Зразок заяви ІПН | Як заповнити для фізичної особи, для дитини, форма 2-2 Облік (офіційний бланк ИФНС)

  1. Зразок заяви на отримання ІПН за формою 2-2 Облік
  2. Правила заповнення
  3. Зразок заповнення форми 2-2 Облік (ІПН)
  4. Друга сторінка
  5. третя сторінка
  6. Заповнювати від руки або на комп'ютері
  7. Офіційна інструкція ИФНС щодо заповнення Форми 2-2
  8. Порядок заповнення сторінки 001 (Сторінка 1)
  9. Порядок заповнення сторінки 002 (Сторінка 2)
  10. Порядок заповнення сторінки 003 (Сторінка)
  11. Тонкощі заповнення для іноземців

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Заява на ІПН можна заповнити за зразком, щоб заощадити час і не переробляти потім допущені помилки. Отримати індивідуальний податковий номер може кожен бажаючий, але краще всього заздалегідь підготуватися. Чи не важлива причина, по який ви будете виготовляти ІПН (наприклад, класично для фізособи, або для своєї дитини, можливо через зміну прізвища).

Отримання податкового номера у вигляді ІПН не становить серйозної складності для кого-небудь. Дана процедура проводиться безкоштовно, а з боку громадянина потрібно лише уявлення паспорта і складання за існуючим зразком заяви.

Єдині складності в процесі отримання ІПН виникають тоді, коли доводиться заповнювати заяву. Якщо ви допустите помилку незалежно від того, яка вона (невелика або значна), вас попросять знову заповнити анкету. У разі не виявлення такої помилки документи приймуть, але в подальшому вами буде отримано відмову, який свідчить про те, що присвоєння ІПН неможливо. У зв'язку з цим слід з максимальною уважністю виробляти заповнення даного документа.

Зразок заяви на отримання ІПН за формою 2-2 Облік

У разі звернення до конкретне відділення ФНС бланк заяви надається на місці. Якщо буде обраний інший спосіб звернення з приводу отримання ІПН, наприклад, за допомогою поштових послуг, то буде потрібно знайти бланк заяви в інтернеті. Для вирішення цього питання можна скористатися функціональністю офіційного ресурсу ФНС, який дає можливість не тільки завантажити необхідний бланк, але і заповнити його електронний варіант. Правда, останній згаданий спосіб доступний лише для тих, хто є володарем електронного підпису.

Офіційний бланк ИФНС (Форма 2-2 Облік) завантажити

Це посилання для скачування з офіційного сайту Федеральної Податкової Інспекції (nalog.ru)

Правила заповнення

У НК РФ визначено, що складання заяви з приводу отримання ІПН може бути вироблено рукописно або за допомогою використання ПК з наступною роздруківкою.

Разом з цим існує ще ряд правил стосовно даної теми:

  • роздруківка кожного аркуша анкети повинна проводитися окремо, тобто з одного боку аркуша паперу;
  • скріплення листів не можна робити таким способом, застосування якого призвело б до пошкодження паперу;
  • написання дат можливо лише за рахунок використання виключно цифр;
  • помарки і будь-які виправлення при складанні анкети не допускаються;
  • якщо передбачається заповнення електронного варіанту анкети, то для цього слід вибирати шрифт Courier New, має розмір 16.

Зразок заповнення форми 2-2 Облік (ІПН)

Перша сторінка

Друга сторінка

третя сторінка

Згідно із затвердженою інструкції щодо заповнення, на стор. 002 При заповненні відомостей про місце проживання (місце перебування) заявника для міст Москва і Санкт-Петербург поля «Район» і «Місто» не заповнюються.

Заповнювати від руки або на комп'ютері

Заяву можна заповнити від руки. Але ручка повинна бути кулькова, а колір пасти - синій або чорний. Крім того, необхідно дотримуватися таких правил:

  • починати заповнювати поле слід з першого знакоместа (квадратика);
  • вся інформація вноситься тільки друкованими великими літерами.

Офіційна інструкція ИФНС щодо заповнення Форми 2-2

Завантажити відразу цілком в Word

Порядок заповнення сторінки 001 (Сторінка 1)

  1. У верхній частині кожної сторінки Заяви фізичною особою, яка перебуває на обліку в податковому органі, вказується ідентифікаційний номер платника податків (далі - ІПН) відповідно до документа, що підтверджує постановку на облік в податковому органі (Свідоцтво про постановку на облік в податковому органі, повідомлення про взяття на облік в податковому органі, відомості з Єдиного державного реєстру платників податків (ЕГРН), отримані в установленому порядку, відмітка в паспорті громадянина Російської Федерації).
  2. В поле "код податкового органу" вказується код податкового органу за місцем проживання (місцем перебування) фізичної особи, до якого подається Заява.
  3. В полях "Прізвище", "Ім'я", "По батькові" вказуються прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи повністю, без скорочень, відповідно до документа, що посвідчує особу. У разі відсутності у фізичної особи по батькові в поле, що складається з одного знакоместа, проставляється цифра "1".
  4. У разі якщо Заява надіслано поштою та (або) достовірність і повнота відомостей, зазначених у Заяві, підтверджується представником фізичної особи, вказується кількість аркушів додатка до Заяви.
  5. У розділі "Достовірність і повноту відомостей, зазначених у цьому Заяві, підтверджую":

1) при вказівці особи, що підтверджує достовірність і повноту відомостей, зазначених у Заяві, в поле, що складається з одного знакоместа, проставляється відповідна цифра:

"5" - фізична особа;

"6" - представник фізичної особи.

2) якщо достовірність та повноту відомостей підтверджує фізичну особу, яка подала Заява, в місці, відведеному для підпису, проставляється його особистий підпис, а також дата підписання заяви;

3) якщо достовірність та повноту відомостей підтверджує представник фізичної особи, в поле "прізвище, ім'я, по батькові представника повністю" вказуються порядково прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) представника фізичної особи відповідно до документа, що посвідчує особу, в місці, відведеному для підписи, проставляється особистий підпис представника фізичної особи, дата підписання.

ІПН особи, що підтверджує достовірність і повноту відомостей, зазначених у Заяві, вказується в разі наявності у нього документа, що підтверджує взяття на облік в податковому органі (Свідоцтво про постановку на облік в податковому органі, відмітка в паспорті громадянина Російської Федерації), і використання ІПН поряд з персональними даними;

4) в поле "Номер контактного телефону" вказується номер контактного телефону, за яким можна зв'язатися з фізичною особою (його представником) із зазначенням телефонних кодів, потрібних для забезпечення телефонного зв'язку. Номер телефону вказується без пробілів і прокреслень;

5) в поле "E-mail" вказується адреса електронної пошти при здійсненні взаємодії податкових органів з особою, що підтверджує достовірність і повноту відомостей, зазначених у Заяві, в електронному вигляді;

6) в поле "найменування документа, що підтверджує повноваження представника" вказується найменування документа, що підтверджує повноваження представника платника податків;

  1. Розділ "Заповнюється працівником податкового органу" містить відомості про код способу подання Заяви (згідно з додатком № 1 до додатка № 15), кількості сторінок Заяви, кількості аркушів копій документів, доданих до Заяви, датою його подання (одержання), номер, під яким зареєстровано заява, прізвища та ініціали імені та по батькові працівника податкового органу, який прийняв заяву, його підпис.
  2. Розділ "Відомості про взяття на облік фізичної особи в податковому органі і (або) видачі Свідоцтва про постановку на облік фізичної особи в податковому органі (Свідоцтво)" заповнюється працівником податкового органу і в ньому зазначаються:

відомості про посаду, прізвище та ініціали імені та по батькові працівника податкового органу, що здійснив постановку фізичної особи на облік, ІПН і датою постановки на облік фізичної особи, проставляється підпис працівника;

і (або) відомості про посаду, прізвище та ініціали імені та по батькові працівника податкового органу, що видав Свідоцтво про постановку на облік фізичній особі, реквізити Свідоцтва та датою його видачі, проставляється підпис працівника;

відомості про прізвища та ініціали імені та по батькові фізичної особи (його представника), що отримав Свідоцтво, проставляється його підпис.

Порядок заповнення сторінки 002 (Сторінка 2)

  1. У верхній частині сторінки 002 Заяви зазначаються прізвище та ініціали імені та по батькові фізичної особи, яка подала Заява з проханням про постановку на облік в податковому органі за місцем проживання (перебування) або отримання Свідоцтва.
  2. Якщо в період після 01.09.1996 змінювалися прізвище, ім'я, по батькові, вказуються останні і рік їх заміни.
  3. В поле "Пол" вказується стать фізичної особи шляхом проставлення в полі, що складається з одного знакоместа, цифри "1", якщо стать чоловіча, або цифри "2", якщо стать жіноча.
  4. Дата народження вказується відповідно до запису в документі, що посвідчує особу заявника.
  5. Місце народження вказується в точній відповідності із записами в документі, що посвідчує особу заявника.

Якщо пред'явлений документ, що засвідчує особу, в якому немає відомостей про дату і місце народження, відомості заповнюються на підставі свідоцтва про народження або іншого документа, що містить такі відомості.

  1. Код виду документа, що посвідчує особу, вказується відповідно до довідника "Види документів, що засвідчують особу платника податків" (додаток № 1 до цього Порядку). Реквізити документа, що посвідчує особу (серія і номер документа, найменування органу і код підрозділу, який видав документ, і дата його видачі), вказуються відповідно до реквізитів документа, що посвідчує особу заявника.
  2. Поле "Наявність громадянства", що складається з одного знакоместа, заповнюється шляхом проставляння відповідної цифри:

"1" - громадянин;

"2" - особа без громадянства.

  1. В поле "Код країни" вказується числовий код країни, громадянином якої є заявник. Код країни вказується згідно ЄДРПОУ країн світу (ОКСМ). При відсутності у заявника громадянства в поле "Код країни" вказується код країни, що видала документ, що засвідчує його особу.
  2. Поле "Адреса в Російській Федерації", що складається з одного знакоместа, заповнюється шляхом проставляння відповідної цифри:

"1" - місце проживання;

"2" - місце перебування (при відсутності місця проживання).

Адреса (район, місто, інший населений пункт, вулиця, номер будинку, корпусу, квартири) місця проживання в Російській Федерації вказується відповідно до запису в паспорті громадянина Російської Федерації, вид на проживання або документі, що підтверджує реєстрацію за місцем проживання (якщо представлений не паспорт громадянина Російської Федерації, а інший документ, що засвідчує особу). При відсутності місця проживання в Російській Федерації вказується адреса місця перебування відповідно до запису в документі, що підтверджує реєстрацію за місцем перебування. Адреса місця проживання (місця перебування) вказується з поштовим індексом.

Цифровий код регіону вказується відповідно до довідника "Суб'єкти Російської Федерації" (додаток № 2 до додатка № 15).

При заповненні відомостей про місце проживання (місце перебування) заявника для міст Москва і Санкт-Петербург поля "Район" і "Місто" не заповнюються.

  1. В поле "Достовірність і повноту відомостей, зазначених на цій сторінці, підтверджую" проставляється підпис заявника або його представника.

Порядок заповнення сторінки 003 (Сторінка)

  1. У верхній частині сторінки 003 Заяви зазначаються прізвище та ініціали імені та по батькові фізичної особи, яка подала Заява про постановку на облік в податковому органі за місцем проживання (місцем перебування) або отримання Свідоцтва.
  2. У відомостях про документ, що підтверджує реєстрацію за місцем проживання в Російській Федерації (для іноземного громадянина або особи без громадянства; для громадянина Росії, який представив документ, що засвідчує особу, відмінний від паспорта громадянина Російської Федерації) або реєстрацію за місцем перебування (за відсутності місця проживання) , вказуються вид документа згідно з довідником "Види документів, що засвідчують особу платника податків", (додаток № 1 до цього Порядку) та реквізити документа (серія і але ер документа, найменування органу, що видав документ, і дата його видачі) відповідно до зазначеного документом.
  3. Дата реєстрації за адресою місця проживання (місця перебування) проставляється на підставі запису в паспорті або документі, що підтверджує реєстрацію за місцем проживання (якщо представлений не паспорт, а інший документ, що засвідчує особу), або документа, який підтверджує реєстрацію за місцем перебування.
  4. Поле "Колишній адреса в Російській Федерації" заповнюється аналогічно пункту 18 цього Порядку.
  5. Дата реєстрації за адресою колишнього місця проживання (місця перебування) проставляється на підставі запису в паспорті (документі, що підтверджує реєстрацію за місцем перебування). Якщо заявником подано документ, що підтверджує реєстрацію за місцем проживання, що не містить дату реєстрації за попереднім місцем проживання, то дата реєстрації записується без документального підтвердження.
  6. В поле "Країна постійного проживання до прибуття в Російську Федерацію (для іноземного громадянина і особи без громадянства)" вказується числовий код країни постійного проживання до прибуття в Російську Федерацію іноземними громадянами та особами без громадянства згідно ОКСМ.
  7. В поле "Дата закінчення реєстрації за місцем проживання (місцем перебування) на території Російської Федерації (при її наявності) (для іноземного громадянина і особи без громадянства)" вказується дата закінчення реєстрації за місцем проживання (місцем перебування) на території Російської Федерації.
  8. Вказується адреса для взаємодії з фізичною особою, які проживають не за адресою місця проживання (місця перебування) без документального підтвердження, якщо заяву надіслано поштою.
  9. В поле "Достовірність і повноту відомостей, зазначених на цій сторінці, підтверджую" проставляється підпис заявника або його представника.

Завантажити відразу цілком в Word

Тонкощі заповнення для іноземців

За законами РФ отримати ІПН може і особа, яка не є громадянином РФ. У зв'язку з тим, що бланк заяви на отримання ідентифікаційного номера єдиний для всіх, у представників інших країн можуть виникнуть певні труднощі при заповненні. Вище ми вже відзначали основні відмінності в занесенні інформації в анкету для громадян і негромадян РФ. Розберемо їх докладніше:

  • Перші невідповідності починаються з другої сторінки. Після того як в графі про громадянство (пункт 6) була проставлена ​​цифра «2», необхідно вказати код країни, громадянством якої володіє заявник. Якщо ж відсутня громадянство зовсім, то вказуються дані країни, що видала засвідчували особу.
  • Потім необхідно вказати адресу місця проживання, що має документальне підтвердження. Якщо такого немає, то вказується місце перебування, яке повинно бути підтверджено документом реєстрації.
  • На 3 сторінці (пункт 2 нашого списку) потрібно вказати тип документа, що підтверджує реєстрацію. Тут необхідно скористатися довідником про видах документів, щоб вказати правильний код.
  • 5 пункт нашого списку на тій же сторінці: вказівка країни проживання до приїзду в Росію. Тут необхідно вказати код, який можна знайти в ОКСМ.

Відео "Розповідає інспектор ИФНС про Заява на ІПН за формою 2-2 облік"

Схожі записи

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online