Колишня дружина не дає бачитися з дитиною: що робити і як батькові захистити свої права на дитину

  1. Закон на боці батька
  2. Дружина не дає бачитися з дитиною
  3. Допомога юриста
  4. майно дитини
  5. Позбавлення батька прав на дитину
  6. Випадки з практики
  7. Головні правила спілкування з дитиною після розлучення
  8. Консультація на відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Велика кількість пар стикається з темою   розлучення Велика кількість пар стикається з темою розлучення . Для кого-то перерваний шлюб вважається відкриттям в шлях нового життя, для кого-то трагедією, а комусь розлучення завдає багато проблем.

Найчастіше з проблемами після шлюборозлучного процесу стикаються чоловіки. Колишні дружини, згідно зі статистикою, не шкодують своїх колишніх подружжя і намагаються заподіяти їм масу неприємностей, намагаючись довести, що в шлюбі їм було набагато краще.

Найчастіше для того, щоб зачепити колишнього чоловіка жінки маніпулюють дитиною, забороняючи батькові бачитися з ним і спілкуватися. Чоловіки, які не розуміють жіночих інтриг, бурхливо реагують на цей факт і приходять в сказ, ніж підвищують в жінці почуття переваги.

Закон на боці батька

Як би колишня дружина не була проти спілкування батька і дитини, законодавство Російської Федерації закріплює за батьком дитини ряд прав, наприклад, право на виховання дитини, турботу про стан здоров'я дитини Як би колишня дружина не була проти спілкування батька і дитини, законодавство Російської Федерації закріплює за батьком дитини ряд прав, наприклад, право на виховання дитини, турботу про стан здоров'я дитини. Крім цього батько має право на:

  1. Зустрічі з дитиною. Батько має можливість спілкування з дитиною згідно ст. 66 Сімейного Кодексу Російської Федерації, колишня дружина не має права перешкоджати зустрічам. Якщо між колишнім подружжям не наважується суперечка в добровільному порядку, то зустрічі призначаються за рішенням суду.
  2. Зміна прізвища дитини. Якщо при укладенні шлюбу дитині була присвоєна прізвище матері, то за бажанням дитини прізвище може бути змінена на прізвище батька.
  3. Отримання інформації про дитину від його матері. Батько може отримувати інформацію про стан здоров'я своєї дитини, про місце його проживання, про мрію навчання і т.д., від матері дитини.
  4. Можливість вивезення дитини за кордон. Батько має право вивозити дитину за кордон за згодою матері дитини. При виникненні спору з даного питання, батько може звернутися до суду відповідно до ст. 20 Федерального Закону.

Дружина не дає бачитися з дитиною

Всупереч рішенню суду і добровільному договорі між сторонами, колишня дружина все ж може заважати спілкуванню батька і дитини з особистих міркувань.

Найчастіше дані ситуації закінчуються судовим розглядом, після закінчення якого в судовому порядку батькові присвоюються дні для зустрічей з дитиною.

Відповідно до ст Відповідно до ст. 65 Сімейного Кодексу Російської Федерації, батьки дитини повинні регулювати всі питання про виховання і освіту чада за обопільною згодою і з урахуванням думки дитини.

У разі якщо батьки дитини не досягають єдності у вирішенні питань про дитину, батько має право звернутися до суду з позовною заявою для усунення перешкоди в спілкуванні з дитиною. Якщо мирну угоду між батьками все-таки не було досягнуто і батькові довелося піти на крайні заходи, то для звернення до суду йому знадобиться позовну заяву, яка повинна включати в себе:

  1. Назва та місцезнаходження районного суду, куди направляється звернення.
  2. Контактні дані батька і матері дитини.
  3. Контактні дані дитини.
  4. Контактні дані органу опіки та піклування.
  5. Умови, на яких батько засновує вимога і які свідчать підтвердження.
  6. Докази, що свідчать про прагнення батька дитини мирно домовитися з матір'ю згідно проводження часу з дитиною.

Після складання позовної заяви та порушення справи в суді, батькові дитини слід обзавестися юристом, для правильного уявлення в суді своїх прав Після складання позовної заяви та порушення справи в суді, батькові дитини слід обзавестися юристом, для правильного уявлення в суді своїх прав. Батькові дитини варто готуватися до довгого судового процесу і слухання побажань матері дитини. Суд, відповідно до закону розглядає заявлене справу і приймає рішення на користь одного з батьків.

У разі якщо суд прийняв рішення на користь батька, але мати дитини так само перешкоджає спілкуванню і зустрічам, то згідно зі ст. 66 Сімейного Кодексу Російської Федерації щодо матері дитини можуть бути зроблені заходи, передбачені законом. Наслідками заборони матері на спілкування дитини з батьком після судового рішення є:

  1. Формування судом терміну, протягом якого мати зобов'язана виконати рішення суду.
  2. Надання батьку прав на передачу дитини на виховання.

Допомога юриста

У складних спорах, що виникають з колишньою дружиною, питання про виховання дитини може залишитися не вирішене У складних спорах, що виникають з колишньою дружиною, питання про виховання дитини може залишитися не вирішене. Для більш точного формулювання бажань і дій батька відповідно до законодавства Російської Федерації батькові дитини необхідно звернутися за допомогою до кваліфікованого фахівця - адвокату.

До адвоката батько дитини має право звернутись як за консультацією, так і за допомогою. При консультації юрист пояснить порядок дій при вирішенні спорів з колишньою дружиною, перерахує перелік документів для оформлення позовної заяви до суду, надасть і роз'яснить ряд прав батька на виховання дитини.

При наданні допомоги юрист складає і збирає необхідні документи для позовної заяви, представляє інтереси в судовому засіданні і контролює виконання сторонами розгляду судового рішення.

Вартість послуг юриста буде залежати від надання послуги, наприклад:

  1. Консультації по телефону - до 2000 рублів.
  2. Консультації по електронній пошті або відправлення в листі - до 4000 рублів.
  3. Складання паперів - до 8000 рублів.
  4. Подання в суді у цивільних справах - до 40000 рублів.

Конкретні суми за надання послуг юриста будуть залежати від складності справи, від часу звернення і умов, на яких батько дитини звертається до суду.

майно дитини

Дитина має право на використання індивідуальних речей Дитина має право на використання індивідуальних речей. Крім цього, кошти на існування дитини зобов'язані виділяти обоє батьків.

Дитина, що не що досягли повноліття, володіє правом власності на все без винятку, одержувані їм доходи і власність. Всі кошти, які отримують дитиною, наприклад, аліменти, посібники, переходять у розпорядження батьків, з ким проживає дитина.

Повноваження дитини захищаються Житловим Кодексом відповідно, з яким дитина володіє правом на власну частку житлового приміщення, навіть після розірвання шлюбу між його батьками.

Позбавлення батька прав на дитину

При дотриманні всіх норм і правил при зверненні до суду бути впевненим у власній перемозі не варто. Існують судові розгляди, при яких суд приймає рішення на користь матерів і тим самим позбавляє батька прав на дитину. Позбавлення батька прав на дитину відбувається при:

  1. Доказі відсутності оплати аліментів.
  2. Доказі відсутності батька у вихованні та турботи про дитину.
  3. Підтвердженні вище зазначених причин свідками.

Випадки з практики

На практиці існує безліч випадків, в яких рішення між подружжям приймалося як в мирному порядку, так і за рішенням суду На практиці існує безліч випадків, в яких рішення між подружжям приймалося як в мирному порядку, так і за рішенням суду. Найчастіше батьки розуміють, що розлучення і пов'язані з ним справи згубно впливають на дитину і намагаються вирішити всі проблеми і питання між собою, не доводячи дії до судового розгляду.

Але існують батьки, які намагаються дошкулити один одному за рахунок дитини і вдаються до рішення суду, щоб посилити правила на спілкування і виховання дитини один для одного.

У приклад з практичної діяльності можна навести такий випадок:

Дружина наполягла на розірванні шлюбу і подала відповідні документи, її чоловік дав згоду на розлучення і дав добро на проживання сина у матері і виплату аліментів Дружина наполягла на розірванні шлюбу і подала відповідні документи, її чоловік дав згоду на розлучення і дав добро на проживання сина у матері і виплату аліментів.

Через деякий час після розлучення колишня дружина визнала правила договору і вимоги батька дитини завищеними і виставила заборона на спілкування батька і дитини.

Батько дитини звернувся до суду для встановлення рішення з даного спору, але єдиним обтяжливим фактором для нього було проживання в сотнях кілометрів від сина і колишньої дружини.

За даним судового розгляду суд прийняв рішення на користь батька і встановив для нього дні зустрічі з дитиною, проте дане рішення не сподобалося колишній дружині, і вона вирішила припинити спілкування дитини і батька зовсім. У зв'язку з обставинами батько дитини був змушений звернутися до суду повторно з метою залучення матері дитини до відповідальності за невиконання рішення суду.

Після звернення батька дитини до адвоката було організовано виконавче провадження, згідно з яким мати дитини була притягнута до відповідальності за недотримання рішення суду.

У разі якщо судовий процес обернувся позитивно в сторону батька, то найголовнішими пунктами для його виконання слід виділити спілкування і зустрічі з дитиною. Реалізувати це право потрібно в короткі терміни, тому що після рішення суду на користь батька, матір дитини може налаштовувати чадо проти колишнього чоловіка, щоб побороти бажання дитини бачитися і підтримувати відносини з батьком, тим самим викликаючи в дитині відторгнення і ненависть.

Головні правила спілкування з дитиною після розлучення

Після розлучення і вирішення спорів про виховання дитини спілкування батька з дитиною має відбуватися в тій же формі, що і раніше, до розлучення Після розлучення і вирішення спорів про виховання дитини спілкування батька з дитиною має відбуватися в тій же формі, що і раніше, до розлучення.

Батько повинен показати дитині своє бажання спілкуватися і брати участь в його житті не дивлячись на події, які трапилися в стосунках між батьками.

Дитина не повинна відчувати себе ущемленим в чому-небудь або відчувати дискомфорт від почуття, що батьки зараз не разом.

Головною метою батьків після розлучення є збереження дружніх відносин для виховання і зростання дитини. Якщо ж відносини зазнали краху зовсім і їх відновлення неможливе, то впливати на дитину і налаштовувати його проти другого з батьків так само не варто, потрібно лише дарувати чаду почуття комфорту і захищеності, дати дитині впевненість в тому, що він потрібен батькам.

Консультація на відео

Роз'яснення по темі в блозі юридичної допомоги Микити Петрова.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online