ПДФО з іноземців в 2019 році

  1. податкове резидентство
  2. Ставка податку для громадян інших держав
  3. Фахівці високої кваліфікації
  4. біженці
  5. Громадяни країн-членів ЄАЕС
  6. Працюючі за патентом
  7. приклад розрахунку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Право працювати на території РФ мають не тільки наші співвітчизники, а й громадяни інших країн, в зв'язку з чим у них виникають певні зобов'язання зі сплати прибуткового податку зі свого заробітку. Особливості його сплати і розрахунку вказані в Податковому кодексі РФ. На суму утримання ПДФО з іноземців в 2019 році, як і раніше, визначальний вплив має не країна громадянства, а податковий статус в країні. Право працювати на території РФ мають не тільки наші співвітчизники, а й громадяни інших країн, в зв'язку з чим у них виникають певні зобов'язання зі сплати прибуткового податку зі свого заробітку

податкове резидентство

Об'єктом податку на доходи фізичних осіб є всі, хто здійснює трудову діяльність на території Росії.

Відповідно до НК Російської Федерації, до податкових резидентів належать люди, які перебувають на її території більше 183 днів протягом останніх 12 місяців. Якщо іноземець набув цей статус, тоді з нього утримуються податки в тих же сумах, що і з громадян Росії. Таким чином, ПДФО з тимчасово проживає іноземця в 2019 році утримується так само, як з нерезидента.

Ставка податку для громадян інших держав

Оподаткування іноземців в 2019 році практично не змінилося: якщо іноземець є резидентом РФ, тоді він платить в казну 13% відрахувань з доходу. Для нерезидентів цей відсоток значно вищий і становить 30%.

Однак варто врахувати, що певні категорії трудових мігрантів не відносяться до резидентів, але платять податки на особливих умовах. це:

  • висококваліфіковані фахівці;
  • громадяни інших країн, які працюють за патентом;
  • фізособи з країн ЄАЕС - Білорусії, Вірменії, Казахстану;
  • біженці.

Фахівці високої кваліфікації

Міграційним законодавством статус висококваліфікованого фахівця визначається критерієм доходу - це місячна зарплата в межах 83 500-167 000 рублів або участь в проектах «Сколково».

З трудового доходу таких працівників утримують 13% податку, проте ця ставка стосується тільки зарплати; якщо фахівець отримає компенсацію, допомогу або інший грошовий бонус, на нього нарахують 30% податку. З трудового доходу таких працівників утримують 13% податку, проте ця ставка стосується тільки зарплати;  якщо фахівець отримає компенсацію, допомогу або інший грошовий бонус, на нього нарахують 30% податку

біженці

Підтвердженням статусу біженця - людини, що покинув країну проживання через надзвичайні обставини, - є спеціальний документ. При його наявності з мігранта утримується 13% прибуткового податку.

Громадяни країн-членів ЄАЕС

При працевлаштуванні іноземців-жителів країн, що увійшли в Євразійський економічний союз, згідно з міжнародними договорами, утримується ПДФО на загальних підставах, в розмірі 13%.

Працюючі за патентом

Починаючи з 2015 року, громадянам країн, з якими у РФ встановлено безвізовий режим, не потрібно дозвіл на роботу: вони отримують патент, що дозволяє працювати і у фізичних, і у юридичних осіб.

Патент оформляється іноземцем самостійно. Однак тут треба врахувати, що документ дає можливість працювати нерезиденту лише в межах одного регіону - там, де його видали.

ПДФО з іноземця, що працює за патентом, провадиться так: спочатку працівник після оформлення патенту сплачує фіксований аванс, потім роботодавець бере в фіскальному органі довідку, що підтверджує можливість зменшити податок на суму сплаченого авансу. Після підтвердження - це займає не більше 10 днів - бухгалтера, який нараховує іноземцю зарплату, можна спокійно зменшувати розмір платежу в бюджет на суму авансу.

Якщо громадянин іншої держави працює відразу в декількох організаціях, відрахування з ПДФО буде здійснювати роботодавець, який першим направить запит до податкової. Якщо громадянин іншої держави працює відразу в декількох організаціях, відрахування з ПДФО буде здійснювати роботодавець, який першим направить запит до податкової

Можлива ситуація, коли нерезидент перерахує грошей більше, ніж належить. У цьому випадку повернення ПДФО іноземцям не здійснюється: в п.7 ст.227 НК РФ зазначено, що зайво перераховані суми податку не є перевищенням і не повертаються платнику податків.

приклад розрахунку

Візьмемо для прикладу, що громадянин іншої країни щомісяця перераховує 1200 рублів фіксованого авансового внеску, скоригованого на коефіцієнт-дефлятор та регіональний коефіцієнт, які затверджуються щорічно.

Так, в 2019 році коефіцієнт-дефлятор для ПДФО дорівнює 1,729, а регіональний коефіцієнт, наприклад, в Московській області 2,28938.

Таким чином, фіксований внесок для іноземця складе: 1200 * 1,729 * 2,28938 = 4750 рублів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online