Порядок і вартість відновлення загублені документів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сучасне життя людини дуже динамічна, що зобов'язує його постійно підтримувати різноманітні відносини і вступати в безліч взаємодій з оточуючими його людьми

Сучасне життя людини дуже динамічна, що зобов'язує його постійно підтримувати різноманітні відносини і вступати в безліч взаємодій з оточуючими його людьми. А, як вже згадувалося , З позиції держави, дані взаємодії регламентується нормами законів, а окремі люди або цілі організації діють на підставі наявної у них документації.

Питання відновлення втраченої або відсутньої документації організації я обов'язково приділю час, а зараз хочу представити невелику пам'ятку для тих, хто в силу різних обставин, втратив ті чи інші особисті документи. Якщо процедура відновлення Вашого документа відсутня в переліку або ви бажаєте довірити відновлення Вашої документації досвідченому юристу Запоріжжя, можете зв'язатися зі мною, за допомогою представленої контактної інформації або використовуючи форму миттєвих повідомлень

Отже, підемо по порядку.

Найбільш поширеним випадком є ​​втрата паспорта. З урахуванням того, що всі чули про шахрайські схеми з використанням підроблених паспортів, питання відновлення даного документа не варто відкладати. Для ВІДНОВЛЕННЯ ПАСПОРТИ, відповідно порядком оформлення і видачі паспорта громадянина України, ст. ст. 197, 198 КпАП, а також наказу МВС України (№320 від 13 квітня 2012 року) необхідно звернеться в паспортний стіл на місці Вашого проживання.

Від Вас буде потрібно:

- підписану заяву про втрату або крадіжку Вашого паспорта;
- 2 (якщо відновлюєте паспорт за допомогою іншого територіального підрозділу - 3) фотокартки (35 х 45 мм);
- квитанція, що підтверджує оплату держмито в розмірі 34 гривень (або копія документа звільняє від держмита);
- документація, що підтверджує інформацію про неповнолітніх дітей і отриманні закордонного паспорта;
- копія постанови про відкриття (обгрунтування відмови) кримінального провадження про крадіжку паспорта (при його наявності).

У період розгляду заяви орган Вам видається тимчасове посвідчення особи. Крім зазначеної суми держмита з Вас може бути утримано штраф за проживання без паспорта або за умисне псування, втрату через необережність (статті 197, 198 КпАП) в сумі 17 - 51 гривня.
Стандартний період розгляду Вашої заяви дорівнює одному місяцю (навіть в разі потреби ретельної перевірки даний строк не продовжується більше одного місяця).

Відновлення СВІДЧЕНЬ ПРО НАРОДЖЕННЯ, ШЛЮБ чи іншої документації актів цивільного стану. Відповідно до правил держреєстрації актів цивільного стану, затверджених наказом Міністерства юстиції України (№52 / 2, 18 жовтня 2000 року) необхідно Ваше звернення до органів реєстрації актів цивільного стану (відповідно до вашим справжнім проживанням).

Від Вас буде потрібно:

- власноруч написану заяву;
- документація, що підтверджує Ваше право на відновлюваний документ;
- квитанція оплати держмита - 0,51 гривні (можливо, буде потрібно оплата за витяг з реєстру актів цивільного стану - 73,00 гривні)
Вся процедура відновлення може зайняти до двох місяців (до кожного документу - свої терміни)

Одним з обов'язкових для дорослої людини є свідоцтво про присвоєння ІДЕНТИФІКАЦІЙНОГО НОМЕРИ (т.зв. картки платника податків). На підставі п. 10, 11 р. VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та п. 70.9 ст. 70 Податкового кодексу України, Ви маєте право звернутися до податкової інспекції відповідно до місця проживання.
При собі повинні мати: паспорт або свідоцтво про народження з обов'язковим зазначенням прізвища, імені, по батькові, дати і місця народження, місця проживання. При цьому ніякої оплати з Вас не стягується, а термін відновлення від одного робочого дня.

Відновлення свідоцтва загальнообов'язкового державного СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ. Відповідно до встановленого Кабінетом Міністрів України порядком видачі свідоцтва про загальнообов'язкове державне соціальне страхування (№1306 від 22 серпня 2000 року), Ви повинні звернутися до свого роботодавця або пенсійний фонд за місцем проживання, в якому Ви зареєстровані як платник страхових внесків (в разі самозайнятих осіб і приватних підприємців). Зобов'язані пред'явити свій паспорт, надавши написане на ім'я роботодавця або органу пенсійного фонду заяву. Оплата не стягується, а термін відновлення займає близько трьох тижнів.

Втрата трудової книжки, також вельми поширений випадок серед наших громадян. Якщо це сталося з Вами, то Ви, відповідно до наказу Міністерства праці, Мін'юсту і Міністерства соціального захисту України в інструкції про порядок ведення трудових книжок (№58 від 29 липня 1993 роки) повинні звернутися до власника (їм уповноваженому органу) підприємства останнього місця роботи. Буде потрібно лише Вашу заяву, при цьому оплачується дублікат трудової книжки (тільки якщо втрата сталася з Вашої вини). Приблизний час 15 днів з моменту звернення, але в разі ускладнень Вам зобов'язані видати одному трудову книжку або вкладиш (Дублікат).

Відновлення документації підтверджують ваше ОСВІТА передбачено наказом Міністерства освіти і науки України про порядок замовлення, видачі та обліку документів про освіту державного зразка (№811 10 грудня 2003 року). Ви повинні звернутися в обласне управління освіти і науки або до акредитованих вищих навчальних закладів.

Обов'язкова наявність:

- паспорта;
- заяви про видачу дубліката;
- оголошення в друкованих ЗМІ за місцем Вашого проживання про визнання втраченого документа недійсним;
- квитанція оплати виготовлення дубліката;
- підписане згоду обробки персональних даних. Приблизний час відновлення - один місяць.

Відновлення ВОДІЙСЬКОЇ ПОСВІДЧЕННЯ передбачено інструкцією про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія (наказ МВС України №515 року 07 грудня 2009 року), а також положенням про видачу посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами (пост. КМУ №340, 08 травня 1993 г.). Якщо документ загублений Ви зобов'язані звернутися в центр ДАІ, при крадіжці органи Міністерства внутрішніх справ України.

Від Вас буде потрібно:

- оригінал паспорта;
- написану заяву;
- 2 кольорові фотографії (35х45 мм);
- медична довідка підтверджує Вашу придатність до керування транспортним;
- квитанція оплати за бланки і послуги ДАІ. Оплата може досягати 500 гривень, а на час відновлення протягом одного дня Вам видається тимчасовий талон на право керування транспортним засобом на строк до 5 днів.

Загублений техпаспорт ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ відновлюється відповідно до інструкції про державну реєстрацію, перереєстрацію та обліку транспортних засобів (наказ МВС України №379, 11 серпня 2010 г.) Ви повинні звернутися в будь-який МРЕВ ДАІ (незалежно від Вашого проживання), надавши:
- оригінал паспорта;
- при умова її видачі - довіреність на транспортний засіб;
- заяву власника;
- письмове роз'яснення (акт службового розслідування для юрособи) про факт втрати;
- квитанції про оплату послуг (близько 350 грн.). Приблизний час відновлення від 10 днів,

Загублена ДОВЕРЕННОСТЬ, ДОГОВОРУ купівлі-продажу, дарування або успадкування (нотаріально завірені) відновлюються відповідно до порядку вчинення нотаріальних дій (наказом Мін'юсту України №296 / 5, 22 лютого 2012 року). Від Вас буде потрібно звернення до нотаріуса посвідчила загублений договір (звернення до нотаріального архіву, якщо нотаріус припинив діяльність).

Обов'язкові до пред'явлення:

- оригінал паспорта;
- свідоцтво про смерть заповідача (отримання дубліката заповіту);
- документ, що підтверджує право успадкування. Термін виконання близько 1-го робочого дня, а оплата відповідно до встановлених розцінками.

Відновлення СВІДЧЕННЯ НА ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО проводиться відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та Порядку надання інформації з Держреєстру речових прав на нерухоме майно (пост. КМУ №868, 17 листопада 2013 р ). Ви повинні звернутися до відділу Держреєстраційної служби (за місцем розташування об'єкта), пред'явивши:
- Заява;
- оригінал і копію паспорта;
- оригінал і копію ідентифікаційного коду;
- квитанція про оплату витяги з реєстру прав на нерухоме майно. Вартість відновлення приблизно 120 грн. Час - 14 днів.
У разі, якщо втрачене свідоцтво було видано до 01.01.2013 р, звернувшись до органів видавали документ (міська рада або виконком за місцем знаходження об'єкта), пред'явивши оригінал паспорта та підписана заява на протязі місяця Ви можете його відновити.

При виникненні юридичних складнощів і прагненні максимально прискорити отримання відновленої документації, рекомендую, як можна швидше, звернутися до фахівця, здатного подолати всі наявні бюрократичні перепони, що надає максимальний правовий захист Ваших інтересів. Запишіться на юридичну консультацію для отримання повного уявлення про ситуацію у Вас ситуації і порядку дій, для її якнайшвидшого вирішення.

Дякую за проявлений інтерес.

Будьте уважні, економте свій час і гроші!

Представлена ​​інформація буде цікава Вашим друзям і знайомим

З повагою Дар'я Ігорівна Ясир

Ознайомитися з іншими сторінками мого сайту Ви можете перейшовши за нижче вказаними адресами:

§ Інші статті

§ На головну

§ Перелік і вартість послуг

§ Отримати консультацію юриста

§ Контактна інформація

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online