Відкриття та ведення спадкової справи «під ключ»


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закон говорить, що після смерті людини все його майно повинно стати власністю наявних спадкоємців. Забезпечення цього факту має супроводжуватися такою процедурою, як відкриття спадкової справи. При цьому всі спадкоємці повинні заявити про своє право на майно не пізніше встановленого законом терміну. Для всіх спадкових дій передбачено відкриття спадкової справи у нотаріуса за місцем проживання спадкодавця.

Варто пам'ятати, що заяву про право на спадщину слід подати не пізніше шестимісячного терміну з моменту смерті спадкодавця. У разі пропуску цього терміну можуть виникнути несприятливі юридичні наслідки, результатом яких може статися так, що право на спадщину буде втрачено, і тоді цей термін доведеться відновлювати в суді. Для того, щоб задокументувати інформацію, необхідну для посвідчення того факту, що права спадкодавця переходять до спадкоємців, нотаріус повинен здійснити відкриття спадкової справи, документи для якого можна знайти на нашому сайті. Відкриття спадкової справи може бути здійснено тільки один раз, при цьому завести його може тільки той нотаріус, який знаходиться за місцем проживання померлого спадкодавця. Щоб підтвердити місце відкриття спадщини, нотаріусу повинні бути надані документи, отримані в органі реєстраційного обліку, які підтверджують реєстрацію померлого спадкодавця за відповідним місцем проживання. Якщо з приводу останнього місця проживання спадкодавця виникають сумніви, то цей факт може бути встановлений судом. Нотаріус, який відкрив спадкову справу відповідно до судового рішення, що стосуються встановлення місця перебування спадкодавця, повинен сповістити іншого нотаріуса, який веде спадкову справу за останнім відомим місцем проживання спадкодавця. Якщо відомості про нотаріуса, якому бути відправлена ​​вся необхідна інформація, відсутні, то про це повинні сповістити територіальний орган Росреєстрації.

Відкриття спадщини підтверджується свідоцтвом, виданим органом РАЦСу, що підтверджує смерть спадкодавця. Також відкриття спадщини може бути підтверджено повідомленням або будь-яким іншим документом, що свідчить про загибель того чи іншого громадянина, наприклад, під час військових операцій, виданими керівництвом військового комісаріату, госпіталю, військової частини або іншим органом, що належали Міністерству оборони РФ.

Співробітники нашої організації охоче беруться за ведення спадкових справ. У нас ви також зможете оформити всі необхідні документи для ведення справи спадкового характеру. Крім цього, наші співробітники можуть проконсультувати з приводу того, які документи для відкриття спадкової справи у нотаріуса необхідно зібрати. Якщо вас цікавить вартість відкриття спадкової справи, то наші фахівці дадуть відповідь на це питання, якщо ви зателефонуйте за вказаним на сайті номером або відправите лист на вказану електронну адресу.

Якщо про останнє місце проживання володів майном спадкодавця нічого невідомо чи воно знаходиться за межами РФ, то відкриття спадщини слід здійснювати за місцем знаходження цього спадкового майна. Бувають і такі ситуації, коли майно, що підлягає спадкоємства, знаходиться в самих різних місцях. У таких випадках місцем відкриття спадщини має бути місце, в якому знаходиться входить до його складу нерухоме майно або ж найцінніша його частину. Якщо нерухоме майно відсутнє, то таким місцем має бути місце, в якому знаходиться рухоме майно або ж його найціннішу частину.

Відкриття спадкової справи у нотаріуса, вартість якого ви можете дізнатися, зателефонувавши за вказаним номером телефону або написавши листа на вказану на сайті електронною адресою, відноситься до числа юридичних дій, з яких виникають спадкові правовідносини. З юридичної точки зору, основними умовами для відкриття спадкової справи є такі факти, як смерть громадянина і оголошення її померлою.


У разі закладу кількох справ щодо одного і того ж спадщини, буде дотримуватися принцип пріоритетності, встановлений ст. 1115 ЦК РФФ, згідно з яким справи повинні бути передані того нотаріуса, який за законом має вести конкретну спадкову справу. Так, наприклад, якщо були заведені спадкові справи на один і той же спадщину за місцем знаходження нерухомого та рухомого майна, то справа має бути передана нотаріуса, який завів справу щодо спадщини за місцем знаходження нерухомого спадкового майна. Таким чином, двох і більше справ по відкриттю одного і того ж спадщини бути просто не може.

Зі смертю спадкодавця, у спадкоємця виникає питання: «які документи для відкриття спадкової справи необхідно зібрати?». Інформація по всім спадковим справах знаходиться в єдиній електронній базі, що дозволяє уникнути відкриття кількох справ у спадок того ж померлого. А документи, що надходять від потенційних спадкоємців, будуть просто приєднані до відкритого справі.

Бувають такі ситуації, коли відвідувати нотаріуса з яких-небудь причин не виходить. У таких випадках можна довірити справу, пов'язану з відкриттям спадщини, представнику, якій видається довіреність на ведення спадкової справи (ч.1 ст. 1153 ЦК РФ). У цій довіреності необхідно вказати наступну фразу: «з правом подачі заяви про прийняття спадщини». При цьому слід звернути увагу на те, щоб при оформленні цієї довіреності у нотаріуса була присутня особа, яка видає таку довіреність.

Які документи потрібні для відкриття спадкової справи?

Слід врахувати, що перелік документів, що вимагаються при відкритті спадщини, може відрізнятися, причому це буде залежати від того, чи є громадянин спадкоємцем за законом або ж на нього було оформлено заповіт. У разі залишеного померлим заповіту, в ньому повинні міститися дані паспортів обох сторін, оскільки це дозволить уникнути зайвої тяганини і питань.

Документи, потрібні для відкриття спадкової справи у нотаріуса:

- оригінальний екземпляр і завірену нотаріально копію свідоцтва про смерть спадкодавця;

- документи, що свідчать про спорідненість спадкодавця з клієнтом;

- оригінальний примірник довідки, що підтверджує останнє місце проживання спадкодавця;

- заяви, складені всіма наявними спадкоємцями з урахуванням їх подачі до закінчення 6-ти місячного терміну з моменту смерті спадкодавця;

- оригінальний примірник виписки з будинкової книги, із зазначенням даних всіх мешканців, прописаних в квартирі, включаючи виписку померлого спадкодавця;

- оригінальний примірник заповіту з наявною відміткою нотаріуса, що засвідчує його актуальність (що ніяких змін в ньому зроблено не було);

- рішення суду, яке свідчить про факт прийняття спадщини або продовження термінів для прийняття спадщини.

Перерахований вище пакет документів є обов'язковим, але при цьому варто розуміти, що для кожного конкретного випадку може бути передбачений додатковий пакет документів.

Варто розуміти, що стати автоматично спадкоємцем неможливо. У разі, якщо спадкоємець за будь-якої причини не подає заяву про прийняття спадщини, то майно, яке підлягає спадкоємства, буде розділено між усіма прийняли спадщину спадкоємцями порівну. Ведення спадкових справ нотаріусами має відбуватися навіть тоді, коли у спадкоємців або спадкоємця на момент відкриття спадщини відсутні всі необхідні для цієї процедури документи. У цьому випадку нотаріус повинен зайнятися збором документів, яких не, для чого йому потрібно робити запити в потрібні інстанції.

Заключним етапом у справі, що стосується відкриття спадщини, є написання заяви про його прийнятті. Нотаріус повинен засвідчити справжність залишеної спадкоємцем підписи і поставити на заяві друк. Крім цього, нотаріус повинен видати такий важливий документ, як довідка про відкриття спадкової справи.

Поділ спадщини між спадкоємцями повинен відбуватися з урахуванням рівних часток на добровільній основі або зазначеної в заповіті частки. Якщо спадкоємцям не вдається прийти до спільної думки і здійснити розділ успадкованого майна мирним шляхом, то суперечка вирішити допоможе Арбітражний суд. В такому випадку видача свідоцтва про спадщину буде відбуватися тільки за постановою, прийнятою судом.

Відкриття спадкової справи, терміни якого не можуть, відповідно до законодавства, перевищувати 6 місяців, є обов'язковою процедурою, при здійсненні якої не можна обійтися без допомоги нотаріуса. У разі, якщо спадкодавець з яких-небудь причин не може самостійно займатися спадковим справою, то можна доручити це довіреній особі, для чого буде потрібно оформити довіреність на ведення спадкової справи, зразок якої можна знайти на нашому сайті.

Для відкриття спадкової справи необхідно, як вже було сказано, відвідати нотаріуса і залишити йому заяву своєму про право на спадщину. Нотаріус зобов'язаний завести спадкове справу, яке повинно бути зареєстровано відповідної в Книзі обліку з присвоєнням індивідуального номера, після чого ця справа має бути також зареєстровано в Алфавітної книзі обліку спадкових справ. У Книзі обліку реєструються всі документи, які служать підставою для відкриття провадження у справі, що стосується спадщини. Кожне конкретне справа, в тому числі документи, які до нього додаються, нотаріус поміщає в обкладинку, на якій проставляється вся необхідна для цього інформація, включаючи ПІБ нотаріуса, найменування округу, до якого належить дана нотаріальна контора, заголовок справи, що розглядається, дані (ПІБ) спадкодавця, включаючи його дату смерті та іншу інформацію. Після того, як ведення спадкової справи, вартість якого можна дізнатися, зателефонувавши за вказаним на сайті телефоном, буде завершено, нотаріусом повинна бути проставлена на обкладинці справи дата його закінчення із зазначенням кількості аркушів цієї справи і терміну його зберігання. У разі поновлення розгляду справи після його закінчення, на обкладинці повинна бути вказана дата відновлення і дата закінчення справи із зазначенням кількості аркушів.

Відкриття спадкової справи в Москві, що супроводжується прийняттям від потенційного спадкоємця заяви про прийняття спадщини, нотаріус повинен здійснювати під розписку, в якій повинні бути вказані індивідуальні ознаки документа і його дата прийняття. Подача заяви про вступ у спадок може бути здійснена в порядку особистого відвідування нотаріуса, представником або поштою. В останньому випадку потенційний спадкоємець повинен засвідчити свій підпис нотаріально.

Співробітники нашої компанії готові надати допомогу в оформленні прав на відкрилося спадкове майно. Також ми підкажемо, які документи, необхідні для відкриття спадкової справи слід підготувати, а при необхідності, самі підготуємо їх, складемо заяву про право на спадщину від вашого імені, отримаємо свідоцтво у нотаріуса і здійснимо реєстрацію права власності на майно в реєстраційній службі.

Відкриття спадкової справи за заповітом

Цивільний Кодекс і чинне законодавство РФ дають зрозуміти, що стати спадкоємцями можуть, як родичі померлого громадянина (спадкоємці за законом), так і особи, які фігурують в заповіті, складеним померлим спадкодавцем (спадкоємці за заповітом). Таким чином, в заповіті спадкодавця може бути вказаний чоловік, який помер не є родичем. Для вступу в права спадщини за заповітом, нотаріусу необхідно надати цей заповіт. Що стосується інших документів, то їх список такої ж, що і при вступі в права спадщини за законом, за винятком документа, який би підтверджував ступінь спорідненості з померлим. Такий документ надавати нотаріусу не треба.

Після того, як буде здійснено збір всіх необхідних документів і по закінченні 6 місяців з дня смерті спадкодавця, нотаріус видасть документ про право на спадщину, який буде підставою для оформлення майна свого спадкодавця на своє ім'я.

Статті по темі:

Чому віддати перевагу - дарування або заповіт?
Дана стаття допоможе дізнатися, що представляють собою такі способи прийняття майна, як заповіт та дарування, а також їх переваги та недоліки.

Як відмовитися від спадщини?
Причини, за якими правонаступник не може прийняти спадщину померлого, можуть бути самі різні. Відмова від спадщини відбувається за певними правилами.

Про спадкових спорах ...
Спори про спадщину виникали, виникають і будуть продовжувати виникати. Цей процес дуже неприємний, і завдає чимало складнощів, як з моральної, так і з юридичної точки зору. Щоб суперечка у спадок пройшов з найменшими втратами, необхідно втручання грамотного юриста.

Етапи прийняття спадщини
Смерть близького родича, після якого залишається в спадок квартира, може стати приводом для оформлення спадщини на себе. На перший погляд може здатися, що особливих труднощів з цим виникнути не повинно, але для реалізації цього заходу слід докласти зусиль.

Хто отримає пенсійні накопичення померлого?
Дана правова стаття допоможе дізнатися, хто може претендувати на отримання пенсійних виплат і накопичень померлого громадянина, а також як їх можна отримати.

Пільги, які поширюються на громадян при прийнятті спадщини
Дана правова стаття допоможе дізнатися, хто з громадян може розраховувати на отримання пільг при прийнятті спадщини.

Прийняття спадщини - скільки це буде коштувати?
Дана правова стаття допоможе дізнатися, скільки складе розмір держмита в разі прийняття спадщини, а також в яку суму обійдуться дії нотаріуси.

Чи можливо оплатити похорони грошима з спадщини?
Дана правова стаття допоможе дізнатися, як відшкодувати витрати на похорон спадкодавця.

Отримання спадкоємцями компенсації за вкладами померлих вкладників
У даній статті буде розглянуто порядок отримання спадкоємцями компенсацій за вкладами померлих громадян.

Порядок успадкування коштів, що знаходяться на банківських рахунках
У даній статті буде розглянуто порядок спадкування грошових коштів, що знаходяться на банківських рахунках, а також як отримати компенсацію по розміщених в банку вкладами.

Спадкування кооперативної квартири
У даній статті мова піде про те, як отримати кооперативну квартиру у спадок.

Оформлення муніципальної квартири у спадок
Темою даної статті є успадкування муніципальної квартири.

Відкриття спадкової справи
Дана стаття присвячена темі відкриття спадкової справи, де його слід відкривати, який порядок і особливості його оформлення

Обов'язкова частка у спадщині
Тема даної правової статті присвячена отриманню обов'язкової частки в спадщині в разі наявності заповіту.

Чи можна отримати спадщину, якщо про право на нього не було заявлено протягом шести місяців?
Про те, які способи можуть використовувати спадкоємці для отримання спадщини в разі пропуску встановленого законом терміну, буде розглянуто в даній правовій статті.

Що являє собою процес оскарження спадщини за законом?
В даній правовій статті буде розглянута процедура оскарження спадщини за законом, в яких випадках вона відбувається.

Процедура оскарження спадщини за заповітом
Процедура оскарження спадщини за заповітом має деякі особливості. Про те, як це зробити, піде мова в даній правовій статті.

Недостойний спадкоємець? Як позбавити його спадщини?
Про те, як негідного спадкоємця можна позбавити спадщини, буде розглянуто в даній правовій статті.

Чи можливий вступ в спадок, якщо термін був пропущений, і пройшло багато років?
У даній статті буде розглянуто порядок вступу в спадщину після декількох років.

Чи можна вступити у спадок, якщо документи відсутні?
В даній правовій статті буде розглянуто порядок прийняття спадщини, якщо необхідні для цього документи відсутні.

Процедура отримання спадщини за законом
Темою даної правової статті є розгляд питання, пов'язаного з отриманням спадщини за законом.

Чи можна відсудіті спадок, если заповіт відсутній
У даній статті мова піде про те, чи можна відсудити спадок у разі відсутності заповіту.

Відмова від спадщини
В даній правовій статті буде розглянута процедура відмови від спадщини, для чого вона передбачена і в чому полягає її зміст.

Що свідчить про прийняття спадщини?
В даній правовій статті буду розглянуті дії, які повинні бути здійснені спадкоємцем, є підтвердженням фактичного прийняття спадщини, а також процедура отримання свідоцтва про право на прийняте спадщину або відмови від нього.

Специфіка розподілу спадщини
Відкриття спадщини дуже часто пов'язане з виникненням такої ситуації, коли потрібно наявне майно передати спадкоємцям у вигляді спільної часткової власності. У даній статті мова піде про існуючі правила, які зазвичай застосовуються під час розділу майнової маси.

Як спадкоємець може уникнути сплату боргів спадкодавця
Якщо вірити статистиці, то кожне четверте справа, що стосується спадщини, обтяжене боргами. Дана стаття допоможе дізнатися, як можна отримати майно померлого родича, але, щоб при цьому уникнути сплати його боргів.

Що необхідно робити спадкоємцю, який пропустив строки прийняття спадщини?
У даній стати мова піде про те, як можна відстояти свої права в судовому порядку, якщо були пропущені строки звернення до нотаріуса з відповідною заявою про вступ до права спадщини.

Закон про спадщину є підставою для зміни
В даній правовій статті мова піде про внесення нового законопроекту, який дозволить зробити спадкове право ще більш досконалим.

Відеозапис, прикладена до заповіту, буде додатковою гарантією
В даній правовій інструкції мова піде про вступ в силу нового закону, який дозволяє робити відеозапис нотаріальних дій під час складання заповіту.

Кому належить обов'язкова частка спадщини?
Хто має право на отримання обов'язкової частки спадщини і як встановлюється її розмір, буде розказано в даній правовій інструкції.

Випадки, при яких спадкоємець може позбутися свого спадку
У Цивільному кодексі РФ містяться кілька підстав, який можуть приводом для позбавлення спадщини. Хто може бути позбавлений права на спадщину, і які підстави можуть бути при цьому, буде розказано в цій правовій інструкції.

Позов до спадкоємців і успадкованого майна
У цій статті мова піде про можливість подачі позовів до спадкоємців і майна, що підлягає спадкоємства за боргами, утвореним спадкодавцем (померлим).

Спадщина, при якому необхідно платити борги
Верховним судом було розглянуто неприємна і важка тема спадкових боргів, при наявності яких спадкоємцю не треба платити борги.

Що робити з банківським вкладом після смерті спадкодавця?
У даній статті мова піде про кошти, розміщених в організаціях, що займаються кредитною діяльністю, які також можна заповідати.

Що необхідно робити, щоб спадщина не була втрачено?
У цій статті мова йтиме про документах, які необхідно буде зібрати для надання нотаріусу при вступі у спадок. Також буде розглянуто питання щодо процедури прийняття спадщини.

Складаємо заповіт на майно правильно
Якщо заповіт складено правильно, то це істотно спростить процедуру успадкування майна, а також дозволить запобігти появі різних конфліктних ситуацій і суперечок. Про це і йтиметься в цій правовій інструкції.

Черговість спадкування за законом
Якщо в заповіті чітко вказані частки, призначені спадкоємцям, то процедура поділу майна, залишеного померлим, істотно спрощується. Проте, випадки, коли спадкодавець не залишає заповіту, бувають дуже часто. У таких ситуаціях розподіл спадщини має відбуватися на законних підставах, для чого спочатку призиваються родичі, які належать до категорії спадкоємців першої черги, а потім другий і т.д. Про те, яка передбачена черговість спадкування, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Кого можна вважати негідним спадкоємцем?
При визнання судом спадкоємця негідним, він позбавляється прав на отримання успадкованого майна. У даній статті мова піде про те, кого із спадкоємців суд може визнати негідним.

Якщо приховали про спадкоємців
Спадкова тема ніколи не втрачає своєї актуальності. Питаннями, пов'язаними зі спадщиною, цікавиться дуже багато людей. В даній правовій статті буде розглядатися такий складний і делікатний питання, як: «Чи є шанс у прямих спадкоємців одержати спадщину, якщо про них навіть не згадується в заповіті?».

електронне заповіт
Електронне заповіт: що це таке. схема роботи. плюси і мінуси.

Про спадкоємство майна дітьми
Придбана житлова площа може перейти за заповітом кому завгодно. Але якщо мова йде про дітей, які не досягли повноліття, то вони володіють унікальним правом успадкування власності своїх батьків.

Про специфіку спадкування за заповітом
Яка різниця в "спадкування за законом" і "успадкування за заповітом"? Як вступити в спадщину, маючи на руках заповіт? І багато іншого...

Про таємниці заповіту
Що таке "таємниця заповіту", хто її зберігає і коли вона стає відомою ... Хочете дізнатися?

Вступ в спадок одночасно з приватизацією. Як це провернути?
Як успадковувати квартиру, якщо документи на її приватизацію були подані незадовго до смерті родича-спадкодавця? Покрокова інструкція!

Що таке термін давності по спадкових справах?
Які бувають терміни в спадковому справі і як їх не пропустити Ви дізнаєтеся з цієї статті!

Що робити, якщо ви пропустили встановлений час для прийняття спадщини?
Ця стаття допоможе вам розібратися в термінах у спадщині і, можливо, вам не доведеться вирішувати це питання в судовому порядку.

Як уникнути проблем з відумерлою спадщиною?
Що таке виморочне майно в спадщину і що можна з ним зробити Ви дізнаєтеся прямо зараз з цієї статті!

Як вчинити після відкриття спадщини?
Ця стаття про те, як не пропустити час і прийняти спадщину в термін.

Кого вважають негідними спадщини і як їх позбавити його?
Якщо ви є майбутнім спадкоємцем, то варто знати, що ваша поведінка має бути гідним і моральним, інакше спадок може піти від вас.

Як не варто відмовлятися від спадщини?
Не варто оформлювати спадщину тільки на одного спадкоємця, якщо в майбутньому Ви хочете це спадок розділити і продати!

Як найкраще зробити оцінку спадщини і не переплатити?
Як заощадити на оплаті мита і на послуги оцінювачів при прийнятті спадщини?

Душоприказник, або виконавець заповіту.
Коли спадкоємці починають вступати в права спадкування, то дуже часто між ними зав'язуються сварки через бажання володіти всім багатством. Щоб не виникало подібних конфліктних ситуацій найкраще спадкодавцеві вибрати душеприкажчика, або виконавця заповіту.

Що таке закрите заповіт?
Про те, що написано в такому заповіті не знатиме навіть нотаріус, а родичі - тим більше. Нотаріус зобов'язаний за законом тримати такий заповіт у себе.

Скільки коштує прийняти спадщину?
Якщо ви спадкоємець, то ця стаття буде вам корисна, тут ви дізнаєтеся, які податки потрібно платити нашій державі.

Хто повинен займатися організацією похорону спадкодавця?
Чи можна відшкодувати понесені витрати на похорон і чи можна поховати людину за рахунок його ж коштів?

Як можна відмовитися від обтяжливого спадщини?
Напевно, кожен з нас колись хотів знайти скарб або зовсім випадково стати спадкоємцем багатого мільярдера. Що стосується спадщини, то таке може статися з вами. Однак будьте обережні, адже несподіване спадок часто приносить занепокоєння і зайві проблеми, до того ж воно може виявитися абсолютно невигідним для вас.


Форми документів по темі:


Які документи потрібні для відкриття спадкової справи?
Як відмовитися від спадщини?
Хто отримає пенсійні накопичення померлого?
Прийняття спадщини - скільки це буде коштувати?
Чи можливо оплатити похорони грошима з спадщини?
Чи можна отримати спадщину, якщо про право на нього не було заявлено протягом шести місяців?
Що являє собою процес оскарження спадщини за законом?
Недостойний спадкоємець?
Як позбавити його спадщини?
Чи можливий вступ в спадок, якщо термін був пропущений, і пройшло багато років?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online