Прибутковий податок: ПДФО: Податки: Кіевград'.info

  1. Прибутковий податок - об'єкти оподаткування:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Прибутковий податок - податок, яким обкладається сума сукупного доходу громадян в грошовому обчисленні за минулий рік Прибутковий податок - податок, яким обкладається сума сукупного доходу громадян в грошовому обчисленні за минулий рік. Частково прибутковий податок стягується з місячних і поточних доходів у вигляді разових виплат.

Прибутковим податком обкладаються доходи, що перевершують неоподатковуваний мінімум. Прибутковий податок відноситься до числа прогресивних податків, ставка якого зазвичай збільшується ступінчастим чином у міру наростання величини річного доходу.

Прибутковий податок - основний прямий податок з фізичних осіб в Україні.

Платниками прибуткового податку є фізичні особи незалежно від віку, громадянства та інших ознак, які мають самостійне джерело доходів.

Прибутковий податок - об'єкти оподаткування:

  • у громадян, які мають постійне місце проживання в Україні (тобто громадян України, іноземних громадян та осіб без громадянства, які проживають в Україні в цілому не менше 183 днів у календарному році) - сукупний оподатковуваний дохід за календарний рік (що складається з місячних сукупних оподатковуваних доходів), одержаний з різних джерел як на території України, так і за її межами;
  • у громадян, які не мають постійного місця проживання в Україні - дохід, отриманий з джерел в Україні.

Ставки прибуткового податку

Прибутковий податок з сукупного оподатковуваного доходу громадян за місцем основної роботи (служби, навчання) обчислюється за такими ставками (табл). Ці ставки діють з 1996р:

Місячного сукупного оподатковуваного доходу
(в неоподатковуваних мінімумах - н.мін.)Ставки і розміри
прибуткового податку

з доходу до 1 н.мін не обкладається з доходу в розмірі від 1 н.мін + 1 грн. до 5 н.мін 10% від суми доходу, що перевищує розмір 1 н.мін з доходу в розмірі від 5 н.мін + 1 грн. до 10 н.мін податок з доходу в розмірі 5 н.мін. + 15% від суми, що перевищує доход у розмірі 5 н. хв з доходу в розмірі від 10 н.мін + 1 грн. до 60 н.мін. податок з доходу в розмірі 10 н.мін. + 20% від суми, що перевищує доход у розмірі 10 н. хв з доходу в розмірі від 60 н.мін. + 1 крб до 100 н.мін. податок з доходу в розмірі 60 н.мін. + 30% від суми, що перевищує доход у розмірі 60 н.мін з доходу в розмірі понад 100 н. хв податок з доходу в розмірі 100 н.мін. + 40% від суми, що перевищує доход у розмірі 100 н.мін

Ставки прибуткового податку з громадян встановлені за прогресивною шкалою (табл). Прогресія шкали ступінчаста: весь сукупний дохід розкладається на частини і до кожної з них застосовується встановлена ​​для даного інтервалу ставка. Сума прибуткового податку обчислюється як сукупність цих частин.

З суми доходів, одержуваних громадянами не за місцем основної роботи та громадянами, які не мають постійного місця проживання в Україні, прибутковий податок нараховується до джерел виплат за ставкою 20%.

Порядок обчислення і сплати прибуткового податку залежить від виду доходів. Доходи від роботи за наймом оподатковуються прибутковим податком у джерела: за місцем основної роботи - щомісячно відповідно до встановленої шкали ставок, не за місцем основної роботи - при виплаті доходу (за ставкою 20%).

За підсумками року здійснюється перерахунок прибуткового податку за місцем основної роботи, а для тих, хто мав кілька джерел доходів - в податковій інспекції за місцем проживання на підставі декларації.

Прибутковий податок з доходів від підприємницької діяльності (без створення юридичної особи) сплачується щоквартально авансовими платежами (на підставі обчисленої податковими інспекціями очікуваної суми податку на рік) з перерахунком щодо фактично отриманого доходу за рік.

Далі ми пропонуємо Вам підбірку корисний статей про прибутковий податок (ПДФО):

Далі ми пропонуємо Вам підбірку корисний статей про прибутковий податок (ПДФО):

Податковий кредит з ПДФО: Що таке "податковий кредит"? Хто має право на податковий кредит? За яких умов виникає право на податковий кредит? Як скористатися правом на податковий кредит? Відсотки за іпотечним кредитом. Пожертвування і благодійні внески. Плата за навчання. Страхові внески, премії та пенсійні внески. Штучне запліднення, усиновлення дітей. Повернення надміру сплаченого податку. Щодо перерахунку сум доходів.

Хто має право на податковий кредит?
За яких умов виникає право на податковий кредит?
Як скористатися правом на податковий кредит?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online