Як вибрати раму для велосипеда

  1. Яка рама краще?
  2. Матеріали, з яких виробляють рами
  3. алюмінієві
  4. титанові
  5. магнієві
  6. Рами з композитних матеріалів
  7. Яку раму вибрати саме вам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Характер вашого байка, стиль їзди, відчуття велосипедиста і призначення двоколісного в першу чергу формує рама. Можна замінити якийсь окремий перемикач, але радикально велосипед це не поліпшить. Але якщо ви купили велосипед з якісної рамою, то, просто замінивши компоненти, ви вільно перекладете велосипед з бюджетного в більш елітний. З будь-якої іншої деталлю такого ефекту не вийде. Багато сперечаються про те, яка рама велосипеда краще - сталева або алюмінієва. Однак на сьогодні різноманіття рам здатне задовольнити потреби кожного велосипедиста. Характер вашого байка, стиль їзди, відчуття велосипедиста і призначення двоколісного в першу чергу формує рама

Алюмінієва конструкція велосипеда

Яка рама краще?

Отже, у відповідь на запитання, які ж самі кращі велосипедні рами, в першу чергу ми говоримо про матеріал, з якого вони виготовлені. Саме завдяки його складу визначається ступінь жорсткості рами, міцності, надійності, довговічності, стійкості до ударів, корозії.

З іншого боку, вибираючи байк , Одним з ключових параметрів велосипедисти оцінюють вагу. Розуміючи перевагу легкого транспорту, виробники домоглися приголомшливих результатів з різними матеріалами. Найлегшими вважаються карбонові рами, вага яких досягає 0,9 кг. Вага рами з алюмінію Klein Adroit майже такий же, як з титану, і становить всього 1,3 кг. Виробник Scott домігся ваги 1,6 кг у виробництві хромомолібденової сталевої рами. Однак при, здавалося б, не сильно відрізняється вазі складність виготовлення рам з різних матеріалів сильно відрізняється і позначається на ціні. Наприклад, щоб домогтися легкої ваги сталевої рами, необхідні більш дорогі технології, відповідно, легка сталева рама буде мати високу ціну. Можливо, для велосипедиста це зіграє ключову роль в своєму виборі.

Переймаючись питанням, яка рама краще, наприклад, сталева або алюмінієва - важливо розуміти, для яких цілей купується байк, як буде експлуатуватися, і накласти на характеристики транспорту співвідношення ціни і якості.

Матеріали, з яких виробляють рами

сталеві

Велосипедна рама зі сталі

Останнє століття на ринку самими широко використовуваними були велосипеди зі сталевою рамою. Використовуючи різні марки стали, виробники довели процес до найвищої якості. Останнім часом все частіше використовується сплав з додаванням хрому і молібдену. Відповідно, їх назва - хромомолібденові, або хромолевими. І також поширені у виробництві сталі марки Hi-Ten, які характеризуються високою міцністю і дешевизною. Сталеві конструкції володіють важливою перевагою - піддаються ремонту . І якщо станеться поломка - конструкція ремонтується звичайним зварювальним апаратом, який не є рідкістю, і в будь-якій майстерні вам допоможуть. А також до переваг можна віднести комфорт водія на горбистих ділянках дороги. Велосипеди зі сталевою рамою відмінно згладжують поштовхи і вібрацію.

Недоліком же є пристойний вагу і можливість корозії. Нові рами в обов'язковому порядку покривають емаллю для захисту від корозії. Однак з часом такий захист пошкоджується, тому мінімум раз в сезон перевіряйте стан покриття і зафарбовуйте пошкоджені ділянки емаллю або іншим лакофарбовим покриттям. Внутрішні ділянки рами зі сталі можна захистити ще на початку покупки, а саме - обробити антикорозійним засобом.

алюмінієві

алюмінієва велорами

Останнім часом велосипед з алюмінієвою рамою привертає до себе все більше уваги. В алюмінієвому сплаві часто використовуються додаткові речовини, такі як мідь, магній, кремній. Головною перевагою алюмінієвих конструкцій є більш низька вага. Для збільшення міцності таких конструкцій основу складають більш товсті труби, але вага це не збільшує. Алюмінієві рами менш схильні до корозії, ніж сталеві, але не варто забувати, що в зимовий час сіль, якою посипають дороги, може все-таки привести до корозії, тому взимку частіше мийте велосипед.

Надійність алюмінієвої рами цілком порівнянна з надійністю сталевий, і поломка, як правило, можлива лише в разі серйозного пошкодження (наприклад, аварія). Одним з недоліків є більш висока ціна і більш складний ремонт, т. К. Звичайної зварюванням це зробити важко. Алюмінієві конструкції відрізняються високою жорсткістю, це робить велосипед більш керованим. Але велосипедист на «власній шкурі» відчує бугристость місцевості, тому на такі байки встановлюють амортизатори.

титанові

Конструкція з титанового сплаву

Конструкція з цього матеріалу має підвищену міцність, низька вага і малої схильністю корозії. Титанова рама для велосипеда надає комфорт велосипедисту і м'яко долає нерівності доріг завдяки тому, що пружинить. Однак масового виробництва таких рам не спостерігається, лише деякі виробники випускають їх серійно. Причиною тому є досить висока вартість. Попит на титанові рами невисокий, тому що, віддаючи за байк чималу суму, потрібно розуміти, яких цілей хоче досягти велосипедист.

магнієві

Як і титановий, цей матеріал має високу міцність і малою вагою. Вироби з цього сплаву легше, ніж з алюмінію і титану, і більш високоміцні одночасно. У використанні вони також комфортні, м'яко долають вібрацію, але на сьогоднішній день ще сильно дорогі. До недоліків можна також віднести схильність до корозії за рахунок високої хімічної активності.

Рами з композитних матеріалів

Міцна і легка рама з карбону

Розуміючи бажання велосипедиста отримати легкий, міцний, зручний байк - виробники активно користуються досягненнями хімії полімерів. І доказ тому - карбонові рами (З вуглепластика). Все, про що мріє велосипедист - легкі, міцні, комфортні (згладжують вібрацію), абсолютно не піддаються корозії. Основний недолік карбонових конструкцій - поки ще висока вартість. Активним байкерам також слід пам'ятати, що ці рами не люблять удари. Зайве тиск у вигляді падіння може привести до поломки конструкції. Але технології постійно вдосконалюються, і цього матеріалу наказують непогане майбутнє.

Яку раму вибрати саме вам

При відповіді на питання, яка ж рама велосипеда краще - сталева, алюмінієва або з іншого сплаву - в першу чергу потрібно визначитися зі стилем катання. Визначтеся з цілями катання, зважте плюси і мінуси кожного матеріалу.

  • Велосипед з мінімальними вимогами - довезти до найближчого пункту - може мати самий бюджетний варіант рами з вуглецевої сталі.
  • Якщо ви плануєте їздити по місту, а також здійснювати туристичні поїздки по рівних, асфальтованими і добре укоченим дорогах, то вам підійде рама з хромомолібденової стали. Вести такий байк приємно, так як комфортна, м'яка їзда вам буде забезпечена.
  • Для універсального велосипеда при відносно недорогою ціною оптимальне рішення - алюмінієва рама. З таким байком буде комфортно на будь-якій дорозі, і він має всі шанси стати вашим постійним супутником.
  • Титановий матеріал не підходить для учасників змагань. Конструкція з цього матеріалу порадує вас в подорожах, незалежно від того, який тип дороги вас чекає. Якщо вас не стримує ціна - велосипед з титанової рамою буде ідеальним супутником.
  • для гоночних велосипедів частіше використовують карбонові рами, які відрізняє висока ціна і специфічні риси.

Розуміючи характеристики і особливості кожного матеріалу, ви з легкістю розберетеся, яка рама велосипеда краще: сталева, алюмінієва, карбонова або титанова. З огляду на стиль їзди, це допоможе вам здійснити правильний і оптимальний вибір.

Яка рама краще?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online