Як дізнатися борг по аліментах: через інтернет, на прізвище

  1. Дізнатися борг через офіційний сайт ФССП
  2. Дізнатися борг на Єдиному інтернет-порталі державних послуг

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сімейним законодавством РФ передбачена обов'язок одного з батьків, який відмовився містити в добровільному порядку своїх неповнолітніх дітей, виплачувати їм аліменти

Сімейним законодавством РФ передбачена обов'язок одного з батьків, який відмовився містити в добровільному порядку своїх неповнолітніх дітей, виплачувати їм аліменти. Аліменти можуть бути стягнуті через суд за три попередні роки.

Непрацездатні батьки також мають право отримувати аліменти на своє утримання з працездатних повнолітніх дітей.

Якщо громадянин зобов'язаний платити аліменти, але добровільно цього не робить, то судові пристави приймається за справу. На підставі рішення суду пристава починають примусове стягнення. Не кожен знає, що у служби судових приставів (ФССП) є цілий арсенал заходів по боротьбі з боржниками. У тому числі: звернення стягнення або накладення арешту на майно, яке належить неплатнику, списання боргів з наявних розрахункових рахунків, і навіть обмеження на виїзд за межі РФ. Тому, щоб уникнути неприємних контактів з приставами, краще заздалегідь проконтролювати наявність непогашеної заборгованості.

Але, не виключена й така ситуація, коли громадянин, регулярно виплачує аліменти, впевнений в тому, що у нього немає заборгованості, з'ясовує, борг все ж є. Буває так, що з боржника, згідно з постановою про стягнення, регулярно утримується заборгованість по аліментах з заробітної плати за місцем роботи, або з пенсії в територіальному органі Пенсійного фонду.

Але, з різних причин сума боргу може не надійти на рахунок Служби судових приставів. Причини можуть бути різні: рахункова помилка бухгалтера, грошові кошти, утримані в рахунок погашення заборгованості по аліментах, були перераховані за помилковими реквізитами. Борг залишається непогашеним, а пристави починають турбувати.

Якщо боржник не згоден з боргом по аліментах, відбитим в Постанові про порушення, то варто особисто з'явитися в територіальні органи ФССП. Для з'ясування всіх обставин і врегулювання питань по заборгованості, приставу необхідно пред'явити: паспорт і виконавчий документ, а також чеки (квитанції) та інші платіжні документи, що підтверджують погашення боргу по аліментах.

Судовий пристав (ФССП)

Щоб дізнатися заборгованість можна зв'язатися безпосередньо з приставом-виконавцем, який порушив провадження. Зробити це можна за телефоном. ф. і. о. пристава, контактний телефон, можна знайти на бланку Постанови про відкриття виконавчого провадження.

Уточнити заборгованість по аліментах можна на підставі письмового запиту в ФССП, в якому необхідно відобразити номер Постанови про відкриття виконавчого провадження, дату, бажано ініціали пристава-виконавця.

Зараз передбачено кілька зручних можливостей, що дозволяють особам, які виплачують аліменти за виконавчим документом, дізнатися свій борг, не виходячи з дому і не зустрічаючись з приставами, на спеціальних серверах і офіційних сайтах через інтернет.

Власники мобільних пристроїв, що працюють на платформах Android, Windows Phone, можуть скористатися спеціальним мобільним додатком, називається воно «ФССП».

Дізнатися борг через офіційний сайт ФССП

Офіційний сайт ФССП для безкоштовної перевірки заборгованості по аліментах

Детальну інформацію про розмір заборгованості по аліментах можна безкоштовно дізнатися через інтернет, на офіційному сайті Федеральної служби судових приставів (ФССП), розташованому на електронну адресу: http / fssprus.ru. В режимі онлайн служба реєструє всю чинну база даних з відкриття виконавчих проваджень, туди ж потрапляють особи, зобов'язані сплачувати аліменти.

Для того щоб уточнити необхідну інформацію про заборгованість, можна на головній сторінці сайту ФССП вибрати опцію «Дізнайся про борги», яка відразу впадає в очі, завдяки яскравому помаранчевому кольорі. Дуже зручна система онлайн запропонує заповнити форму пошуку. У вкладці «пошук фізичних осіб» для ідентифікації особи боржника заповнюється електронна форма, із зазначенням: найменування територіальних органів служби судових приставів; прізвища, імені, по батькові та дати народження боржника. За допомогою кнопки «Пуск» підтвердити свої дії.

Варто зазначити, що на сайті судових приставів можна не тільки дізнатися свою заборгованість по аліментах, а й оплатити борг.

Дізнатися борг на Єдиному інтернет-порталі державних послуг

Єдиний портал державних послуг РФ

Єдиний портал державних послуг РФ - це єдина сервісна система всіх державних структур, яка дозволяє отримати необхідну довідкову інформацію. На офіційному сайті Єдиного інтернет-порталу надається можливість дізнатися інформацію приставів про неоплачені борги з аліментів.

Звернувшись на сайт єдиного порталу Державних послуг, за електронною адресою: http / www.gosuslugi.ru, необхідно для початку зареєструватися. Щоб дізнатися інформацію по аліментах, необхідно виконати вхід у вкладку органів влади, потім знайти розділ ФССП, оформити запит, щодо особи, яка виплачує аліменти.

Необхідно заповнити свої реєстраційні дані. Це потрібно для того, щоб пристави змогли ідентифікувати боржника. ФССП протягом декількох днів відпрацює запит. Результати запиту і відповідь пристави направлять на електронну скриньку, яка була вказана при реєстрації.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online