Мінпраці і Кремль прокоментували інформацію про підвищення зарплат бюджетникам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Бюджетники нібито заявили про різке збільшення зарплат перед виборами. Таку інформацію має РБК. Також про підвищення виплат Business FM розповіли одна з викладачів МДУ і заступник головного лікаря Бюджетники нібито заявили про різке збільшення зарплат перед виборами

Фото: depositphotos.com

Оновлене о 15:20

Бюджетники розповіли про різке збільшення зарплат перед виборами. як повідомляє РБК , В ряді наукових установ і лікарень в останні три місяці значно зросли зарплати - в першу чергу у працівників бюджетної сфери, які потрапляють під дію «травневих указів». Наприклад, в МГУ і в лікарні імені Боткіна.

Це підтвердила в бесіді з Business FM одна з викладачів МДУ. Свого імені вона просила не називати.

«Дійсно, зарплата стала вище. Я, чесно кажучи, в бухгалтерії не питала, з чим це було пов'язано, але та зарплата, яка приходить, - я навіть здивувалася. Однак у мене в принципі навантаження зросло, тобто мені так складно сказати, може, це було і з навантаженням пов'язано. Але точно, наприклад, за минулий рік мені зарплату за січень - лютий взагалі затримували, а зараз все вчасно заплатили. Десь з січня [підвищення], я не можу сказати, що це прямо з виборами пов'язано ».

За словами іншого викладача МДУ, співробітники отримали в 2,5-3 рази більше, ніж зазвичай, пише РБК. Підсумкові суми склали 100-120 тисяч рублів. Керівництво це ніяк не пояснив. Про підвищення зарплат заявили також московські лікарі.

Заступник головного лікаря однієї з московських лікарень також підтвердила Business FM на умовах анонімності, що в листопаді - грудні зарплати лікарів і медсестер підвищили в півтора рази. Але це, за її словами, не перше підвищення з моменту виходу «травневих указів».

- В кінці 2017 року відбулася чергове підвищення заробітних плат. Медичні організації, принаймні Москви, перейшли на систему ефективного контракту. Збільшилася ставка, базова частина заробітної плати. Ставка лікаря, фахівців, медичних сестер, тобто лікарського персоналу і середнього медичного.

- Це перше підвищення за всі роки з «травневих указів» 2012-го або були ще підвищення?

- Були регулярні підвищення. Чи не менше 10% завжди було.

- А наскільки регулярними вони були? Раз на квартал або ...

- Щорічно.

- Щороку на 10%.

- Іноді більше.

Глава Мінпраці Максим Топілін підтвердив RNS , Що підвищення зарплат бюджетникам пов'язано з виконанням «травневих указів» Володимира Путіна 2012 року. Згідно з ними, до 2018 року зарплати лікарів, викладачів вузів і науковців повинні складати 200% від середньої по регіону.
Але чому укази виконуються тільки через шість років? Ось як прокоментував несподіване зростання зарплат бюджетників прес-секретар президента Дмитро Пєсков:

Росстат в кінці лютого опублікував дані про середні зарплати бюджетників, які підпадають під дію «травневих указів», за січень 2018 року. Дані показали значне зростання зарплат лікарів, викладачів вузів і наукових співробітників у порівнянні з 2017 роком.

Так, середні зарплати лікарів в цілому по Росії виросли на 28%, до 72,5 тисячі руб. Наукові співробітники стали отримувати на 37% більше - в середньому по 87 тисяч рублів, а викладачі вузів - по 77 тисяч рублів.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Це перше підвищення за всі роки з «травневих указів» 2012-го або були ще підвищення?
А наскільки регулярними вони були?
Але чому укази виконуються тільки через шість років?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online