Позбавлення прав за пиятику, алкогольне сп'яніння

  1. Як цього уникнути
  2. Позбавлення прав за водіння в нетверезому вигляді
  3. Що таке алкогольне сп'яніння
  4. Покарання за наркотичне сп'яніння
  5. Управління передано нетверезому шоферу
  6. Відмова шофера від проходження медичної процедури
  7. Як притягують до відповідальності
  8. У чому полягає допомога фахівця
  9. Приклади повернення прав позбавленим за сп'яніння

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

зміст сторінки

(Клікніть, щоб переміститися на потрібну частину сторінки)

Позбавлення водія його права на керування транспортним засобом є «страшним сном» для багатьох. Але деякі настільки не бояться відповідальності, що сідають за кермо п'яними. Чинне законодавство суворо карає таких водіїв.

Як цього уникнути

Не порушувати ПДР! Але навіть у досвідчених водіїв це не завжди виходить. Одним з покарань є позбавлення прав за сп'яніння, але цього можна уникнути, якщо не здійснювати ряд правопорушень.

Але, якщо права все ж відібрали, єдиний законний спосіб їх повернути - звернутися до суду з доказами того, що це було незаконно або існують порушення. Не варто користуватися підробленими документами. За це передбачена кримінальна відповідальність!

Якщо потрібно повернути права законним способом, звертайтеся до юристів компанії «Ваша захист». Досвідчені Автоюрист проаналізують ситуацію, вивчать документи і знайдуть спосіб, як допомогти клієнту.

Позбавлення прав за водіння в нетверезому вигляді

Заповідь водіїв - «випив, за кермо не сідай!» Але не всі водії цю заповідь дотримуються. За таке правопорушення передбачена серйозна відповідальність - позбавлення водійських прав за пиятику. Крім того, якщо водій буде спійманий, йому також загрожує штраф до 30 тисяч рулів. Термін позбавлення, передбачений в КоАП РФ, становить 1,5 - 2 роки.

Протягом цього часу він не має права сідати за кермо і керувати ТЗ. Якщо він це зробить і знову буде спійманий, його позбавлять прав повторно, але вже на більш тривалий термін.

Лишається прав можна також за водіння в нетверезому вигляді трактором, мопедом, скутером, мотоциклом або квадроциклом, так як зазначені види відносяться до механічних транспортних засобів. Така доля може спіткати тих, хто управляє в стані сп'яніння катером, човном або іншим маломірним судном. Слід знати, що в разі позбавлення, право втрачається на управління всіма транспортними засобами.

А чи можна уникнути покарання? Правопорушення фіксує співробітник ДПС, який може допустити помилки при складанні протоколу або заповненні інших паперів. Це буде приводом для того, щоб досвідчений юрист з компанії «Ваша захист» зміг оскаржити рішення суду і повернути клієнту його водійське посвідчення.

Якщо шофер буде спійманий ще раз за кермом п'яним, його чекає покарання аж до позбавлення волі. Досвідчений юрист компанії «Ваша захист» допоможе уникнути відповідальності на законних підставах і запобіжить позбавлення за пиятику.

Що таке алкогольне сп'яніння

Але спочатку потрібно зрозуміти, що конкретно входить в це поняття. Співробітник ДПС повинен знати, за якими критеріями можна визначити, п'яний водій чи ні. це:

· ·   характерний запах з рота; характерний запах з рота;

· Плутана мова;

· Нестійкий стан;

· неадекватна поведінка;

· Триммер пальців рук;

· Шкірні покриви мають інший колір;

· Сертифікований прилад показує наявність алкоголю в пробах видиху.

У разі незгоди з результатом огляду на місці, водія направляють у відповідну лабораторію для отримання висновку. Якщо отриманий результат буде перевищувати показник 0,16 проміле, водія чекає позбавлення прав за алкогольне сп'яніння.

Покарання за наркотичне сп'яніння

Не тільки п'яний водій позбавляється права на керування транспортними засобами на кілька років. Якщо він знаходиться в наркотичному сп'янінні, він також буде покараний - його позбавлять прав на кілька років.

Але факт прийому забороняють речовин повинен бути підтверджений медичними документами. Для цього шофера направляють на медичний огляд. Аналізи повинні проводитися в присутності самого водія, після чого вони пломбуються і направляються в лабораторію для досліджень. Але, медичний персонал, який має право на забір біоматеріалу, повинен відповідати певним вимогам, рівно, як і обладнання.

Якщо ці вимоги не дотримані, аналізи не вважаються правдоподібними і їх не можна використовувати як доказ у справі. Досвідчений юрист оскаржить позбавлення прав за пиятику.

Управління передано нетверезому шоферу

Деякі водії самі за кермо п'яними не сідають, але можуть спокійно довірити свою машину іншому шоферові, який також знаходиться під впливом алкоголю. Якщо він так зробить, з нього не знімається відповідальність - він буде визнаний винним і його позбавлять прав.

Але, власник ТЗ міг передати управління тверезому водієві, а той, згодом, випив і сів за кермо. Цей факт необхідно довести, тоді можна буде оскаржити позбавлення прав за алкоголь. Досвідчений юрист компанії «Ваша захист» допоможе знайти потрібні докази і оскаржить судовий акт.

Досвідчений юрист компанії «Ваша захист» допоможе знайти потрібні докази і оскаржить судовий акт

Відмова шофера від проходження медичної процедури

Встановити, п'яний водій чи ні, можуть також медики. Інспектор ДПС у випадках, передбачених законом, зобов'язаний направити підозрілого водія в медустанову. Якщо він відмовляється це робити, то це прирівнюється до того, що він визнав себе нетверезим. Відразу ж почнеться оформлення документів на позбавлення прав за нетверезе водіння.

Відповідальність за таке порушення ПДР передбачена наступна:

  • позбавлення прав за пиятику на 1,5 - 2 роки;
  • одночасно сплачується штраф 30 тисяч рублів.

Якщо він знову буде спійманий за кермом в підозрілому стані, і знову відмовиться від процедури здачі аналізів, йому загрожує кримінальна відповідальність і повторне позбавлення прав за алкогольне сп'яніння.

Звертайтеся в компанію «Ваша захист». Досвідчений юрист вживе необхідних заходів для того, щоб оскаржити позбавлення прав в нетверезому стані!

Як притягують до відповідальності

Позбавлення прав за водіння в нетверезому вигляді відбувається в наступному порядку:

  • машину зупиняє інспектор ДПС. Він повинен зробити це за всіма правилами, без порушень;
  • інспектор, запідозривши недобре, усуває водія від керування транспортним засобом і пропонує йому «дути в трубочку»;
  • у випадках, передбачених законом, він направляє його на медичний огляд в спеціалізований заклад. При цьому водій не сам їдете за кермом, його везуть інспектори;
  • проходження процедури і складання відповідного акта;
  • складання протоколу на підставі ст. 12. 8 КоАП РФ;
  • затримання авто;
  • передача справи до суду.

При проходженні процедури огляду на місці, обов'язково повинні бути присутніми поняті або вестися відеофіксація.

У чому полягає допомога фахівця

Звернутися до Автоюрист в Єкатеринбурзі і Свердловської області потрібно відразу ж, як тільки інспектор ДПС приступить до написання протоколу. Без фахівця не потрібно підписувати ніяких документів.

Кожен шофер повинен знати, що він притягується до відповідальності не на підставі протоколу, а на підставі судового акта. Тому до судового розгляду є час, який юрист компанії «Ваша захист» витратить для того, щоб знайти способи не допустити позбавлення водійського посвідчення.

Зверніться за безкоштовною консультацією юриста в компанію «Ваша захист». Це можна зробити за телефонами +7 (343) 269-09-03 , +7 (902) 879-90-55

Приклади повернення прав позбавленим за сп'яніння

Повернули права водієві за керування автомобілем в стані сп'яніння.

Штраф замість позбавлення прав за обгін транспортного засобу.

Повернули права водієві, якому загрожувало позбавлення за відмову від мед. огляду

Припинили провадження у справі про алкогольне сп'яніння в суді 2-ї інстанції

Повернули водійське посвідчення після оскарження рішення суду

Оскаржили акт медичного огляду і повернули права клієнта

Довели, що водій не керував транспортним засобом і йому повернули права

Скасували рішення суду у другій інстанції

У федеральному суді повернули документи водієві позбавленому за відмову від МО

Скасували рішення суду першої інстанції і повернули водійське посвідчення

А чи можна уникнути покарання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online