Як купити нерухомість в Іспанії українцеві? Нерухомість в Іспанії для громадян України

  1. ВИДИ НЕРУХОМОСТІ В ІСПАНІЇ
  2. ПРОЦЕС КУПІВЛІ ІСПАНСЬКОЇ НЕРУХОМОСТІ
  3. СУПУТНІ ВИТРАТИ ПРИ КУПІВЛІ НЕРУХОМОСТІ В ІСПАНІЇ
  4. ЯК КУПИТИ НЕРУХОМІСТЬ В ІСПАНІЇ І ОТРИМАТИ ВНЖ?
  5. У СКІЛЬКИ ОБХОДИТЬСЯ ЗМІСТ НЕРУХОМОСТІ В ІСПАНІЇ?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В останні роки все більше українців замислюється над покупкою нерухомості в Іспанії, щоб інвестувати свій капітал і отримати ВНЖ в європейській країні

В останні роки все більше українців замислюється над покупкою нерухомості в Іспанії, щоб інвестувати свій капітал і отримати ВНЖ в європейській країні.

Як грамотно підійти до покупки і що громадянину України необхідно знати про процес придбання іспанського житла? Як купити нерухомість в Іспанії та отримати ВНЖ?

ВИДИ НЕРУХОМОСТІ В ІСПАНІЇ

Все починається з вибору оптимального типу нерухомості. В Іспанії класифікація типів житла набагато ширше, ніж в Україні. Давайте розглянемо ті поняття, які ви обов'язково зустрінете в каталогах іспанської нерухомості!

студія

Аналог української 1-кімнатної квартири: одне житлове приміщення з окремим санвузлом. Як показує практика, студії в основному купуються для подальшої здачі в оренду туристам і студентам, і дуже рідко для постійного проживання.

Апартаменти до € 100 000

квартира

Основною одиницею виміру іспанських квартир є кількість спальних, а не житлових кімнат. Наприклад, іспанські «двоспальні апартаменти» є аналогом української «троячки»: вітальня-їдальня, дві спальні кімнати, кухня і ванна кімната.

Квартири від € 50 000

Пентхаус

Квартира, розташована на останньому поверсі багатоповерхового будинку. Особливістю цього виду іспанського житла є наявність панорамного виду з вікон, а також наявність просторої тераси і солярію. Вхід на терасу передбачений або через вітальню кімнату (іноді спальню), або через дах.

Бунгало, нижній поверх

Квартира на першому поверсі в двоповерховому будинку. Як правило, бунгало будуються на околицях міста. У них не передбачені під'їзди та ліфти. Є окремий вхід з вулиці для кожного з власників. Також є вхід з невеликого особистого дворика. До речі, його можна використовувати в якості саду, дитячого майданчика або паркування для авто.

Бунгало до € 125 000

Бунгало, верхній поверх

Квартира на верхньому поверсі двоповерхового будинку. Є окремий вхід з зовнішніх сходів, а також велика тераса і солярій (як правило, вони займають весь дах).

Бунгало від € 125 000

Вілла

Респектабельний великий будинок, побудований за індивідуальним проектом недалеко від моря або в горах. Купівля вілли передбачає регулярний догляд за садом і басейном. Як правило, власниками вілл укладаються контракти з сервісними службами про догляд за будинком!

Вілли від € 500 000

ПРОЦЕС КУПІВЛІ ІСПАНСЬКОЇ НЕРУХОМОСТІ

ПРОЦЕС КУПІВЛІ ІСПАНСЬКОЇ НЕРУХОМОСТІ

Коли об'єкт вибраний, можна переходити до його резервації за допомогою укладення попереднього договору купівлі-продажу, в якому прописуються всі деталі угоди, в т.ч. спосіб і порядок оплати.

Під час підписання попереднього договору покупцем, як правило, виплачується продавцю (або ж його довіреній особі) аванс в розмірі 15-20% від вартості об'єкта.

Як правило, всі платежі, пов'язані з купівлею нерухомості, виробляються з банківського рахунку. Тому вам потрібно відкрити рахунок в іспанському банку, що забере у вас кілька хвилин (з документів потрібен лише закордонний паспорт).

УВАГА!
Для відкриття банківського рахунку за кордоном, необхідно отримати індивідуальну ліцензію на розміщення валютних цінностей за межами України.

Після чого в найближчому відділенні поліції вам необхідно отримати NIE (ідентифікаційний номер іноземця), без якого ви не зможете підписати основний договір (Escritura Publica) купівлі-продажу у нотаріуса.

При підписанні Escritura Publica ви повинні будете сплатити залишок суми від вартості об'єкта. Протягом 3-х місяців з моменту підписання основного договору, вам необхідно зареєструвати куплене житло в Registro de Propiedad, причому реєстрацію повинен провести нотаріус, який оформляв угоду купівлі-продажу.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ!
Якщо в об'єкта кілька власників, то для його покупки необхідно отримати згоду всіх власників на відчуження або нотаріальну довіреність від них. Ось чому, перш ніж купити іспанське житло, важливо звернутися в спеціалізоване агентство для перевірки наявності у власника права на продаж!

СУПУТНІ ВИТРАТИ ПРИ КУПІВЛІ НЕРУХОМОСТІ В ІСПАНІЇ

СУПУТНІ ВИТРАТИ ПРИ КУПІВЛІ НЕРУХОМОСТІ В ІСПАНІЇ

Отже, при покупці іспанського житла на первинному ринку у вас будуть такі витрати:

  • Нотаріальні витрати (від € 500 до € 1500);
  • Витрати на реєстрацію об'єкта (до € 200 при вартості об'єкта від € 50 до € 100 тис.);
  • ПДВ для квартир і будинків (7% від вартості об'єкта);
  • Гербовий збір на юридичні акти (від 0,1% до 1,5% вартості об'єкта);
  • Витрати на бюро юридичних послуг (тільки при покупці житла в іпотеку);
  • Податок на документальне оформлення (0,5% від вартості об'єкта).

При покупці вторинної нерухомості, ваші витрати будуть такими:

  • Податок на передачу майна (7% від ціни об'єкта, зазначеної в Escritura Publica);
  • Муніципальний податок (розраховується мерією на основі офіційної оцінки зростання вартості об'єкта на момент продажу).

Таким чином, додаткові витрати з купівлі житла в Іспанії становлять 8-12% від вартості об'єкта!

ЯК КУПИТИ НЕРУХОМІСТЬ В ІСПАНІЇ І ОТРИМАТИ ВНЖ?

З червня 2015 року іноземці, які купують нерухомість в Іспанії від € 500 000 (один об'єкт або сумарна вартість декількох об'єктів), отримують посвідку на проживання і право на роботу. При цьому ВНЖ отримують батьки покупця, його чоловік (дружина), а також його діти.

Детальну інформацію про отримання ВНЖ в Іспанії читайте на офіційному сайті Консульства Іспанії !

У СКІЛЬКИ ОБХОДИТЬСЯ ЗМІСТ НЕРУХОМОСТІ В ІСПАНІЇ?

Безумовно, тих громадян України, які планують купити житло в Іспанії, цікавлять приблизні витрати на його утримання і обслуговування, що складаються з оплати податків, страховки, послуг керуючої компанії і комунальних платежів. В середньому на утримання іспанської нерухомості йде € 2,5-2,8 тисяч в рік. Детальну інформацію про витрати за змістом іспанського житла читайте тут !

У СКІЛЬКИ ОБХОДИТЬСЯ ЗМІСТ НЕРУХОМОСТІ В ІСПАНІЇ?
Як грамотно підійти до покупки і що громадянину України необхідно знати про процес придбання іспанського житла?
Як купити нерухомість в Іспанії та отримати ВНЖ?
ЯК КУПИТИ НЕРУХОМІСТЬ В ІСПАНІЇ І ОТРИМАТИ ВНЖ?
У СКІЛЬКИ ОБХОДИТЬСЯ ЗМІСТ НЕРУХОМОСТІ В ІСПАНІЇ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online