Як відстежувати пристрій Windows 10, якщо Ви його втратили

  1. обмеження
  2. Увімкніть функцію "Пошук пристрої" в Windows 10
  3. Виберіть ім'я для свого комп'ютера
  4. Відстеження загубленого пристрою

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ви можете включити відстеження по GPS і віддалено визначати місцезнаходження загубленого ноутбука або планшета на Windows 10 також, як Ви відстежуєте смартфони, планшети або Macbook

фото   @ comss
фото @ comss.one

У великому листопадовому оновленні Windows 10 (Збірка 10586) була додана функція відстежування місцеположення.

обмеження

Перед тим, як включити цю функцію, зверніть увагу на обмеження. Функція дозволяє тільки відстежувати місце розташування пристрою і не може віддалено видаляти дані або блокувати комп'ютер. Користувач також не зможе запустити сирену або зняти зображення з фронтальної камери пристрою або веб-камери. Функція може тільки показати своє поточне місцезнаходження. Звичайно, Microsoft може розширити функціональні можливості даного інструменту, але на даний момент його застосування є досить вузьким.

Компонент не сильно ефективний для визначення місця розташування загубленого смартфона. Ваш комп'ютер може автоматично перевіряти і повідомляти своє місце розташування, але для цього він повинен бути включений і підключений до Інтернету. Ці ж вимоги пред'являються і до смартфону - він повинен бути постійно включений і підключений до мережі для передачі даних.

Крім того, потенційний злочинець зможе стерти всі дані на пристрої та скинути до заводських налаштувань, що автоматично зробимо неможливим відстеження пристрою. Windows 10 не пропонує захист від скидання, яка присутня в iPhone, iPad і сучасних пристроях Android.

Увімкніть функцію "Пошук пристрої" в Windows 10

Для того, щоб включити функцію визначення місця розташування, відкрийте меню Пуск і виберіть пункт меню "Параметри".

Якщо Ви вже втратили комп'ютер або планшет, спосіб для віддаленого включення даної функції не передбачено. Якщо Ви попередньо встановлювали рішення для віддаленого доступу, як наприклад Chrome Remote Desktop або TeamViewer, то можна спробувати віддалено підключитися до пристрою і включити функцію відстеження локації.

Якщо Ви попередньо встановлювали рішення для віддаленого доступу, як наприклад Chrome Remote Desktop або TeamViewer, то можна спробувати віддалено підключитися до пристрою і включити функцію відстеження локації

Перейдіть в розділ "Оновлення та Безпека", потім у вкладку "Пошук пристрої".

Перейдіть в розділ Оновлення та Безпека, потім у вкладку Пошук пристрої

Для включення функції необхідно створити обліковий запис Microsoft. Для відстежування місцеположення загубленого пристрою потрібно буде авторизуватися з обліковими даними аккаунта на спеціалізованому порталі Microsoft.

Ви побачите повідомлення: "Функція" Пошук пристрої "відключена". Натисніть "Змінити", щоб увімкнути функцію.

Активуйте опцію "Регулярно зберігати дані про розташування пристрою", і ваш комп'ютер Windows буде регулярно автоматично відправляти інформацію про своє місцезнаходження в Microsoft. Це дозволить визначати орієнтовний розташування комп'ютера, навіть якщо він вимкнений або відключений від мережі. Користувач в будь-якому випадку зможе подивитися останнє відоме місце розташування ноутбука або планшета.

Виберіть ім'я для свого комп'ютера

Комп'ютер відображається в списку зареєстрованих пристроїв з ім'ям, встановленому на ньому самому. Щоб перейменувати комп'ютер і призначити йому більш зручне назву, відкрийте програму "Параметри" і перейдіть в розділ "Система", далі вкладка "Про систему". Натисніть кнопку "Перейменування комп'ютера", щоб задати просте і значуще ім'я комп'ютера.

Відстеження загубленого пристрою

Коли Ви захочете відстежувати пристрій, відкрийте браузер і перейдіть за адресою account.microsoft.com/devices

Авторизуйтесь, використовуючи дані від облікового запису Microsoft, яка використовується на комп'ютері, який потрібно відстежувати.

Авторизуйтесь, використовуючи дані від облікового запису Microsoft, яка використовується на комп'ютері, який потрібно відстежувати

Ви побачите список пристроїв, зареєстрованих в акаунті Microsoft. Перейдіть та знайдіть потрібний пристрій. Поруч з ім'ям пристрою справа буде відображатися інформація: "В останній раз пристрій було помічено [час] в [місто]".

Поруч з ім'ям пристрою справа буде відображатися інформація: В останній раз пристрій було помічено [час] в [місто]

Натисніть посилання "Пошук пристрої", щоб подивитися локацію на мапі. Якщо пристрій увімкнений та підключений до Інтернету за допомогою бездротової мережі Wi-Fi або за допомогою проводового Ethernet з'єднання або за допомогою стільникового зв'язку, його місце розташування буде регулярно оновлюватися.

Якщо пристрій увімкнений та підключений до Інтернету за допомогою бездротової мережі Wi-Fi або за допомогою проводового Ethernet з'єднання або за допомогою стільникового зв'язку, його місце розташування буде регулярно оновлюватися

Microsoft функціонально зближує Windows 10 для телефонів і Windows 10 для комп'ютерів. Десктопна версія Windows отримує функції, які раніше зустрічалися тільки на телефонах. Функція "Пошук пристрої" є лише одним прикладом цієї тенденції. Якщо Ви є власником смартфона на базі Windows 10, Ви можете включити функцію "Пошук пристрої" аналогічним способом і відстежувати місце розташування пристрою на тому ж порталі Microsoft.

Знайшли друкарську помилку? Виділіть і натисніть Ctrl + Enter

Знайшли друкарську помилку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online