Коли прилітають ластівки

  1. сільські ластівки
  2. Молоді птахи будують нові гнізда
  3. міські ластівки
  4. Гнізда міських ластівок
  5. берегові ластівки
  6. Гнізда берегових ластівок
  1. Головна
  2. природа
  3. Коли прилітають ластівки
  4. Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

    Сімейство ластівок налічує близько 120 видів, вони розселяються у всіх країнах, на всіх континентах, крім холодних материків. Ластівки вважаються дуже корисними птахами. Харчуючись, вони знищують велику кількість шкідливих комах. Коли прилітають ластівки в наші краї? Сімейство ластівок налічує близько 120 видів, вони розселяються у всіх країнах, на всіх континентах, крім холодних материків

    сільські ластівки

    Приліт ластівок залежить від температурних показників навесні, і дуже розтягнутий у часі. Раніше квітня ластівок не побачиш. Але коли температура стійко не опускається нижче нуля, а це частіше відзначається з середини квітня, то треба чекати прильоту наших ластівок. Раніше інших ластівок прилітають до свого гнізда сільські ластівки, яке влаштовують під дахом зведених людиною будівель - в критих дворах, в сараях, на горищах і навіть в сінях. Приліт ластівок залежить від температурних показників навесні, і дуже розтягнутий у часі Любить сільський житель цю славну, довірливу пташку. Вона живе поруч з ним під його особливим покровительством. Сільську ластівку найлегше відрізнити по довгим вузьким крил і по довгому хвосту, що утворює дві коси. Звідси походить її інша назва - косатка. У ластівки, тонкий, як шило, чорний дзьоб, довгий вильчато роздвоєний хвіст, довгі вузькі крила, темно-синя спинка з відливом, білуваті грудка і черевце, лоб у неї оранжево-коричневий, таке ж оранжево-коричнева пляма на шийці, а під ним, на грудях, чорна смуга. Навесні спочатку прилітають поодинокі касатки. Масовий приліт ластівок відбувається пізніше, на початку травня. Ластівки як би вичікують, коли настане тепло і в повітрі з'являться комахи, (докладніше: вороги риб ) Складові їх їжу. У холодну пору в повітрі немає комах і ластівкам загрожує голод. З року в рік ластівки повертаються до своїх старих гнізд.

    Молоді птахи будують нові гнізда

    Підросли молоді птахи будують нові гнізда. Цікаво спостерігати, як дві ластівки тягають в дзьобах вологу (змочену слиною) землю. Між грудочками землі вони прокладають травинки, пір'ячко, волосинки, що надає споруді велику міцність, і ліплять гніздо на будинку, під самим «коником». Робота супроводжується щебетанням. У сільської ластівки гніздо має форму відкритої чаші, за цією формою його легко відрізнити від гнізда міської ластівки. Підросли молоді птахи будують нові гнізда Сільська ластівка - чудовий літун, політ у неї стрімкий, повороти найнесподіваніші. І їсть, і п'є вона на льоту, ловлячи в повітрі комах і зачерпуючи воду піддзьобка. Перед дощем знижується атмосферний тиск і комахи літають нижче над землею. Їх крильця зволожуються, і це не дає їм піднятися вище. Слідуючи за ними і ластівки опускаються нижче. Цю залежність давно помітили люди. Вона увійшла в народні прикмети передбачення погоди .

    міські ластівки

    Міські ластівки

    живуть як в місті, так і в селі. Поселяються вони невеликими колоніями. живуть як в місті, так і в селі У міської ластівки верх голови, спинка, крила і хвіст чорні, чорні, тому її називають також воронки. Низ тіла білий. Хвіст недовгий, з трикутної вирізкою на кінці. Коли летить, видно біле надхвостье. Міські ластівки на своє місце проживання прилітають трохи пізніше сільських.

    Гнізда міських ластівок

    Гнізда міські ластівки

    влаштовують переважно на кам'яних побудовах, рідше на дерев'яних. Ластівка приносить у дзьобі змочену слиною землю і, швидко рухаючи головою, прикладає грудочку до грудочки, як цеглину до цеглини. Тільки що зліплені ділянки гнізда вологі, темні, раніше складені - сухі, світлі. Пара ластівок на будівлю гнізда витрачає чотири-п'ять днів. влаштовують переважно на кам'яних побудовах, рідше на дерев'яних Гнізда міської ластівки мають своєрідну форму. Якщо у сільської ластівки воно відкрите, у вигляді чаші, то у міській має вигляд закритої чаші, з бічним вічком. За формою неважко визначити приналежність гнізда. До кінця травня вже все гнізда в основному побудовані і розташовані вони частіше з південного боку.

    берегові ластівки

    Берегові ластівки прилітають після сільських. Живуть вони колоніями, нерідко численними. Від інших ластівок відрізняються темно-бурим забарвленням спини і грудей. Хвіст у них набагато коротше, ніж у косаток. Берегові ластівки прилітають після сільських

    Гнізда берегових ластівок

    Гнізда берегові ластівки

    влаштовують в довгих норах по обривистих берегів. Ластівки чіпляються гострі кігтики до обрів, впираються хвостом і своїм дзьобом видовбують землю. Коли утворюється невелика норка птахи починають вигрібати землю лапками, як курка. Берегові ластівки згодом залишають свої старі, обжиті гнізда, і будують їх на новому місці, де обрив вищий. Так як у великій розлив порожниста вода затоплює нори і завдає в них мул, або ж в гнізда можуть пробратися невеликі звірятка і знищити пташенят або яйця.

    Рейтинг: 3,6 / 5 - 8 голосів

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online