не моя.

Однак закон в даному питанні стоїть на боці неповнолітніх - Сімейний кодекс прямо наказує, що в разі відходу від батьківських обов'язків і відмови від виплати аліментів, покладені суми будуть стягуватися в примусовому порядку. І тут не грає ролі, складаються подружжя у шлюбі або розлучені, і навіть якщо один з них позбавлений батьківських прав. Зупинимося на цьому трохи докладніше.

Ухилення від батьківських обов'язків

Під невиконанням батьківських обов'язків може розумітися наступне:

Все перераховане вище (при наявності документально зафіксованих фактів) може привести до позбавлення батьківських прав в судовому порядку. Разом з цим недобросовісний батько позбавляється всіх привілеїв, а саме:

  • Прав на пільги і соціальні виплати;
  • Правомочності на матеріальну підтримку в старості;
  • Права участі у вихованні дитини.
  • Але при цьому зберігається обов'язок зі сплати аліментів.

Таким чином, згідно із законом ні добровільна відмова від дитини, ні позбавлення батьківських прав через ухилення від обов'язків не звільняє від обов'язку зі сплати аліментів. Аліментні виплати припиняються тільки в наступних випадках:

  • Досягнення дитиною віку 18 років;
  • Визнання дитини дієздатним в судовому порядку до досягнення повноліття;
  • Смерть дитини;
  • Усиновлення дитини і як наслідок, перехід відповідальності за нього до іншої особи.

Як зменшити або не платити аліменти

Тим не менш, є цілком законні способи зменшити розмір аліментних виплат або ж позбутися них зовсім. Головне - зробити все грамотно і відповідно до закону.


    • Переїзд дитини до платника - в такому випадку обов'язок по сплаті аліментів лягає на плечі другого з батьків. Правда, навряд чи це можна вважати полегшенням фінансового становища, адже ви будете повинні виховувати і утримувати дитину. Однак як варіант це потрібно розглянути.
    • Експертиза батьківства - якщо є сумніви в тому, що це ваша дитина, саме час здати аналізи і переконатися. Якщо виявиться, що ви не є біологічним батьком, суд тут же скасує аліменти. Правда, вже виплачених сум вам не повернуть.
    • Вступ до ВНЗ на очне відділення - ви все ще будете сплачувати певний відсоток від стипендії, однак сума істотно скоротиться. Але не можна буде офіційно влаштовуватися на роботу, тільки неофіційні підробітки.
    • Народження ще однієї дитини - в такому випадку на плечі чоловіка лягає обов'язок утримувати не тільки немовляти, але і його маму, яка ще три роки буде вважатися непрацездатною. Якщо ваша друга дружина подасть позов на утримання аліментів, то суд зменшить аліменти на першу дитину.
    • Довести, що аліменти витрачаються не за призначенням - наприклад, ваша колишня дружина спустила ці гроші на косметику або нову шубу. Втім, це вам ще потрібно довести.
    • втрата високооплачуваною роботи або інші істотні зміни у фінансовому становищі платника - все повинно бути підтверджено довідками і документами. Суд, швидше за все, перегляне розмір аліментів або дасть відстрочку.
    • Доходи дитини перевищують доходи самого платника.

Доходи дитини перевищують доходи самого платника

Зрештою, якщо ви є злісним неплатником аліментів і не збираєтеся виправляти становище, має сенс переписати майно на родичів або надійних друзів.
Адже якщо ви боржник по аліментах, у вас виникнуть не тільки проблеми з виїздом з країни або оформленням кредиту у банку. Ситуація може дійти до того, що судові пристави накладуть арешт на ваше майно і вилучать його в примусовому порядку. Тому має сенс подбати про те, щоб їм не було чого вилучати.

Рекомендуємо вам подивитися відео
"Як не платити аліменти"


Поділитися:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online