Тимчасова реєстрація: що це значить, що дає і скільки коштує?

  1. Тимчасова реєстрація, що це означає
  2. Що дає тимчасова реєстрація
  3. Відповідальність за проживання без реєстрації
  4. Тимчасова реєстрація громадянина іншої країни

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тимчасова реєстрація, що це означає

Що дає тимчасова реєстрація

Відповідальність за проживання без реєстрації

Тимчасова реєстрація громадянина іншої країни

Тимчасова реєстрація, що це означає

Що таке реєстрація та прописка? З радянських часів ми пам'ятаємо це загадкове слово «прописка», без якої жилося досить складно. Але після перебудови і прийняття нових законів це поняття пішло в минуле. Що таке реєстрація та прописка У діючих нормативних правових актах міститься два терміни: «Тимчасова реєстрація за місцем перебування» і «постійна реєстрація за місцем проживання».

Тимчасова реєстрація - це «приписування» громадянина до певною адресою, яка не є його основним місцем проживання, на певний термін. Кожен громадянин, який прибув на нове місце проживання, зобов'язаний оформити тимчасову реєстрацію, якщо планує проживати тут більше 90 днів. Ця вимога не поширюється на тих, хто знімає квартиру в пределаз того ж населеного пункту, де має постійну реєстрацію.

Реєстрація громадянина за місцем тимчасового перебування не є підставою для зняття його з обліку за місцем основної прописки.

Тимчасова реєстрація в житловому приміщенні можлива тільки за згодою таких осіб:

  • власників житла (в тому числі юрідісечкіх осіб), причому якщо квартира або знаходиться в частковій власності, потрібно согалсіе всіх власників;
  • наймача квартири, наданої за договором соціального найму, і всіх, хто проживає з ним повнолітніх громадян (якщо мова йде про державному або муніципальному житловому фонді). При цьому повідомлення наймодавця про новому тимчасовому мешканця наймодавця на підставі ст. 80 Житлового кодексу РФ обов'язково! Зверніть увагу, що тимчасова реєстрація в такому житловому фонді можлива не більше ніж на 6 місяців поспіль. Але і в цьому випадку наймодавець може ввести заборону на тимчасову реєстрацію громадян в цих приміщеннях у зв'язку з тим, що норми житла, покладені одній людині, скоротяться;
  • правління житлового кооперативу, якщо член кооперативу не є власником приміщень.

Реєстрація дітей, які не досягли повноліття, за місцем перебування батьків здійснюється без їх згоди.

Згода на проживання має бути оформлено в письмовій формі. Власник житла висловлює свою волю шляхом проставлення підпису в заяві про реєстрацію, а її вірність свіднетельствует особа, яка приймає документи. Саме тому за загальним правилом для тимчасової реєстрації потрібно присутність власника. Однак відвідування власником реєстраційного органу можна уникнути, якщо документ-підставу для ренгістраціі буде завірений у нотаріуса (або якщо буде представлена ​​його нотаріальна копія).

Якщо у вас виникає питання: скільки коштує тимчасова реєстрація, то абсолютно точно можна сказати, що державна послуга, яку надає КОМ МВС РФ (колишня УФМС), не підлягає оплаті.

Після закінчення процедури реєстрації заявнику видається свідоцтво про тимчасову реєстрацію, яке має юридичну силу тільки при пред'явленні його разом з паспортом. Одночасно про виробленої реєстрації повідомляється власник житла.

У разі закінчення терміну тимчасової реєстрації громадянин знімається з обліку автоматично. Для цього немає необхідності звертатися в КОМ i писати заяву. Виняток: якщо громадянин вирішив виїхати раніше терміну, зазначеного в заяві про реєстрацію.

Що дає тимчасова реєстрація

Обставини, які змушують змінити місце перебування, можуть бути різними. У деяких випадках це вимушений захід, як для дітей, так і для батьків.

Не знаєте свої права?

Підпишіться на розсилку Народний Советнік'.
Безкоштовно, хвилина на прочитання, 1 раз в тиждень.

Отже, ви приїхали на нове місце, оформили тимчасову реєстрацію за місцем перебування і тепер задається питанням: а навіщо все це треба було робити? Отже, ви приїхали на нове місце, оформили тимчасову реєстрацію за місцем перебування і тепер задається питанням: а навіщо все це треба було робити

відповідаємо:

  • для оформлення різних документів (наприклад, закордонний паспорт, пенсійне посвідчення тощо);
  • для оформлення кредитів або позик;
  • для влаштування дитини в школу або дитячий сад;
  • для влаштування на роботу;
  • для звернення за медичною допомогою;
  • для отримання заходів соціальної підтримки.

Цей перелік далеко не повний; в кожному конкретному випадку є своя причина для оформлення тимчасової реєстрації. Але, тим не менш, варто запам'ятати, що після її оформлення ви стаєте «легальним» мешканцем і у вас не виникне проблем з законом.

Відповідальність за проживання без реєстрації

За проживання без тимчасової реєстрації накладається адміністративний штраф; а з огляду на те, скільки коштує тимчасова реєстрація (а вона безкоштовна!), сума штрафу досить висока.

Тимчасовому мешканцеві доведеться заплатити штраф у розмірі від 2 000 до 3 000 рублів. Якщо порушення вчинено в Москві або Санкт-Петербурзі - від 3 000 до 5 000 рублів. Власник житла заплатить штраф в розмірі від 2 000 до 5 000 рублів, а якщо житло знаходиться в Москві або Санкт-Петербурзі - від 5 000 до 7 000 рублів.

Ніякі інші заходи впливу в даному випадку застосовуватися не можуть!

Складом адміністративного правопорушення буде саме умисне проживання без тимчасової реєстрації. Тобто, якщо громадянину було відмовлено у видачі свідоцтва про тимчасову реєстрацію, то залучатися до відповідальності він за це не буде.

Відзначимо, що за фіктивну реєстрацію (яка часто пропонується власниками за певну плату) відповідальність встановлена ​​окремо. Розмір штрафів аналогічний.

Тимчасова реєстрація громадянина іншої країни

Будь-який іноземний громадянин, який перебуває на території РФ понад 7 днів, міська рада зобов'язана зареєструватися. У разі порушення цього правила, в якості покарання передбачений адміністративний штраф від 2 000 до 5 000 рублів з подальшою депортацією за межі РФ або без такої. У Москві і Сенкт-Петербурзі штрафи вище - від 5 000 до 7 000 рублів.

Питаннями реєстрації іноземних громадян займається приймаюча сторона (Див. Чим загрожує власнику тимчасова реєстрація іноземних громадян?).

Якщо ж іноземець приїхав в якості туриста, то в готелі на нього заповнюється спеціальна реєстраційна картка. Якщо громадянин іноземної держави перебуває в РФ без візи, то він може перебувати на її території не більше 3 місяців, а сама віза видається на термін не більше 2 років.

***

Ще більше матеріалів по темі в рубриці " Реєстрація та прописка ".

Не знаєте свої права?
Отже, ви приїхали на нове місце, оформили тимчасову реєстрацію за місцем перебування і тепер задається питанням: а навіщо все це треба було робити?
Чим загрожує власнику тимчасова реєстрація іноземних громадян?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online