Держмито на права ГИБДД, вартість (ціна) в 2019 році

  1. Держмито за отримання нового ВУ
  2. Скільки і за що потрібно заплатити
  3. Держмито за заміну водійських прав
  4. Чи обов'язково платити держмито при заміні ВУ
  5. Розмір мита за заміну водійських прав
  6. Як заплатити держмито за водійські права
  7. В які терміни і де можна здійснити платіж
  8. Закінчився термін позбавлення прав: чи потрібно оплачувати держмито?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всі, хто має водійське посвідчення (ВУ), напевно знає що таке держмито на права. Це особливий державний збір у скарбницю, який збирається з громадян при отриманні або заміні посвідчення водія. Всі, хто має водійське посвідчення (ВУ), напевно знає що таке держмито на права

Держмито за отримання нового ВУ

Стягується мито за послуги держави, її розмір однаковий для всіх регіонів РФ і покриває вартість:

  • виготовлення пластикової картки;
  • роботи співробітників ГИБДД і оператора з оформлення водійських прав, внесення відомостей до бази, їх перевірки та ін.

Без сплати державного мита та підтвердження цього факту в ГИБДД документа на право керування автомобілем не отримати.

Після введення в 2014 р документів водія нового зразка державне мито за видачу посвідчення водія на пластиковій основі і в 2018 році зберігає актуальність.

Незалежно від того, отримує водій права вперше, відкриває нову категорію або здійснює обмін простроченого документа, йому буде видаватися кожного разу нова пластикова картка.

Паперовий варіант такого документа поступово зникає. Отримати права з картону можливо лише в тих регіонах, де відсутня автоматизована система їх виготовлення. Мито в ГИБДД на отримання водійського посвідчення в 2018 році залишається на рівні 01.01.2015 р (коли вона була збільшена в 1,5 рази).

Міністерство внутрішніх справ і Мінфін Росії ще з минулого року розробляють нові податкові та бюджетні поправки, які стосуються збільшення державного мита до бюджету країни на пластикові права, аргументуючи це зростанням цінами на матеріал і послуги. Якщо їх зусилля увінчаються успіхом, то держмито в ДАІ за водійське посвідчення з 1 вересня 2017 року може скласти 3000 рублів (стільки ж буде коштувати і заміна).

Приводом для видачі нової картки посвідчення може стати:

  • отримання документа після закінчення автошколи і складання іспитів;
  • зміна водієм П.І.Б. або помилка, допущена раніше при оформленні;
  • відкриття іншої категорії і підкатегорії;
  • відновлення втрачених, знищених прав (Згоріли, порвалися, залиті кислотою і т. Д.);
  • медичне переогляд (виявлення протипоказань) і ін.

При таких обставинах держмито для отримання водійського посвідчення в 2019 році повинна бути виплачена своєчасно. Це означає, що до моменту, коли водій прийде забирати документ, гроші повинні вже знаходитися на рахунку. Доказом цього може послужити квитанція, чек, корінець. Факт оплати легко можна перевірити по базі в ГИБДД. В іншому випадку ВУ видачі не підлягає.

Скільки і за що потрібно заплатити

Відповідь на питання, скільки коштує держмито на отримання водійських прав в 2019 році, залежить від ряду факторів: від їх типу ( внутрішні або міжнародні ), Від матеріалу виготовлення (з пластика або паперові).

На величину оплати може вплинути навіть те, як буде проведена оплата мита. Так, до 1 січня 2019 р зберігається можливість заощадити на державне мито, оформивши документи і сплативши гроші, скориставшись онлайн-сервісом держпослуги. Розмір держмита за отримання водійського посвідчення в 2019 році в цьому випадку зменшиться на 30% (що складе економію в 600 рублів).

Все інше - стаж водія, його кваліфікація, регіон проживання, місце видачі прав (в столиці або маленькому містечку) і інші подібні фактори на величину виплати ніяк не вплинуть.

Самим бюджетним варіантом буде оплата паперового документа (500 рублів). Видача такого виду прав доступна не скрізь, а тільки там, де не видають пластикові посвідчення.

Ціна держмита на отримання водійського посвідчення в 2019 році з пластика - 2000 руб. Міжнародні права обійдуться в 1600 рублів.

Дізнайтеся докладніше про розмір держмита на міжнародні водійські права .

Дізнайтеся докладніше про розмір   держмита на міжнародні водійські права

Держмито за заміну водійських прав

Заміна водійського посвідчення на нове стало вже звичною справою, а в найближчому майбутньому дана процедура перетвориться в масове явище - скоро почне підходити до кінця легітимність документів, які були видані після 2013 року (термін дії прав нового зразка в Росії становить 10 років). Так що питання про те, чи справедлива держмито за обмін водійського посвідчення в 2019 році, є досить актуальним. Багато водіїв вважають, що вони вже все оплатили, коли оформляли свої документи на керування автомобілем і нічого більше державі не повинні.

Чи обов'язково платити держмито при заміні ВУ

Необхідність сплати грошей в казну держави при заміні документів, у яких закінчився термін їх дії, зумовлена ​​тим, що будь-яка заміна сьогодні передбачає отримання нової картки. Тому питання, чи потрібно платити держмито при заміні посвідчення водія, вирішується дуже просто: раз держава надає послугу водієві (державні службовці виготовляють, оформляють і надають нову картку із пластику на десятирічний термін, оператори здійснюють перевірку водія по базі на позбавлення прав на управління авто, наявність несплачених штрафів та ін.), значить, держмито в ГИБДД за заміну водійських прав у зв'язку з закінченням терміну в 2019 році стягується законно і необхідна при заміні прострочених прав.

Це стосується також і всіх інших випадків заміни документів водія - при зміні прізвища , Відкритті нових категорій, крадіжці або втрати і т. Д. У всіх ситуаціях, коли передбачається виготовлення та видача нової пластикової картки і задіяння державних службовців та працівників, мито при заміні посвідчення водія в 2019 році буде обов'язковою і без неї зробити отримати нове ВУ неможливо .

Розмір мита за заміну водійських прав

Розмір грошової компенсації за заміну, незалежно від її причин, розраховується точно так же, як і за видачу нового документа (вартість пластика і послуг державних службовців). Тому вартість мита на заміну посвідчення водія в 2019 році становить:

Як заплатити держмито за водійські права

Вносити гроші можна різними способами:

  • готівкою (через термінали в ГИБДД або банки, поштовим переказом);
  • за допомогою банківської карти (в т. ч. через держпослуги);
  • за допомогою електронних гаманців (Вебмані, Яндекс-гроші та ін.).

На сайті знаходиться все, що необхідно знати про суму і способах оплати, тут також можна уточнити вартість держмита на права в ДАІ в 2019 році, а також заповнити квитанцію і при бажанні роздрукувати її.

Для цього потрібно:

Читайте більш детальну покрокову інструкцію про способи оплати держмита за посвідчення водія .

В які терміни і де можна здійснити платіж

Термін дійсності сплаченого мита необмежений. Квитанція про оплату буде зберігати свою силу до моменту отримання нових прав водія. Слід мати на увазі, що це актуально за умови, що реквізити відділення ГИБДД за цей час не зміняться. В іншому випадку доведеться сплачувати мито повторно.

Дізнайтеся докладніше про всі нюанси, пов'язаних зі термінами дії держмита на водійські права .

Існує практика оплати:

  • при отриманні нового документа - після успішної здачі іспитів або в день отримання посвідчення у відділенні ГИБДД;
  • при заміні - одночасно з подачею документів в ГИБДД;
  • разом з подачею документів через держпослуги (це дозволить заощадити не тільки гроші, але і час);
  • заздалегідь (найчастіше при заміні прав) - при наближенні терміну завершення легітимності прав.

Законодавство не визначає точні терміни, коли платити держмито за водійське посвідчення, - це вирішує кожен самостійно. Головне, щоб до моменту отримання документа вона була оплачена, і це можна було б підтвердити документально.

Можливостей, щоб внести необхідну суму, сьогодні існує дуже багато. Для цього навіть не обов'язково виходити з дому. Можна скористатися онлайн-послугами електронних платіжних систем або порталом держпослуги: на ньому потрібно пройти авторизацію або зареєструватися, потім подати документи на видачу або заміну прав, записатися на прийом в ГИБДД і заплатити гроші (через банківську карту, електронні гаманці або телефонний рахунок).

Можна скористатися онлайн-послугами електронних платіжних систем або порталом держпослуги: на ньому потрібно пройти авторизацію або зареєструватися, потім подати документи на видачу або заміну прав, записатися на прийом в ГИБДД і заплатити гроші (через банківську карту, електронні гаманці або телефонний рахунок)

Де платити держмито за водійське посвідчення? кожен водій також обирає самостійно. Кому-то зручніше заплатити через Ощадбанк або інший банк (з яким він, наприклад, поруч живе), комусь - скористатися послугами пошти або прийти прямо в ГИБДД.

Закінчився термін позбавлення прав: чи потрібно оплачувати держмито?

Водії, які втратили за рішенням суду прав на керування автомобілем, часто цікавляться, чи потрібно їм платити держмито при отриманні прав після позбавлення. Все залежить від двох чинників:

  • від дати закінчення терміну дії прав водія (термін їх дії за час позбавлення може закінчитися);
  • від медичних показників. Водій повинен представити довідку про стан здоров'я (у разі виявлення протипоказань можуть бути внесені корективи в водійське посвідчення).

Якщо мова буде йти про видачу нових посвідчень (а це буде саме так при прострочений водійському посвідченні або внесення змін в список дозволених категорій), то відповідь на питання, чи потрібно оплачувати держмито після позбавлення прав, буде позитивним - необхідно буде заплатити 2000 рублів. Якщо мова йде тільки про повернення старого посвідчення, то ніяких додаткових оплат до державного бюджету не передбачено.

Пропонуємо Вам ознайомитися більш детально, що представляє собою процедура позбавлення прав на керування автомобілем .

Квітень 2016 - ... Юрист міграційного порталу 100migrantov.ru.

Вересень 2015 - квітень 2016. Юрист по міграційному праву. ТОВ "Югсервис-плюс".

Липень 2014 - січень 2015. Старший документознавець, консультант з міграційних питань.

Квітень 2014 - січень 2015. Спеціаліст з питань трудової міграції. Відділ з питань трудової міграції УФМС Росії по Московській області.

Липень 2011 - листопад 2012. Судовий пристав. УФССП Росії по Московській області.

Де платити держмито за водійське посвідчення?
Закінчився термін позбавлення прав: чи потрібно оплачувати держмито?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online