Все, що потрібно знати про водійських правах в Іспанії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щоб скласти приблизний план дій по отриманню офіційного дозволу на водіння транспортного засобу в Іспанії, потрібно відповісти на два питання:   Скільки часу ви збираєтеся перебувати в Іспанії

Щоб скласти приблизний план дій по отриманню офіційного дозволу на водіння транспортного засобу в Іспанії, потрібно відповісти на два питання:

  • Скільки часу ви збираєтеся перебувати в Іспанії?
  • Водійським посвідченням якої країни ви володієте?

Якщо мова йде про період меншому, ніж півроку, то ви можете використовувати іноземне водійське посвідчення, навіть якщо воно було випущено за межами Європейського союзу. Іноземні водійські права в Іспанії, видані в одній з країн Євросоюзу або Європейської економічної зони, будуть дійсні протягом двох років. Однак після закінчення офіційно встановлених термінів громадянам Євросоюзу і резидентам неєвропейських країн необхідно отримати іспанські водійські права.

Слід пам'ятати, що багато закордонних водійські посвідчення визнаються в Іспанії в рамках двосторонніх угод про взаємне визнання водійських прав. Йдеться про ліцензії, випущених в ЄС і деяких американських штатах: водійські права США в Іспанії будуть дійсні, тільки якщо отримані в певному штаті; а також майже у всіх іспаномовних країнах Латинської Америки, в Туреччині та Сербії.

Відповідно до іспанським законодавством процедура обміну зарубіжних посвідчень цих країн на іспанські необов'язкова, але, щоб уникнути зайвих питань від співробітників дорожньої служби про те, чому, наприклад, ви пред'являєте водійські права в Іспанії англійською мовою, краще мати іспанську ліцензію. Треба відзначити, що після Brexit`а ситуація з водійськими правами Великобританії в Іспанії неясна, в даний час вони зараховуються до категорії європейських, проте угоди про взаємне визнання водійських прав між цими країнами немає.

Тримачі ліцензій, які видаються країнами, у яких немає взаємної угоди з Іспанією, повинні скласти теоретичний і / або практичний іспит з водіння, щоб отримати водійські права в Іспанії. Зазвичай завдання письмового тесту даються на іспанською мовою , Хоча іноді існує опція зміни мови на англійську в деяких автошколах.

Наступний важливий момент - вік власника посвідчення водія. У таблиці нижче показані прийняті в Іспанії основні вікові обмеження на керування транспортними засобами.

Водійські права в Іспанії, або іспанське водійське посвідчення, є пластикову картку з особистою інформацією і фотографією власника на одній стороні і автомобільними даними - на інший. Іспанське водійське посвідчення майже нічим не відрізняється від карток, що випускаються в інших країнах Євросоюзу. Під час керування транспортним засобом на території Іспанії водійські права завжди повинні бути з вами.

Що стосується терміну дії водійських прав в Іспанії, то він залежить від віку їхнього власника і категорії транспортного засобу. Наприклад, для категорій А та В посвідчення видається строком на десять років, якщо водій молодше 65 років, і на п'ять років, якщо старше.

Відповідно до вимог для отримання водійських прав в Іспанії водій повинен пред'явити наступні документи:

  • міжнародні водійські права в Іспанії, а також посвідчення водія, видане в країні - резиденції водія і реєстрації автомобіля;
  • офіційно завірений і професійно виконаний переклад водійських прав (його зробити можна в іспанському консульстві);
  • сертифікат відповідності (certificado de equivalencia), отриманий в Королівському автомобільному клубі.

Міжнародні водійські права в Іспанії неважко отримати в представництві Королівського автомобільного клубу Іспанії (RACE). Для цього буде потрібно пред'явити дійсне іноземне водійське посвідчення, іспанська паспорт або вид на проживання , Заповнену заяву і одну фотографію встановленого зразка. Важливо пам'ятати, що якщо нерезидент отримує міжнародні водійські права в Іспанії, вони дійсні тільки за її межами.

Крім згаданих документів знадобиться квитанція про оплату мита на зміну водійських прав, ксерокопія і оригінал паспорта або іспанського виду на проживання, підтвердження адреси проживання в Іспанії (empadronamiento). Для водіїв - нерезидентів Іспанії буде потрібно медична довідка про придатність до керування транспортним засобом.

Ще один пункт - термін виготовлення посвідчення. В середньому процес займає від одного до трьох місяців. На час виготовлення картки водієві видається офіційне підтвердження про подачу документів на іспанські права і копію закордонного посвідчення водія, дійсну до моменту отримання готової ліцензії. Після отримання водійських прав в Іспанії зарубіжні права відсилаються в видала їх організацію в іншій країні.

Для продовження іспанського водійського посвідчення потрібні наступні документи:

  • заповнена анкета встановленого зразка (як і для первинного отримання іспанських прав);
  • чинне водійське посвідчення;
  • підтвердження наявності посвідки на проживання в Іспанії або іспанського громадянства (разом з ксерокопією);
  • підтвердження адреси проживання в Іспанії (empadronamiento), дійсне протягом 3 місяців з дня подачі заявки;
  • медична довідка;
  • дві фотокартки паспортного формату.

Якщо водій не може самостійно подати заяву про продовження водійського посвідчення, його довірена особа зобов'язана подати письмовий дозвіл на передачу паспорта або ВНЖ від їх власника.

Для отримання консультацій з питання оформлення водійських прав в Іспанії ви завжди можете звернутися до професіоналів сервісного центру "INEEDSpain", які нададуть вам оперативну та кваліфіковану допомогу.

Водійським посвідченням якої країни ви володієте?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online