Паспорт громадянина світу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На Гідрі продаються документи, включаючи загальногромадянські і закордонні паспорти

На Гідрі продаються документи, включаючи загальногромадянські і закордонні паспорти. Але є контора, яка виготовляє паспорти під замовлення абсолютно легально. Правда паспорта ці не конкретні країни, а відразу усього світу, щоб нікому не було образливо.

Цей документ називається паспорт громадянина світу. Він виглядає, як справжній, має всі ступені захисту, але не має юридичної сили. Паспорт коштує 55 $ на 3 роки, 75 $ на 5 років і 100 $ на 10 років (+ доставка з США).

Ідея чудова: люди, які вважають себе космополітами, можуть отримати документ з серйозною ступенем захисту (як у державних паспортів), який засвідчує особу людини. Він був створений для міжнародних подорожей і базується на одному з фундаментальних прав людини: "кожен має право покинути будь-яку країну, включаючи власну". Очевидно, людині не дадуть це зробити без документів.

Перший час прикордонники багатьох країн пропускали людей з таким паспортом, однак це тривало недовго. Багато країн заявили, що не приймають це як посвідчення особи. Наприклад, в Ізраїль або США з таким документом точно не потрапити, але взагалі багато що залежить від грамотності та настрою самих прикордонників.

сайт контори WSA, що випускає паспорт, стверджує , Що він офіційно, де-юре, приймається Еквадором, Танзанією, Мавританією, Буркіна-Фасо, Того і Замбією (Еквадор з Південної Америки, інші - Африка).

Автор не знає нічого щодо останніх чотирьох країн. У МЗС Танзанії і його посольства писала близько року тому, і відповідь була - "не буває приємний у якості документа, що посвідчує особу мандрівника".

Заступник міністра закордонних справ Еквадору в 2013 сказав , Що такий паспорт не годиться для в'їзду в Еквадор, хоча "міг би вважатися посвідчує особу людини, але тільки в тому випадку, якщо його власник уже працював би на території Еквадору". При цьому, на сайті WSA є розділ з фотками / сканами офіційних відміток в таких паспортах; їх на сайт надсилають користувачі.

І там є ось таке:

Прецедент серйозний: начальник міграційної служби Еквадору поставив свою печатку і підпис в нібито не легітимний для в'їзду документ.

Також там багато фото явно від туристів, пред'являли такий паспорт заради приколу, і це прокатувала. Чимало і біженців, особливо всередині Африки.

Для себе автор дійшла висновку, що паспорт майже марний, якщо офіційні особи до вас не лояльні. Але якщо ви вже затіяли якесь успішна взаємодія з чиновниками, паспорт може стати в нагоді в деяких випадках. Наприклад, вони б і раді вас залишити в своїй країні, так квоти на біженців скінчилися, як і термін дії вашого закордонного паспорта - а тут є куди проставити звичайну візу, за яку з них сильно не запитають.

Зрештою, паспорт добре захищений, тобто насправді є непоганим посвідченням особи, і це допоможе не тільки як заставу за оренду авто або документ при знятті житла. На такий паспорт можна спробувати прийняти грошовий переказ у банку і, особливо, в системі грошових переказів (Western Union). Він буде вашим посвідченням всередині країни, якщо інші прострочені - такий паспорт краще, ніж ніякої. Особливо актуальні такі документи в африканських країнах і навіть в Латинській Америці, де люди простіше ставляться до бюрократії в цілому.

Крім паспорта можна купити у тій же організації інші, менш важливі документи, але теж корисні: наприклад, свідоцтво про шлюб (для спільного відвідування ісламських країн; для отримання візи чоловіком на підставі візи коштів другої половини; для відвідування чоловіка в лікарні деяких країн і т. д.), журналістське посвідчення "міжнародного зразка" (безумовно корисна папірець для знаходження там, де не слід), свідоцтво про народження і т.д.

Для отримання документів достатньо надати скан чинного паспорта або навіть нотаріально завірену підпис (якщо немає паспорта).

Незважаючи на комерційний характер організації, вона видає документи безкоштовно самим незахищеним і бідним людям по всьому світу, у яких не залишилося або навіть не було ніяких документів.

І найголовніше - такий паспорт так само складно підробити, як і державні паспорта, а значить з його власником можна мати справи (укладати контракти та ін.). Адже документи потрібні для ідентифікації особи, щоб було зрозуміло, з ким маєш справу. У Камбоджі, наприклад, використовують відбитки пальців при укладенні договору.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online