Вид на проживання в Росії для громадян України новий закон в 2019

  1. Що дає ВНЖ
  2. Отримання ВНЖ для українців
  3. Перелік документів
  4. запис онлайн
  5. Про терміни і вартість оформлення
  6. Як перевірити готовність ВНЖ
  7. Процедура щорічного повідомлення
  8. Як продовжується ВНЖ
  9. Чому можуть анулювати ВНЖ
  10. відновлення ВНЖ
  11. Що робити, коли ВНЖ отримано
  12. Працевлаштування з видом на проживання
  13. Реєстрація ІП в Росії іноземцями
  14. Кредитування іноземних громадян

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Процедура, за якою оформлюється посвідка на проживання в Росії для громадян України в 2019 році, стандартна, як і для інших безвізові іноземців. Подачі на ВНЖ для них передує отримання РВП. Виняток передбачено лише для жителів Донбасу, які отримали тимчасовий притулок. Вони можуть звертатися за дозволом на проживання, пропустивши стадію РВП.

Вони можуть звертатися за дозволом на проживання, пропустивши стадію РВП

Що дає ВНЖ

Дозволом на проживання називається стадія легалізації іноземця в Росії між дозволом на тимчасове проживання і отриманням громадянства. У ряді випадків закон дозволяє її минути, але якщо говорити про те, що таке ВНЖ в Росії для українців, то, як і для більшості іноземців, це віха на шляху до російського паспорту.

На відміну від дозволу на тимчасове проживання, вид на проживання видається не на три, а на п'ять років, дає право жити і працювати в будь-якому регіоні Росії, а не тільки за місцем видачі, виїжджати за межі РФ і повертатися в країну стільки раз, скільки буде потрібно, може бути продовжений скільки завгодно раз.

Вид на проживання є окремим документом з фотографією і біометричним носієм поряд з іноземним паспортом, що посвідчує особу його власника на території Росії.

Дізнайтеся більше детально, що таке ВНЖ .

Отримання ВНЖ для українців

Говорячи про те, як отримати ВНЖ в Росії громадянину України, треба розуміти: обов'язкова умова - спочатку отримати РВП і прожити по ньому від року, а звернутися за ВНЖ не пізніше ніж за 6 місяців до закінчення дії дозволу.

Законні підстави - то, що потрібно для отримання посвідки на проживання в Росії українцю або жителю іншої країни, - перераховані в ст. 8 закону від 25.07.2002 № 115-ФЗ.

Спрощено порядок, як оформити посвідку на проживання, для біженців з Донбасу, про це йдеться в п. 3 ч. 3.1 даного закону.

Перелік документів

Для оформлення ВНЖ всі українці повинні звертатися до відділу ГУВМ МВС, обслуговуючий передбачуване місце проживання.

Пакет документів для оформлення посвідки на проживання для жителів Донецької області приймається при наявності у них тимчасового притулку . Аналогічно процедура проходить і для жителів Луганської області. Всім іншим доведеться спочатку отримати РВП і прожити в РФ по ньому не менше року.

Отже, для оформлення ВНЖ українці повинні представити:

запис онлайн

Записатися в своє територіальне відділення для подачі документів на дозвіл на проживання можна через ГУВМ МВС. Для цього потрібно зайти на веб-ресурс, вибрати з числа послуг та сервісів «Запис на прийом» і заповнити запропоновану форму, а також вказати дату і конкретний час. До призначеного часу краще не спізнюватися, тому що при запізненні на 10 хвилин чергу анулюється.

Про терміни і вартість оформлення

Оформлення дозволу на проживання в Росії для громадян України займає від двох місяців до півроку. Держмито становить в 2019 році 3500 рублів.

Квитанцію з реквізитами для оплати можна взяти безпосередньо у відділі ГУВМ МВС.

Вивчіть всі нюанси оплати г оспошліни на ВНЖ .

Як перевірити готовність ВНЖ

Дізнатися, чи готовий вид на проживання, не складає особливої ​​складності. Для цього потрібно відвідати офіційний сайт ГУВМ МВС, зайти в «Перевірка готовності посвідки на проживання» і заповнити запропоновану форму. Якщо документ готовий, можна тут же перейти до форми, за допомогою якої на прийом, щоб його отримати.

Прочитайте докладніше про те, як перевірити готовність ВНЖ .

Процедура щорічного повідомлення

Факт видачі посвідки на тимчасове проживання, на жаль, не дає іноземцю права забути про існування ГУВМ МВС на всі п'ять років дії документа.

Щороку мігранту необхідно повідомляти територіальний підрозділ служби з питань міграції про своє місце проживання, підтверджувати, що у нього є законні грошові надходження, і повідомляти, як багато часу за минулий рік він провів за кордоном, куди їздив і на який час.

Зробити повідомлення можна, особисто з'явившись в підрозділ ГУВМ, яка оформила дозвіл на проживання, або скориставшись послугами пошти, де доведеться пред'явити свій паспорт з нотаріальним перекладом і наявний вид на проживання. Закон дозволяє також подати повідомлення через інтернет за допомогою порталу держпослуги.

Дізнайтеся більше детально про процедуру щорічного повідомлення по ВНЖ .

Як продовжується ВНЖ

Якщо за час проживання в Росії по виду на проживання іноземець не обзавівся російським громадянством, до закінчення терміну дії ВНЖ необхідно його продовжити. Зробити це потрібно не пізніше, ніж за два місяці до того, як він перестане діяти.

Продовження ВНЖ допускається на термін не більше п'яти років. Інше обмеження - термін дії паспортного документа іноземця. Довше, ніж на термін дії паспорта, ВНЖ оформлений бути не може. Продовження ВНЖ допускається на термін не більше п'яти років

Однак важливо не забувати, що при обміні українського закордонного паспорта старий підлягає вилученню або анулювання, а він знадобиться для продовження посвідки на проживання, так як містить позначки про щорічну перереєстрацію. Тому краще з'ясувати всі ці нюанси - як в ГУВМ МВС, так і в українському консульстві або підрозділі ДМС України за місцем прописки в країні.

Для продовження ВНЖ потрібно уявити:

  • український паспорт і його російський переклад, завірений російським нотаріусом;
  • наявний вид на проживання ;
  • фотографії;
  • документ, що підтверджує, що оплачена держмито.

Пропонуємо Вам ознайомитися з особливостями продовження ВНЖ в Москві .

Чому можуть анулювати ВНЖ

Всі підстави для анулювання дозволу на проживання перераховані в закону від 25.07.2002 № 115-ФЗ (в редакції від 03.07.2016 зі змінами, які вступили в силу з 31.07.2016). Коротко можна сказати, що законослухняному іноземному громадянину, якому є де і на що жити, який не подавав при оформленні ВНЖ підроблених документів, завідомо неправдивих відомостей і не вступав для його отримання в фіктивний шлюб , Це не загрожує.

відновлення ВНЖ

Якщо вид на проживання загубився або його вкрали, передбачена можливість отримання дубліката. Спочатку доведеться заявити про пропажу в поліцію, а потім протягом 10 днів звернутися до найближчого підрозділу ГУВМ. Після перевірки всіх обставин можна отримати новий документ з відміткою, що це дублікат. На час, поки в ГУВМ розглядатимуть заяву, іноземцю видадуть довідку.

Що робити, коли ВНЖ отримано

Отримавши ВНЖ, іноземець повинен проставити в документ штамп про реєстрації за місцем проживання в Росії , А потім щороку не забувати повідомляти в ГУВМ, що він як і раніше живе за тією ж адресою і має законні джерела грошових надходжень .

Пропонуємо вивчити можливі варіанти дій після отримання ВНЖ .

Працевлаштування з видом на проживання

Наявний ВНЖ значно полегшує іноземцю пошук легальної роботи . Працювати він може не тільки там, де живе, але і в будь-якому регіоні. Наприклад, якщо мігрант проживає в Підмосков'ї, а роботу знайшов в столиці, претензій у держави не буде ні до нього, ні до його роботодавцю.

Читайте докладніше про всі особливості, які має робота з видом на проживання .

Читайте докладніше про всі особливості, які має   робота з видом на проживання

Реєстрація ІП в Росії іноземцями

При реєстрації в якості індивідуального підприємця іноземець повинен обов'язково мати РВП або ВНЖ. Сама ж процедура дуже проста. У реєструє податкової інспекції зажадають російський переклад паспорта і ВНЖ з копією, їх реквізити треба буде вказати у відповідних розділах заяви.

Кредитування іноземних громадян

Видачу кредиту громадянину іншої держави не гарантує жоден російський банк. Їх представники не приховують, що відсутність російського громадянства є одним з факторів ризику при оцінці платоспроможності потенційного позичальника. Однак на користь такого клієнта можуть говорити наявність зарплатної картки, стабільного доходу, депозитів або поточних рахунків із солідним залишком, позитивної кредитної історії (якщо не кредитують банки, можна звернутися для початку в мікрофінансову організацію).

Щоб максимально убезпечити себе, банк може запропонувати іноземцю позику за вищою ставкою, вимагати заставу або поручительство громадянина РФ.

Прочитайте докладніше про те, як власникові посвідки на проживання оформити іпотеку .

Квітень 2016 - ... Юрист міграційного порталу 100migrantov.ru.

Вересень 2015 - квітень 2016. Юрист по міграційному праву. ТОВ "Югсервис-плюс".

Липень 2014 - січень 2015. Старший документознавець, консультант з міграційних питань.

Квітень 2014 - січень 2015. Спеціаліст з питань трудової міграції. Відділ з питань трудової міграції УФМС Росії по Московській області.

Липень 2011 - листопад 2012. Судовий пристав. УФССП Росії по Московській області.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online