Буддійський храм на Поклонній горі добудують у 2018 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Артем Коротаєв

Буддійський храм на Поклонній горі добудують в 2018 році. У будівництві візьмуть участь різні буддійські організації з Бурятії, Забайкалля, Калмикії, Москви, Тиви і Іркутської області, повідомляє Агентство "Москва" .

Головною метою будівництва храму є створення меморіалу на честь полеглих воїнів-буддистів, які перебували на захисті нашої країни під час Великої Вітчизняної війни.

Ділянка під будівництво буддійського храму на Поклонній горі було виділено Урядом Москви. У 2014 році пройшла церемонія освячення землі, а в минулому році на місці майбутнього будівництва заклали перший камінь.

У минулому році голландські вчені виявили 1000-річну мумію ченця всередині статуї Будди. Стародавню статую XI-XII століть досліджували в медичному центрі міста Амерсфорт за допомогою комп'ютерної томографії та ендоскопії на прохання співробітників історичного музею Дренте (Нідерланди).

Дослідження показали, що всередині статуї знаходяться муміфіковані останки буддійського ченця Лікуаня, майстра китайської школи медитації. Обстеження останків показало, що внутрішні органи під час муміфікації були видалені. При цьому в порожній черевної порожнини дослідники виявили рештки паперу з стародавніми китайськими ієрогліфами.

Після проведеного сканування статую з мумією перевезли в Будапешт, де до травня 2015 року вона була виставлена ​​в Музеї природної історії Угорщини.

Посилання по темі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online