Як дізнатися коли закінчується термін позбавлення водійських прав

  1. Коли застосовується позбавлення водійських прав?
  2. Мінімальний термін позбавлення прав
  3. Обчислення строків позбавлення водійських прав
  4. Момент нарахування терміну позбавлення прав - з якого терміну вважається
  5. Коли закінчується термін позбавлення водійських прав
  6. Термін позбавлення при втраті прав на водіння
  7. Чи можна скоротити термін
  8. Підсумовуються чи періоди
  9. Як дізнатися термін закінчення позбавлення водійських прав
  10. Як дізнатися коли повернуть права після позбавлення?
  11. Як дізнатися коли закінчується термін позбавлення водійських прав без особистого візиту?
  12. Як дізнатися де знаходяться права після позбавлення
  13. Що необхідно для повернення посвідчення?
  14. Допомога юриста

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закінчення терміну позбавлення прав чекає кожен автолюбитель, який порушив ПДР і втратив посвідчення водія Закінчення терміну позбавлення прав чекає кожен автолюбитель, який порушив ПДР і втратив посвідчення водія. Правильно вирахувати дату закінчення покарання необхідно не тільки для того, щоб своєчасно забрати посвідчення і сісти за кермо, але і для здійснення підготовки до цього важливого заходу.

Поговоримо про те, коли забирати права після позбавлення.

Коли застосовується позбавлення водійських прав?

На сьогоднішній день не тільки кримінальну, а й адміністративне законодавство має безліч норм, порушуючи які водій підпадає під покарання у вигляді вилучення посвідчення водія і позбавлення права керування будь-яким транспортним засобом на встановлений в КоАП РФ або КК РФ термін.

За що можуть забрати права? Перелік статей досить довгий. За одну тільки незаконну установку неправильних знаків, прикраса цветографическими схемами автомобіля або використання сигналів оперативних служб можуть відбирати водійські посвідчення на кілька місяців.

Найтриваліший термін позбавлення прав встановлений за їзду в алко- або наркотичному сп'янінні, небажання проходити медичний огляд, допуск до керування транспортним засобом п'яного водія. Термін закінчення позбавлення прав в цих випадках настає лише через півтора-два роки.

Повний перелік всіх порушень ви можете знайти в главі 12 КпАП РФ.

ВАЖЛИВО: Водієві слід мати на увазі, що інспектор ДАІ не може забрати посвідчення навіть на стадії оформлення протоколу. Повноваженням обмеження прав водія наділений тільки суд. Інспектор може лише скласти протокол про відсторонення водія від керування авто, якщо буде встановлено факт сп'яніння.

Порядок позбавлення прав передбачає участь в судовому засіданні, винесення рішення і здачу документа на зберігання до органів внутрішніх справ. Приносить водійське посвідчення для приміщення на зберігання порушник самостійно.

Мінімальний термін позбавлення прав

Дату, коли закінчується термін позбавлення прав, громадянину слід визначити самостійно, відштовхуючись від судової постанови Дату, коли закінчується термін позбавлення прав, громадянину слід визначити самостійно, відштовхуючись від судової постанови.

Мінімальний період, на який можуть вилучити документ на водіння, становить 1 місяць. Максимальний же термін позбавлення прав назвати точно складно. Згідно із законом це 3 роки, але не виключені і більш тривалі періоди в випадках, коли громадянин вчинив кілька порушень ПДР і йому необхідно відбувати їх все.

Чи можна забрати посвідчення раніше покладеного? Ні. Термін закінчення позбавлення водійських прав не переноситься, не змінюється і зниження не підлягає. Єдиний законний варіант повернути документ раніше - оскаржити судове постанову про притягнення вас до відповідальності, домігшись його скасування або ж зміни терміну позбавлення прав. Скарга може бути подана як до початку виконання покарання, так і після в наглядовому порядку щодо вступили в силу судових постанов. Щоб забрати посвідчення раніше закінчення строків позбавлення водійських прав, слід звернутися до адвоката з автосправи. Наш юрист вибере грамотну лінію поведінки у вашій ситуації і надасть необхідний.

Обчислення строків позбавлення водійських прав

Термін позбавлення прав легко визначити самостійно, знаючи кілька нюансів. Водіям рекомендується постійно «тримати руку на пульсі», щоб не упустити момент повернення прав і вчасно здати теоретичний іспит.

Примітка: Складання іспиту необхідна лише для водіїв, позбавлених прав за нетверезий керування транспортним засобом

Момент нарахування терміну позбавлення прав - з якого терміну вважається

Відлік терміну позбавлення водійських прав потрібно починати з моменту набрання постановою судді в законну силу. Обчислення періоду з цього моменту почнеться за однієї умови - якщо ви протягом трьох робочих днів здасте документ на водіння в орган внутрішніх справ, який виконує покарання.

Таким чином, рекомендується діяти за таким алгоритмом.

  1. Візьміть участь в процесі розгляду вашої справи.
  2. Після участі в засіданні вам слід відрахувати 10 днів. Цей період надається водієві на подачу апеляційної скарги. Далі постанова набирає законної сили, починається обчислення строку позбавлення прав.
  3. У рішенні судді вказується відділення ОВС, в яке потрібно здати на зберігання ваші права. Прямуйте туди, взявши з собою паспорт і копію постанови. Якщо встигнете здати документ в найближчі три робочих дні, то термін позбавлення водійських прав почне відраховуватися від дати набрання актом судді в законну силу.

Примітка: Якщо вами подана апеляційна скарга, то відлік строку позбавлення йтиме з моменту вступу апеляційного постанови в силу (якщо, звичайно, воно не буде скасовано).

Що робити, якщо ви з якихось причин не звернулися в ОВС вчасно і не здали документ на водіння? У цій ситуації термін закінчення позбавлення прав відсунеться на пропущене вами час. Заковика в тому, що виконання покарання припиняється, якщо ви залишаєте посвідчення у себе і буде призупинено до моменту, поки ви його не здасте на зберігання.

Коли закінчується термін позбавлення водійських прав

З дня, коли настає момент початку обчислення покарання, потрібно відрахувати ту кількість місяців, яке зазначено в судовій ухвалі З дня, коли настає момент початку обчислення покарання, потрібно відрахувати ту кількість місяців, яке зазначено в судовій ухвалі.

Приклад 1: Ви позбавлені права водіння постановою від 11.10.2016 року. 10 днів відводиться на вступ в силу і відлік терміну почнеться з 22.10.2016 року, але лише за умови, якщо ви здали ВУ в поліцію. Якщо посвідчення здано, термін позбавлення завершиться 23.10.2018 року. Саме 23-го числа, якщо воно не буде вихідним днем, можна буде звернутися за отриманням прав назад.

Як дізнатися коли повернуть права? Якщо ви здали їх на зберігання в ОВС своєчасно, то розрахувати період покарання неважко: до дати судового розгляду додайте 10 днів і період, зазначений у постанові суду.

Приклад 2. Суд заборонив Іванову І.І. керувати автотранспортом протягом півроку за перевищення швидкісного режиму. Дата винесення постанови - 05 липень 2017 року. Як визначити, коли можна буде знову їздити? Судовий акт вступив 15 липня в законну силу. Значить, якщо Іванов І.І. здасть права з 17 до 19 числа (перші три робочі дні), то повернути посвідчення він зможе 15.01.2018.

Що буде, якщо не прийшов вчасно в ГИБДД і документ залишився на руках? У даній ситуації відлік терміну позбавлення прав потрібно вести з дати, коли ви з'явитеся в орган внутрішніх справ. Якщо постанова винесена давно, а ви посвідчення так і не здали, рекомендуємо це зробити якомога швидше.

Термін позбавлення при втраті прав на водіння

Якщо документ був втрачений, то про це слід повідомити в ДАІ. Щоб період покарання почав відраховуватися своєчасно, заява пишеться також протягом трьох діб після набрання актом судді в законну силу.

Якщо заява не буде направлено в ОВС, обчислення періоду заборони на водіння призупиняється до дня явки порушника в ГИБДД.

ВАЖЛИВО: Залишаючи у себе посвідчення і подаючи в ГИБДД неправдиву заяву ви ризикуєте потрапити співробітникам ДПС з залишеної на руках «корочкою» водія. Крім покарання у вигляді серйозного штрафу або арешту, у вас почнеться з початку термін позбавлення права.

Чи можна скоротити термін

Ні, якщо ви не оскаржите постанови судді, забрати посвідчення раніше не вийде. Єдиний законний спосіб скоротити час нормально позбавлення - скасування або зміна постанови суду через вищестоящу інстанцію.

Якщо хочете сісти за кермо скоріше, зверніться в ОВС своєчасно, так як збільшити період покарання як раз дуже легко.

Підсумовуються чи періоди

Збільшення періоду покарання може статися, якщо людина скоїла кілька порушень, за які передбачена заборона на водіння Збільшення періоду покарання може статися, якщо людина скоїла кілька порушень, за які передбачена заборона на водіння. В цьому випадку з закінченням одного часового відрізку, в який водій позбавлений можливості їздити, починається інший. Забрати посвідчення можна буде після закінчення періоду виконання всіх покарань.

І все-таки, коли повернуть права? Розглянемо приклад.

Сидоров С.С. був зупинений інспектором за перевищення швидкісного режиму. Суд встановив покарання у вигляді вилучення посвідчення на 5 місяців. До моменту здачі документа Сидорова С.С. викрили в п'яній їзді, за що наступила відповідальність у вигляді штрафу і заборони на водіння на 1 рік 7 місяців. Через скільки Сидоров С.С. зможе сісти за кермо?

Відповідь: Мінімум через 2 роки - з закінченням першого періоду покарання, відразу ж почнеться відлік другого.

Як дізнатися термін закінчення позбавлення водійських прав

Якщо ви не пам'ятаєте дату судового розгляду або втратили постанову, перевірити цікаву для вас інформацію можна іншими способами.

Як дізнатися коли повернуть права після позбавлення?

Найбільш вірний спосіб - уточнити відомості про стан виконання вашого покарання в ОВС. Слід просто з'явитися до відділу зі своїм паспортом.

Як дізнатися коли закінчується термін позбавлення водійських прав без особистого візиту?

  1. Зателефонувати, продиктувати свої дані і попросити надати вам потрібні відомості.
  2. Написати письмовий запит. Його можна відправити поштою або через місцевий відділ ОВС. На відповідь правоохоронним органам дається 30 днів, але ви отримаєте відповідь явно швидше.
  3. Також можна дізнатися про закінчення терміну позбавлення прав онлайн. Як це зробити? Зайдіть на офіційну сторінку ГИБДД і заповніть спеціальну форму, де вводяться номер, серія і день видачі прав. Після цього запитуєте перевірку.

Як дізнатися коли забирати права після позбавлення виходячи з отриманих в інтернеті даних? На екран буде виведена таблиця. Якщо в ній не написано, що розпочато обчислення строків заборони на управління, то документ можна вже забирати. Якщо ж зазначена приписка присутній, то в ній будуть також відображені дані про момент винесення постанови про притягнення до відповідальності і період покарання. Порахувати, коли закінчиться цей час, потрібно самостійно, так як відомостей про те, коли було здано посвідчення на зберігання, в таблиці немає.

Інформація про позбавлення прав від ГИБДД постійно оновлюється, тому ви можете контролювати статус виконання покарання прямо не виходячи з дому.

Як дізнатися де знаходяться права після позбавлення

Вимагається інформація буде вказана в судовій ухвалі. Зазвичай здають документ в місцеве відділення ГИБДД, але не виключено, що покарання виконують за місцем, де було скоєно порушення і слухалася справа.

Як дізнатися коли закінчується термін позбавлення прав і як уточнити, коли вже повернуть права? Рушайте в ОВС з паспортом, там вам нададуть вичерпні відомості. Можете дізнатися цікаву для вас інформацію по телефону.

Що необхідно для повернення посвідчення?

Процедура відновлення документа включає кілька обов'язкових дій:

  • Повторну здачу іспиту на знання правил дорожнього руху (тільки теоретичний блок для позбавлених за водіння в стані сп'яніння і прирівняні до них порушення);
  • Оплату всіх наявних штрафів;
  • Проходження медичної комісії.

Що стосується іспиту, то приступити до його здачі можна після закінчення половини терміну покарання. Для цього слід звернутися до посадової особи ГИБДД і взяти напрямок на тестування.

Медичний висновок потрібно пред'явити тим, кому заборонили керувати автомобіль через їзди в п'яному вигляді. Іншим громадянам воно не обов'язково, але співробітники ГИБДД цей документ зазвичай вимагають, особливо коли термін дії прав минув і замість повернення потрібно видача нових.

Посвідчення водія віддадуть в день звернення. Якщо ви його здавали в іншому місті, то напишіть заздалегідь запит на пересилку документа в найближчий ОВС. Щоб повернути права, пред'явіть паспорт і висновок лікаря.

Допомога юриста

Наші юристи готові проконсультувати вас безкоштовно з питань отримання прав і їх повернення. Досвідчені Автоюрист нададуть допомогу в розрахунку термінів позбавлення, а також проведуть правовий аналіз ситуації та розглянуть можливі варіанти законного зниження терміну позбавлення або ж скасування постанови про покарання.

Звертайтеся по допомогу прямо зараз, доручивши ведення своєї справи досвідченим професіоналам!

Сподобалася стаття? Підписуйтесь на нашу стрічку в Яндекс.Дзен, щоб не пропустити нові цікаві матеріали! Сподобалася стаття

Потрібна консультація адвоката або юридична послуга? Телефонуйте! Задати питання або замовити зворотний дзвінок можна нижче

Коли застосовується позбавлення водійських прав?
Як дізнатися коли закінчується термін позбавлення водійських прав без особистого візиту?
Коли застосовується позбавлення водійських прав?
За що можуть забрати права?
Чи можна забрати посвідчення раніше покладеного?
Що робити, якщо ви з якихось причин не звернулися в ОВС вчасно і не здали документ на водіння?
Як дізнатися коли повернуть права?
Як визначити, коли можна буде знову їздити?
Зможе сісти за кермо?
Як дізнатися коли повернуть права після позбавлення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online