Тимчасова реєстрація для іноземних громадян (бланк, форма, зразок) - в 2019 році, необхідні документи, продовження, як оформити, що робити, особливості, порядок процедури, правила, закон, термін

  1. Основні нюанси
  2. Загальні умови
  3. Що говорить закон
  4. Права та обов'язки
  5. Як заповнюється бланк прописки
  6. Особливості тимчасової реєстрації для іноземних громадян
  7. варіанти розміщень
  8. Необхідні документи
  9. Постановка на міграційний облік
  10. Продовження і скорочення термінів
  11. ризик відмови

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Процедура оформлення тимчасової реєстрації обумовлюється досить великою кількістю своїх складнощів і особливостей, передбачених чинним законодавством .

Варто відзначити той факт, що правила її проведення відрізняються в залежності від того, громадянином якої країни є людина, що подає Заява .

Саме тому багатьом буде корисно дізнатися про те, як здійснюється оформлення тимчасової реєстрації для іноземних громадян в 2019 році.

Основні нюанси

В першу чергу, варто розібратися з тим, як питання оформлення тимчасової реєстрації регулюється чинним законодавством.

Загальні умови

В'їхати на територію Росії іноземці можуть як з візою, так і без її оформлення. Всі питання, які відносяться до в'їзду в країну іноземних громадян, а також оформлення їх тимчасової реєстрації за місцем перебування, регулюються Законом №115-ФЗ.

У безвізовому режимі відвідувати територію Росії можуть виключно такі особи:

  • громадяни країн, які є членами СНД;
  • громадяни країн, з якими урядом Росії був оформлений договір про безвізовий відвідуванні;
  • іноземці, які отримали в Росії посвідку на проживання;
  • іноземці, які отримали попередньо дозвіл на тимчасове проживання.

Візи також можуть різнитися між собою в залежності від того, з якою метою людина збирається приїхати в Росію. Зокрема, на сьогоднішній день оформляються робочі, навчальні, ділові, туристичні, а також багато інших видів віз, і пакет документів, який потрібно в кожному окремому випадку, буде різним.

Зокрема, на сьогоднішній день оформляються робочі, навчальні, ділові, туристичні, а також багато інших видів віз, і пакет документів, який потрібно в кожному окремому випадку, буде різним

Зразок міграційної карти

Що говорить закон

Система реєстрації іноземних громадян, яка активно використовувалася аж до 2007 року, після цього була повністю скасована, внаслідок чого замість неї ввели поняття міграційного обліку іноземних громадян за їх місцем перебування.

На сьогоднішній день тимчасова реєстрація іноземних громадян називається виключно як міграційний облік, в той час як порядок проходження даної процедури, а також терміни і необхідний пакет документів встановлюються наступними нормативними актами:

  • Федеральний закон №109-ФЗ, прийнятий 18 липня 2006 року;
  • Постанова Уряду №9, опубліковане 15 січня 2007 роки;
  • Адміністративний регламент, відповідно до якого міграційною службою надаються послуги оформлення реєстрації, затверджений Наказом міграційної служби №364, опублікованими 29 серпня 2013 року;
  • Житловий кодекс.

Згідно з наведеними законодавчими актами іноземний громадянин може перебувати на території Росії не більше ніж 90 днів за півроку.

У зв'язку з тим, що чинним законодавством обмежується гранично допустимий термін перебування іноземного громадянина на території Росії, зареєструватися він може виключно на тимчасовій основі, і в якості винятку більш тривала прописка передбачається, якщо він підтвердить своє право на використання нерухомістю або прибуває в країну на підставі трудового договору, і в такому випадку вже зможе оформити собі постійну реєстрацію .

Права та обов'язки

В процесі проходження іноземним громадянином процедури тимчасової реєстрації, йому надається право:

  • ознайомитися з особистою інформацією, вказаною в системі інформаційного обліку;
  • зажадати від уповноважених співробітників міграційної служби захисту своїх персональних даних;
  • виправити введену особисту інформацію за допомогою уповноважених працівників у разі виявлення будь-якого серйозного недоліку або ж дезінформації;
  • внести відповідні правки, доповнення та зміни особистої інформації, якщо в цьому є необхідність;
  • реалізувати будь-які інші права, передбачені чинним законодавством.

Крім прав, на іноземна особа також накладаються певні обов'язки, а саме:

  • сповіщати міграційну службу про поточний місці проживання;
  • пройти процедуру реєстрації за місцем свого перебування в тому порядку, який встановлюється відповідно до чинного законодавства;
  • іноземні компанії або приватні особи, які мають у власності будь-яку житлову нерухомість на території Росії, надаючи це житло в користування іншим іноземцям, повинні виступати в ролі приймаючої сторони, також взявши на себе певні обов'язки з оформлення їх в територіальному органі міграційної служби.

Відповідно до чинного законодавства права та обов'язки іноземних осіб практично нічим не відрізняються від тих, що передбачені для громадян Росії. Але при цьому іноземна особа не має права брати участь у виборчому процесі, а також не може призиватися в військові підрозділи для того, щоб нести строкову службу.

Як заповнюється бланк прописки

В процесі заповнення бланка тимчасової реєстрації, в першу чергу, потрібно запам'ятати, що цей документ повинен в обов'язковому порядку звернутися в територіальний підрозділ міграційної служби, а у відповідних графах анкети повинна бути наступна інформація:

  • повна адреса того підрозділу, до якого подається різна документація;
  • паспортні дані людини, який виступає в якості приймаючої сторони;
  • громадянство претендента;
  • точна адреса, за якою збирається проживати заявник;
  • підстави, на яких людина має право законно перебувати на території зазначеної нерухомості;
  • наявність у нього дозволу на проживання, а також реквізити цього документа;
  • підпис і дата з точною розшифровкою.

При цьому варто відзначити той факт, що власник наданої нерухомості в даному випадку несе повну відповідальність за тих осіб, яким він здає її в оренду. Якщо ж від нього буде зафіксований факт приховування інформації про які проживають або надання неправдивих відомостей, на нього буде накладена відповідна штрафна санкція.

Крім цього, не варто довіряти різноманітних посередників, що які в переважній більшості випадків обіцяють провести процедуру реєстрації в максимально короткі терміни і без проблем, навіть без присутності самого громадянина, так як реєструвати людей може виключно міграційна служба, а такі компанії, в свою чергу, можуть просто надати своєму клієнтові підроблену документацію.

Особливості тимчасової реєстрації для іноземних громадян

Процедура оформлення тимчасової прописки іноземними громадянами дещо відрізняється від того, як вона проводиться для жителів Росії, у зв'язку з чим краще заздалегідь врахувати всі можливі нюанси.

варіанти розміщень

Якщо громадянин іншої країни збирається проживати не в приватній квартирі, а зупиняється в готелі або ж відвідує Росію для тимчасового перебування в якомусь санаторії або медичному центрі, то в такому випадку замість нього заяву на оформлення тимчасової реєстрації має подаватися виключно приймаючою стороною. Свідоцтво про реєстрацію за місцем тимчасового перебування буде надано на той термін, протягом якого діє дозвіл або дозвіл на проживання.

Приймаючою стороною в даному випадку виступає адміністрація або ж керівництво тієї компанії, в якій збирається тимчасово проживати вказаний громадянин. В даному випадку оформлення тимчасової прописки буде здійснюватися шляхом надсилання відповідного повідомлення про прибуття до найближчого відділення міграційної служби, і відправити його повинна приймаюча сторона. Разом із заявою також додається копія громадянського паспорта прибулого громадянина і його міграційна карта.

Якщо ж реєстрація здійснюється в будь-якому приватному житлі, то в такому випадку дану процедуру іноземний громадянин повинен буде пройти протягом тижня з того моменту, як прибуде на місце тимчасового проживання.

Самостійно вставати на міграційний облік в даному випадку також не обов'язково, тому що всі необхідні операції повинні здійснюватися приймаючою стороною. В даному випадку іноземний громадянин повинен тільки надати своєму орендодавцеві відповідне посвідчення особи, а також свою міграційну карту.

Громадяни тих держав, з якими у Росії укладено безвізовий режим, повинні проходити процедуру тимчасової реєстрації точно так же, як і громадяни візових держав, але при цьому дата закінчення виданого свідоцтва для них може бути дещо іншою.

Необхідні документи

Перелік документів для тимчасової реєстрації іноземного громадянина виглядає наступним чином:

  • паспорт прописуємо особи;
  • міграційна карта або ж оформлений попередньо вид на проживання;
  • документ, що підтверджує законне право на використання нерухомості.

Зразок заяви на тимчасову реєстрацію

Постановка на міграційний облік

Процедура оформлення на міграційний облік повинна здійснюватися впродовж тижня з того моменту, як іноземний громадянин відвідує своє нове місце проживання, в той час як громадянам Казахстану або Білорусі даний термін продовжено до 30 днів.

На підставі наданих документів приймаюча сторона повинна заповнити спеціальний бланк, за допомогою якого повідомить міграційну службу про прибуття іноземного громадянина.

Приймаюча сторона протягом одного дня повинна буде направити даний документ до територіального органу міграційної служби. Після цього уповноважені співробітники проведуть перевірку наданої інформації, поставлять в повідомлення позначку про прийом, після чого повернуть відривну частину заявнику.

Продовження і скорочення термінів

Для того, щоб продовжити терміни тимчасової реєстрації, потрібно подати відповідну заяву до найближчого відділення міграційної служби, і зробити це повинен або сам іноземець, або його приймаюча сторона. Подача заяви повинна здійснюватися як мінімум за два тижні до того, як закінчиться остаточний термін законного перебування в Росії.

Разом із заявою потрібно буде надати оригінал паспорта даного громадянина, а також папери, що підтверджують необхідність продовження заздалегідь встановленого терміну реєстрації. Розгляд цього документа здійснюється протягом одного тижня.

Рішення про скорочення встановленого терміну може бути прийнято наступним причин:

  • громадянин вже більше 90 днів перебуває на території Росії за останні півроку;
  • іноземець отримав заборону на в'їзд в Росію;
  • іноземець закінчив навчання;
  • діяльність громадянина не відповідає тій, що він вказав в якості мети приїзду;
  • громадянин неодноразово допускав різні правопорушення.

ризик відмови

Є кілька найбільш поширених причин, через які людям відмовляють в оформленні тимчасової прописки:

  • відсутність наданого договору найму приміщення;
  • некоректне оформлення договору найму або відсутність його реєстрації в податковій (останнє є правопорушенням і може оскаржуватися);
  • відсутність згоди власника нерухомості на оформлення тимчасової реєстрації;
  • наявність у іноземця якихось важких хронічних хвороб, таких як туберкульоз та інші.

У зв'язку з цим, щоб не зіткнутися з різними проблемами з боку уповноважених представників міграційної служби, найкраще заздалегідь подбати про те, щоб всі необхідні документи були оформлені в повній відповідності до встановлених правил, так як в разі відмови проблема може дійти аж до депортації іноземного громадянина.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online