У розвідці не бачать підстав для звільнення Семочко після скандалу з громадянством РФ у його родичів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За словами глави зовнішньої розвідки, відповідно до вимог чинного законодавства правові підстави для звільнення чи відсторонення Семочко від виконання службових обов'язків відсутні. За словами глави зовнішньої розвідки, відповідно до вимог чинного законодавства правові підстави для звільнення чи відсторонення Семочко від виконання службових обов'язків відсутні

Глава зовнішньої розвідки не бачить підстав для звільнення Семочко, незважаючи на скандал з російським громадянством його родичів / скріншот ZIK

Голова Служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок не бачить підстав для звільнення або відсторонення свого першого заступника Сергія Семочко після того, як Служба безпеки підтвердила російське громадянство його родичів.

Про це йдеться у відповіді Служби зовнішньої розвідки на інформаційній запит УНІАН.

Зокрема, УНІАН попросив дати роз'яснення, чи не має наміру Глава Служби зовнішньої розвідки України у зв'язку з підтвердженою інформацією про російське громадянство родичів першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочко позбавити його допуску до державної таємниці, відсторонити його від виконання службових обов'язків і рекомендувати президенту звільнити Сергія Семочко із займаної посади.

Читайте також В СБУ підтвердили проведення слідчих дій відносно Семочко через інформацію про наявність у його родичів громадянства Росії

У відповіді СЗРУ відзначається, що Службою зовнішньої розвідки України розглянуто запит на інформацію щодо окремих питань організації діяльності першого заступника голови СЗРУ Сергія Семочко.

«Повідомляю, що згідно статей 22 і 26 Закону України« Про державну таємницю »допуск до державної таємниці і його скасування відноситься до виключної компетенції СБУ», - зазначив Божок.

«Зараз відповідно до вимог чинного законодавства правові підстави для звільнення чи відсторонення вищевказаного особи від виконання службових обов'язків відсутні», - заявив голова СЗРУ.

Читайте також Порошенко розповів, в якому випадку буде звільнений скандальний заступник голови СЗР Семочко

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня НАБУ за матеріалами журналістського розслідування щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко зареєструвало кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Зокрема, журналісти програми «Наші ДГроші з Денисом Бігус» провели розслідування і з'ясували, що Семочко володіє нерухомістю вартістю понад 200 млн грн, а у членів його сім'ї - російське громадянство і бізнес в Криму. Крім того, згідно з розслідування, під час роботи Семочко в контррозвідці від фармацевтичних компаній вимагали хабара.

Шевченківський районний суд Києва 28 листопада задовольнив клопотання слідчого, в якому говорилося, що згідно з даними Департаменту контррозвідки СБУ, цивільна дружина Семочко і її дочка мають громадянство РФ . У клопотанні слідчого вказувалося, що для встановлення обставин можливого скоєння Семочко як особисто, так і через своїх родичів державної зради, необхідно отримати детальну інформацію про зв'язок їх абонентських номерів телефонів у оператора мобільного зв'язку «Київстар».

Довідка УНІАН. Президент указом від 31 липня 2018 р призначив Семочко першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки, звільнивши його з посади начальника Головного управління СБУ в Києві та Київській області, яку той обіймав з 3 травня 2017 р

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online