ПМЖ Іспанії 2018 - Водіння особистого авто по іспанських дорогах і правила парковки

  1. ПМЖ Іспанії 2018 - Іспанські правила дорожнього руху
  2. ПМЖ Іспанії 2018 - Водіння в статусі туриста
  3. ПМЖ Іспанії 2018 - Іспанські воітельскіе права для іноземних громадян, які проживають в Іспанії
  4. ПМЖ Іспанії 2018 - Іспанські дорожні податки та інші витрати
  5. ПМЖ Іспанії 2018 - Обмеження швидкості на іспанських дорогах
  6. ПМЖ Іспанії 2018 - Порушення правил дорожнього руху
  7. ПМЖ Іспанії 2018 - Алкоголь і водіння на іспанських дорогах
  8. ПМЖ Іспанії 2018 - Водіння під дією нелегальних наркотиків
  9. ПМЖ Іспанії 2018 - Інформація про дорожній рух в Іспанії
  10. ПМЖ Іспанії 2018 - Іспанські закони про безпеку дорожнього руху
  11. ПМЖ Іспанії 2018 - Шумове забруднення від автомобілів
  12. ПМЖ Іспанії 2018 - Парковка на іспанських вулицях
  13. ПМЖ Іспанії 2018 - Приватні парковки в Іспанії
  14. ПМЖ Іспанії 2018 - Заборона парковки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви плануєте водити автомобіль по іспанських дорогах, влаштувавши легальний переїзд до Іспанії після оформлення постійного місця проживання (ПМП) за інвестиції вже в 2018 році, вивчіть правила дорожнього руху і потім по можливості отримаєте водійські права Іспанії.

Якщо ви плануєте водити автомобіль по іспанських дорогах, влаштувавши легальний переїзд до Іспанії після оформлення постійного місця проживання (ПМП) за інвестиції вже в 2018 році, вивчіть правила дорожнього руху і потім по можливості отримаєте водійські права Іспанії

Іспанія - відмінна країна для водіння авто. Але, перш ніж вирушити в дорогу, іноземні автомобілісти повинні ознайомитися з іспанськими правилами дорожнього руху і здати іспит на водійські права, які дозволяють керування транспортними засобами в Іспанії.

Іноземні водії можуть використовувати свої іноземні водійські права для легального водіння авто по іспанських дорогах, але після певної кількості часу їм доведеться отримати іспанські водійські права в статусі резидентів, оформивши ПМЖ Іспанії за інвестиції або іншим способом. Детальніше «ВНЖ в Іспанії при покупці нерухомості 2018 - Вивчаємо свіжу статистику«.

ПМЖ Іспанії 2018 - Іспанські правила дорожнього руху

Рух транспортних засобів по іспанських дорогах є правостороннім - як в переважній більшості інших країн континентальної Європи і інших регіонів. Існує ряд правил, яких зобов'язані дотримуватися водії, щоб законно їздити по дорогах Іспанії:

  • Якщо автомобіль зареєстрований в іспанській юрисдикції, власник такого авто повинен мати два попереджувальних трикутника, а також повний комплект запасних ламп та запобіжників, запасне колесо і інструменти для їх заміни.
  • Водії зобов'язані надягати куртку або жилет зі вставками з матеріалу з високою світловідбиваючої здатністю, коли виходять з авто на міжміських дорогах.
  • Якщо автомобіль зареєстрований за межами Іспанії, ви не зобов'язані виконувати будь-які з вищевказаних дій і вимог, які не є обов'язковими у вашій країні проживання. Однак в разі поломки машини в Іспанії, ви підпадете під дію іспанського законодавства і можете отримати штраф, якщо не використовуєте попереджають трикутники і куртку з високою здатністю, що відображає.
  • Якщо людині потрібні окуляри чи контактні лінзи, і водійські права вказують на це, обов'язково необхідно мати запасну пару окулярів або лінз під час водіння.
  • Водії повинні завжди мати відповідні права і страхову документацію.

При здійсненні розворотів звертайте особливу увагу на інших учасників дорожнього руху, оскільки автомобілі, що рухаються по внутрішній смузі, можуть мати переважне право проїзду. Щоб вийти з кругового руху, вам необхідно зайняти зовнішню смугу.

ПМЖ Іспанії 2018 - Водіння в статусі туриста

У разі громадян країн ЄС / ЄЕЗ (ЄС плюс Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія) для водіння в Іспанію потрібні тільки дійсні водійські права, видані в відповідній країні, якщо на них є фотографія. Якщо фото немає, у водіїв обов'язково повинен бути паспорт, який необхідно пред'являти разом з водійськими правами.

Громадяни країн, що не входять в ЄС / ЄЕЗ можуть водити авто в Іспанію, використовуючи наявні у них на руках іноземні водійські права, за умови наявності у водійського посвідчення міжнародного зразка. Водіння при наявності тільки одного з цих документів або відсутність обох може стати причиною накладення штрафу на суму в 500 євро.

Ви будете зобов'язані сплатити штраф за допомогою готівки або кредитної / дебетової картки, якщо у вас немає іспанського резидентства або номера NIE (50-відсоткова знижка доступна в разі негайних платежів). Детальніше «Ми оформляємо ВНЖ в Іспанії за інвестиції і отримуємо номер«.

Якщо ви є молодим іноземним водієм, пам'ятайте, що мінімальний вік для допуску до водіння автомобіля в Іспанії становить 18 років. Якщо вам 17 років або менше, ви не зможете водити машину, навіть якщо раніше отримали права у вашій країні громадянства.

З іншого боку, на адресу іноземців-пенсіонерів ніякі обмеження не застосовуються - головне відповідати вимогам за станом здоров'я. При цьому іноземні пенсіонери можуть розраховувати на численні пільги і бонуси при виході на заслужений відпочинок у цій країні. Детальніше «Вид на проживання в Іспанії для пенсіонерів«.

ПМЖ Іспанії 2018 - Іспанські воітельскіе права для іноземних громадян, які проживають в Іспанії

Після двох років проживання в Іспанії в якості резидента всі іноземні водії з ЄС / ЄЕЗ повинні отримати іспанські водійські права, відновивши або обмінявши свої права іноземного зразка. У разі для жителів країн, що не є членами ЄС / ЄЕЗ, Іспанія також дозволяє обмін іноземних прав на іспанські в провінційному департаменті транспорту.

Якщо у вашої країни немає угоди про визнання водійських посвідчень з Іспанією, для отримання іспанських прав потрібно будуть здати теоретичні та практичні іспити, подібно іспанцям. Можливо, вам доведеться приєднатися до групи місцевої автошколи і / або пройти там медичне обстеження, а також здати в автошколі письмовий іспит з теорії та практичний іспит з водіння.

ПМЖ Іспанії 2018 - Іспанські дорожні податки та інші витрати

Для водіння автомобіля по іспанських дорогах важливо переконатися в тому, що місцевий податок на автомобіль (impuesto sobre la circulación de vehicleulos) повністю оплачений за рік в ратуші або аналогічної місцевої організації, де зареєстрований автомобіль.

Всі іспанські автомобілі старше чотирьох років повинні пройти ITV (Inspección Técnica de Vehículos) - іспанський еквівалент технічного огляду транспортних засобів, що практикується в країнах пострадянського простору. Це дозволить підтвердити, що автомобіль як і раніше придатний для експлуатації. Через чотири роки з моменту покупки нового автомобіля потрібно буде проходити ITV кожні два роки, поки їй не виповниться 10 років, після чого тест ITV проводиться щорічно. Існує кілька веб-сайтів, які дозволяють забронювати майданчик для проходження ITV (платного).

Є два документа, які ви завжди повинні мати в своєму автомобілі, зареєстрованому в іспанській юрисдикції, разом з вашими водійськими правами:

  1. Технічний паспорт.
  2. Картка проходження ITV і відповідний звіт.

У разі зареєстрованих в іноземній юрисдикції автомобілів водіям потрібно мати на руках такі документи:

  1. Технічний паспорт.
  2. Документи, що підтверджують страхування авто.
  3. Іноземна довідка будь-якої форми, яка свідчить про успішне проходження еквівалентного ITV тесту, що підтверджує, що автомобіль знаходиться в хорошому стані.

ПМЖ Іспанії 2018 - Обмеження швидкості на іспанських дорогах

Недотримання обмежень швидкості тягне за собою накладення штрафів. Обмеження швидкості варіюються в залежності від окремих регіонів, але, як правило, є наступними:

  • До 50 км / год в міських, житлових і забудованих районах;
  • До 90 км / год поза містом;
  • До 100 км / год на двосторонніх дорогах з смугами для обгону;
  • До 120 км / год на автомагістралях.

Обмеження швидкості для моторних транспортних засобів, обладнаних для проживання ( «будинок на колесах») і транспортних засобів з причепами ще нижче. В останні кілька років Іспанія збільшила число розміщених по всій країні радарів, які реєструють перевищення швидкості. В країні дорожньою поліцією (Guardia Civil) використовуються як стаціонарні радари, так і мобільні пристрої.

ПМЖ Іспанії 2018 - Порушення правил дорожнього руху

Якщо ви будете оштрафовані за порушення правил дорожнього руху, то отримаєте штраф, повідомлення про необхідність сплати якого прийде на Вашу електронну адресу (в залежності від вашого місця проживання):

  • Будь-який іноземець, який має NIE або резидентство в Іспанії, отримає повідомлення по свій зареєстровану адресу місця проживання в Іспанії.
  • Ті автомобілісти, у яких немає ні NIE, ні іспанського резидентства, повинні будуть заплатити штраф на місці (або готівкою, або з використанням кредитної / дебетової картки) - нездатність виконати цю вимогу, можливо, закінчиться знерухомленням транспортного засобу або буксируванням автомобіля на штраф-стоянку поліції.

ПМЖ Іспанії 2018 - Алкоголь і водіння на іспанських дорогах

Іспанія строго дотримується обмежень в частині вживання алкогольних напоїв при керуванні транспортними засобами. Застосовуються суворі покарання, якщо рівень алкоголю в крові становить 0,05 відсотка або більше. Перелік таких покарань включає штрафи і вилучення водійських прав. Гранично допустимий рівень вмісту алкоголю в крові для водіїв з менш ніж одним роком досвіду ще нижче - 0,03 відсотка. У серйозних випадках може бути застосовано взяття під варту.

водії

Вміст алкоголю у видихуваному повітрівміст алкоголю в крові

Звичайний 0,25 мг / л 0,5 г / л Початківець 0,15 мг / л 0,3 г / л Професіонал (вантажні і легкові автомобілі) 0,15 мг / л 0, 3 г / л

Таким чином, росіянам, українцям, казахам і білорусам після оформлення ПМЖ Іспанії і переїзду в цю країну слід всіляко уникати водіння в нетверезому вигляді, щоб не отримати штраф і / або не позбутися прав.

Це застереження особливо актуально з урахуванням великої кількості барів і ресторанів в іспанських містах і низької вартості якісних міцних напоїв. Детальніше «ВНЖ в Іспанії 2018 - Оцінюємо вартість життя, перш ніж оформити резидентство за інвестиції«.

ПМЖ Іспанії 2018 - Водіння під дією нелегальних наркотиків

В Іспанії повністю заборонено водіння під впливом незаконних наркотиків. На відміну від алкоголю, де дозволена невелика доза, вживання незаконних наркотиків абсолютно неприпустимо під час водіння. При цьому в розпорядженні іспанських поліцейських є певні засоби та інструменти для перевірки наявності в організмі водіїв наркотиків. Існує цілий ряд легальних препаратів, які можуть дати позитивний результат при поліцейському тестуванні на наркотики. В цьому випадку водії повинні носити з собою медичний рецепт, при необхідності переведений на іспанську мову. Детальніше «ВНЖ в Іспанії за інвестиції - 10 цікавих фактів для тих, хто хоче вивчити іспанську мову«.

ПМЖ Іспанії 2018 - Інформація про дорожній рух в Іспанії

Для отримання додаткової інформації про рух на транспортних засобах по іспанських дорогах, необхідно телефонувати на номер телефону для всієї Іспанії - 011 (дзвінки платні). Оператори надають інформацію про дорожні умови по всій Іспанії. Веб-сайт www.guiarepsol.com також допомагає в плануванні маршрутів по іспанських дорогах.

У іспанського Департаменту дорожнього руху (Direcció n General de Trá fico, або DGT) є офіційний сайт www.dgt.es (іспанською мовою), відвідування якого також буде корисно автомобілістам, які бажають отримати додаткову інформацію. На сайті надані свіжі і актуальні дані про дорожній рух в Іспанії.

ПМЖ Іспанії 2018 - Іспанські закони про безпеку дорожнього руху

Використання ременів безпеки при поїздках в автотранспортних засобах по іспанських дорогах загального користування є обов'язковим для всіх водіїв, дорослих пасажирів і дітей у віці до 12 років. Причому останнім не дозволяється сидіти на передньому сидінні, якщо вони не вище 1,35 м. Всі маленькі діти повинні перебувати в задній частині автомобіля на дитячих безпечних сидіннях.

Якщо пасажир не використовує ремінь безпеки, він особисто отримує штраф. У разі якщо це неповнолітній пасажир, відповідальність лягає на батьків. Будь-які дії, які відволікають водія під час водіння автомобіля, заборонені. Забороняється використовувати мобільний телефон під час водіння.

Говорити по мобільному телефону з використанням функції hands free заборонено, так само як і використання навушників водіями. Крім того, перегляд і відсилання текстових повідомлень з телефону, а також маніпулювання навігатором GPS є незаконними. Дозволені лише екстрені телефонні дзвінки з використанням звичайного телефону. І навіть просто під час руху пішки по узбіччю дороги розмовляти по мобільному заборонено.

ПМЖ Іспанії 2018 - Шумове забруднення від автомобілів

Використовувати звуковий сигнал водіям і пасажирам авто забороняється в будь-який час, за винятком таких випадків:

ПМЖ Іспанії 2018 - Парковка на іспанських вулицях

Парковка в міських центрах в багатьох місцях контролюється за допомогою паркоматів (терміналів автоматичного продажу квитків). Такі пристрої доступні в спеціальних «синіх зонах» на вулицях, позначених за допомогою спеціальної розмітки відповідного кольору.

Квиток повинен бути куплений за допомогою автомата і розміщений на видному місці на приладовій панелі автомобіля, щоб можна було побачити час дії дозволу на парковку. Парковка безкоштовна в годинник сієсти (з 14:00 до 16:00) з понеділка по п'ятницю і після 2 години дня по суботах. Як правило, вона безкоштовна і по неділях.

Залежно від міста існують інші «кольорові» зони для тих, хто готовий платити за парковку. Наприклад, в містах можна виявити зони паркування для мешканців. Ви не маєте права паркуватися в цих зонах взагалі (якщо ще не являєтесь зареєстрованим мешканцем), в іншому випадку ви будете оштрафовані.

Якщо ви отримаєте штраф за парковку в «синьої зоні», сплативши при цьому за парковку, але не розмістивши квиток з паркомата під склом авто, ви можете продемонструвати квиток дорожньому інспекторові, щоб анулювати штраф - але тільки якщо штраф був виписаний недавно (зазвичай в період від двох до трьох годин). Ви можете отримати знижку до 50 відсотків на ваш штраф, якщо оплатите відразу (наприклад, протягом 24 годин), і це буде вказано у відповідному чеку.

Ви не можете скасувати штраф за парковку в «зоні для мешканців». З іншого боку, якщо ви оформите «золоту візу» в Іспанії, переїдете в цю країну і оселитеся в житловому комплексі з парковкою для мешканців, то раз і назавжди вирішите для себе цю проблему. Детальніше «Хто переїхав в Іспанію? Відгуки людей, які отримали посвідку на проживання в Іспанії при покупці нерухомості «.

ПМЖ Іспанії 2018 - Приватні парковки в Іспанії

У багатьох селища і містах автомобілістам надаються окремо стоять автостоянки, де купується квиток на в'їзд і проводиться оплата перед виїздом - в залежності від кількості минулого часу. Після оплати у водія є близько 5-10 хвилин, щоб вставити квиток в термінал поруч зі шлагбаумом, і виїхати з парковки.

ПМЖ Іспанії 2018 - Заборона парковки

Переконайтеся, що можете припаркуватися в обраній зоні, інакше є ризик отримати штраф. Не зупиняйтеся в місцях, де бордюр забарвлений в жовтий колір, перед опущеними бордюрами, воротами, гаражами і там, де ви не бачите знаків парковки або інших дорожніх знаків.

Порада: зверніть увагу на те, де знаходяться інші транспортні засоби, в яких зонах їх найчастіше залишають, і в які визначені дні місяця. Будьте уважні, незаконно припарковані транспортні засоби можуть бути відбуксирували на штрафмайданчик.

Для отримання більш докладної інформації про оформлення податкового резидентства, ВНЖ, ПМЖ або громадянства Іспанії просимо звертатися до фахівців за адресою [email protected]

Заповніть запитальник і отримаєте консультацію про оформлення іспанської «золотої візи» вже сьогодні!

Підпишіться на наш телеграм канал і розкажіть про нього знайомим в бізнесі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online