Для чого в Києві скуповують квартири

  1. що беруть

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

2016 рік показав зниження цін на нові квадратні метри. Проте, інтерес до інвестицій в новобудови зберігається і, на думку експертів, буде рости в цьому році.

Згідно з аналізом ЛУН.ua, середні ціни на ринку первинної нерухомості за рік знизилися з 22,4 тис.грн / кв.м до 22 тис.грн., Мінімальні трішки піднялися - з 14,2 тис.грн до 14,5 тис. грн. / кв.м.

Подорожчання пояснили в першу чергу припиненням продажів в деяких з об'єктів Войцеховського, які пропонували свідомо демпінгові ціни.

Якщо перерахувати вартість нерухомості за безготівковим курсом долара, то динаміка не сподобається любителям вкладатися в квадратні метри: за рік вони в середньому подешевшали з $ 930 до $ 830 на квадраті - на 10,8%. У той же час мінімальні валютні розцінки скотилися на 5,5%, до $ 550 / кв.м Проте, відзначають ріелтори, які бажають заховати свої грошові накопичення в нерухомість, торік не ставало менше.

"Можна відзначити, що кількість інвестиційних угод з року в рік тільки зростає. Різниця у вартості квартири на початковому і завершальному етапах становить близько 20-25%, тому таке вкладення коштів дозволяє отримати істотний прибуток при перепродажу квартири. Якщо ж покупець не зацікавлений в швидкому повернення інвестицій, він може заробляти на здачу житла в оренду. Особливо це актуально для квартир з ремонтом від забудовника ", - пояснила UBR.ua заступник комерційного директора компанії" Інтергал-Буд "Анна Лаєвський.

Але зазначила, що вимоги потенційних інвесторів теж виросли. Їх більше не цікавлять типові будинки з застарілими плануваннями. Щоб привернути увагу не тільки покупців "для себе", а й інвесторів, які планують в подальшому продати квартири або здавати їх в оренду, девелопери роблять ставку на повноцінні комплекси. Це міні-міста з інфраструктурою, необхідною для життя: від садочків і торгових комплексів до паркінгів біля будинку.

Ціни в доларах по районам в грудня 2016

що беруть

Збільшення покупок нерухомості під перепродаж або оренду в майбутньому - не нова тренд, але все більш масштабний. Про це говорять багато забудовників.

"За оцінками наших аналітиків і відділів продажів, частка інвестиційного попиту становить до 1/3 всіх угод: приблизно така частка покупців інвестують в нерухомість з метою збереження заощаджень", - зазначив UBR.ua керівник департаменту маркетингу групи компаній DIM Кирило Верещагін.

Але експерти запевняють, що під оренду (або перепродаж) найчастіше купується якісне житло. Воно не вимагає моментального ремонту і може задовольнити запити квартиронаймачів .

"У столиці з'явився сегмент невеликих дохідних будинків, який проявив себе як конкурентний до ринку оренди в економ- і економ-мінус сегментах як за ціною, так і за якістю. Вже сьогодні в Києві можна купити квартиру від 580 тис. Грн, яка буде обладнана пральною машиною, мікрохвильовою пічкою, вхідною групою і навіть урнами для сміття. Інвестори найчастіше зустрічаються саме на такі квартири, недорогі і повністю готові для подальшої здачі в оренду ", - розповів керуючий директор компанії ARPA Real Estate Михайло Артюхов.

Експерт вважає, що на вкладеннях в такі новобудови можна заробити в два рази більше, ніж на інвестиціях в інше житло.

Як приклад він порівняв покупку квартири на вторинному ринку і інвестиції в малометражну в новобудові. Типова угода: б / у житло з хорошим розташуванням (поряд з транспортною розв'язкою або метро) зараз можна знайти за $ 45 тис., І в підсумку сторгуватися і купити за $ 35 тис. або 945 тис.грн. При цьому здати в оренду таку квартиру сьогодні можна в середньому за 5 тис.грн на місяць, тобто за рік заробляти на них 60 тис.грн, що дасть прибутковість 6,9%.

У той же час малометражні квартири в новобудовах на поточний момент можна придбати за $ 20 тис. Або 500 тис.грн. Здавати їх можна трохи дешевше, 4,5 тис.грн на місяць або 54 тис.грн. на рік. Але в підсумку така інвестиція в зв'язку з великим попитом на орендне житло саме сегмента економ-мінус дасть 10,8% дохідності, запевняє Артюхов.

"У цьому напрямку ми бачимо, що 30% з усіх покупців - це інвестори. За інших рівних, в інших сегментах житлової нерухомості Києва частка інвесторів не перевищує 10%", - зауважив він.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online