Квартири-студії в Мінську? Гомель починає

  1. Рецепт від метра
  2. У відповідь на попит
  3. Гомель починає
  4. Мінськ не поспішає

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні деякі родини, багато років чекали поліпшення житлових умов, відмовляються від довгоочікуваної квартири, тому що не здатні її оплатити. Можливо, виходом з цієї ситуації могло б стати житло меншої площі.

Можливо, виходом з цієї ситуації могло б стати житло меншої площі

Мисливців купити житло-маломеркі площею від 12 до 25 метрів з 3-4-метрової кухнею і сидячою ванною в Москві хоч відбавляй. Чи з'являться такі квартири-студії в Мінську?

Сьогодні деякі родини, багато років чекали поліпшення житлових умов, відмовляються від довгоочікуваної квартири, тому що не здатні її оплатити. Можливо, виходом з цієї ситуації могло б стати житло меншої площі.

http://www.hotel-plus.ru/kvartira-v-gomele-na-sutki/

Рецепт від метра

Задуматися про це мене змусив розмова з відомим білоруським архітектором Вальменом Аладовим. Він поділився своїм рецептом зниження вартістю не квадратного метра, а всієї квартири.
- Мені часто замовляють проекти перепланування квартир, і бачу, що людей не влаштовує їх житлоплощу. Все тому, що типові проекти не враховують запити холостяків, яких досить багато. За нормами на одну людину покладається 20 квадратних метрів житла. А площа найменшої сучасної однокімнатної квартири 40 квадратів. У той же час сім'ї з двох чоловік, мабуть, краще розміститися нехай в невеликих, але двох кімнатах. Вважаю, серед існуючих планувань повинні бути проектні рішення одиничок в 20, а двійок в 40 квадратних метрів, причому в зручному варіанті, де буде перетікання простору. Наприклад, на мій погляд, в однокімнатній квартирі немає сенсу відокремлювати кухню, та ще робити передпокій, яка практично не використовується. Все кухонне обладнання разом з холодильником займає 2-2,5 квадратного метра. А запахи прибирає хороша витяжка. Таке житло можна зробити дуже сучасним і комфортним.

У відповідь на попит

Такий варіант житла спочатку викликав у автора цих рядків протест - що за кімната-квартира! Однак, пошукавши в різних джерелах, виявила: так звані квартири-студії не новина. Більш того, малометражне житло не тільки існує в інших країнах, але і вельми затребуване.
Наприклад, крихітні квартири в Москві ріелтори називають готельками. Їх загальна площа від 12 до 25 квадратних метрів, 3-4-метрова кухня, суміщений санвузол з сидячою ванною і немає балкона. Іноді кухня як самостійне приміщення не передбачена зовсім. Під неї відведено приблизно 2,5 квадрата в коридорі. Такий варіант за рахунок метражу виходить економічніше, ніж однокімнатна хрущовка в 33 квадратних метра або 36-метрова брежневка. Але гостинки - це вже існуюче житло в будинках різних років споруди. А що ж нові проекти?
На одному сайті читаю інтерв'ю з генеральним директором великої московської будівельної компанії про те, що в російській столиці великі площі перестали користуватися попитом. Сталися зрушення споживчих переваг у бік маленьких квартир. Лідер продажів - 1-2-кімнатне житло. Тому багато забудовників переглянули проекти в бік зменшення площі і зміни балансу квартир, збільшивши частку одиничок і двійок. Також з'явилися цікаві проекти, де площа однокімнатних квартир 26-28 квадратних метрів.

Гомель починає

У Білорусі теж є перший почин. В одному з мікрорайонів Гомеля в якості пілотного проекту побудують кілька квартир-студій, кожна загальною площею до 30 квадратних метрів. У них відсутній поділ на житлову частину, кухню, передпокій. Ці квартири стануть більш доступними за ціною.
Мабуть, до необхідності зведення такого житла прийшли через непросту ситуацію, що склалася в місті над Сожем. Щоб задовольнити попит на соціальне житло, тут потрібно возвес-ти 690 квартир, в тому числі 480 однокімнатних. У той же час в обласному центрі близько 80 відсотків всього житла, що будується - двокімнатні та трикімнатні. Ось і була поставлена ​​задача не просто збільшити кількість одиничок, а й розробити новий проект квартири-студії на одного мешканця.
- Це пілотний проект, за результатами якого можна буде сказати, чи є резон запускати таку серію, - розповів газеті «Гомельська правда» начальник відділу по управлінню будівельним комплексом та житлової політики місцевого міськвиконкому Андрій Лебедєв.

Мінськ не поспішає

А що ж столиця? Цікавлюся перспективами у директора ДП «Інститут НИПТИС ім. Атаева С.С. »Володимира Пилипенка:
- У мене дуже обережне ставлення до таких квартир. Я їх бачив і вважаю, що жити в них непросто. Не думаю, що вони знайдуть широке застосування, це, скоріше, варіант тимчасового житла. Наприклад, 6 років тому син побудував однокімнатну квартиру, а сьогодні він одружений, у родині планується поповнення, значить, думають про розширення житлоплощі.
Однак зміни в житловому будівництві все ж відбуваються. Наприклад, в панельних будинках ми зменшуємо площа всіх квартир приблизно на 5 квадратних метрів. На жаль, зробити щось ще в таких конструкціях складно. А ось каркасні системи зведення будинків дають велику можливість варіювати метраж житла. Але наш будкомплекс тільки починає масово освоювати ці технології.

Чи з'являться такі квартири-студії в Мінську?
А що ж нові проекти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online