5 способів купити долари і євро за допомогою інтернету

  1. Finance.ua
  2. Minfin.com.ua
  3. Privat24
  4. Webmoney
  5. Bitcoins

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

14 Жовтня, 2014 13:30

79132

Останні кілька тижнів в Україні спостерігається гострий дефіцит готівкової валюти. Каси банків порожні - в пошуках доларів або євро можна обійти півміста і залишитися ні з чим. І навіть при наявності грошей в банку купити багато не вийде - в країні діє обмеження на покупку валюти в розмірі 3000 гривень на добу. Внаслідок всіх цих подій, в країні знову активізувався "чорний ринок" покупки і продажу валюти. Але на відміну від 90-х років, про купівлю іноземної готівки тепер можна домовитися не тільки з міняйлами біля банків, але і в інтернеті. AIN.UA зібрав список ресурсів, де продавці та покупці валюти публікують оголошення і знаходять один одного. Крім цього, ми виявили кілька способів купити валюту з використанням електронних грошей. Важливо пам'ятати, в Україні фізособам здійснювати валютні операції між собою заборонено. AIN.UA нагадує, що порушникам цього положення загрожує попередження або штраф від 30 до 44 неоподатковуваних податком мінімумів з конфіскацією самої валюти.

Finance.ua

На фінансовому порталі Finance.ua є розділ , Де користувачі можуть залишати заявки на покупку і продаж валюти. Таблиця оновлюється щохвилини і на момент написання матеріалу там було кілька сотень оголошень дилерів. Долари продають приблизно по 13.85-14 грн при середньобанківських курсі 13.00. За раз можна купити від декількох сотень доларів до десятків тисяч. Максимальна сума, яку запитували сьогодні - $ 40 000. Також деякі користувачі залишають заявки на форумі порталу.

Важливо пам'ятати, що законною операція вважається тільки в разі, якщо однією зі сторін обміну є банк або офіційний обмінний пункт. При цьому, за законом належить заплатити 0,5% від суми угоди до Пенсійного фонду.

Minfin.com.ua

Ще один онлайн-аукціон, де можна купити або продати валюту. Користувачі залишають заявки зі своїми контактними даними, домовляються про місце зустрічі і здійснюють операції. Як і на Finance.ua, тут чимало заявок від банків - правда без вказівки міських номерів і назв установ. Одна з причин таких "шпигунських продажів" - бажання банків заробити на дефіциті і небажання продавати валюту по офіційному курсу.

Адміністрації двох перерахованих вище сайтів повідомляють, що вони не є учасниками угоди і тільки надають фізособам можливість залишати заявки для банків. Як відбуваються угоди - вони не відслідковують, відповідно і не несуть відповідальність за незаконні операції.

Privat24

Найбільш простий і цілком легальний спосіб купити валюту - обміняти гривні на долари через систему електронного банкінгу Приват24. Єдиний мінус у такому способі - це обмеження на покупку більш $ 200 на добу. Також у користувача повинна бути відкрита валютна карта для переказу грошей на неї. На момент виходу матеріалу можна купити тільки долари, обмін гривень на євро заступник голови правління банку Олег Горохівський обіцяє включити в найближчі дні. Близько двох тижнів тому "Приватбанк" відключив онлайн-обмін валют, але з сьогоднішнього дня ця можливість знову запрацювала.

Webmoney

Чи не найпростіший, але тим не менш реальний спосіб купити валюту. Якщо у вас є гривні на гаманцях Webmoney, то їх можна обміняти в одному з віртуальних обмінних пунктів на долари або євро. Правда з висновком в паперові гроші можуть виникнути проблеми. Webmoney можна законно вивести або в готівкові долари, яких в "обмінниках" вже давно немає, або ж на гривневу карту. Переказ коштів на доларову карту заборонений законодавством. Тому, щоб обміняти віртуальні WMZ на реальні долари доведеться пошукати посередників, які погодяться це зробити - ось, наприклад, Facebook акаунт одного з них. Іноді, такі послуги "по-тихому" надають атестовані обмінники.

Bitcoins

Варіант покупки валюти через біткоіни - самий екзотичний і підійде далеко не всім. Але якщо у вас вже є біткоіни, то їх можна продати на одній з численних бірж, наприклад на btc-e.com . Після цього, можна через систему міжнародних платежів SWIFT перевести гроші на валютну карту українського банку. Ще один варіант - спробувати знайти покупців криптовалюта в Україні через LocalBitcoins.com . Важливо пам'ятати, що українські Bitcoin біржі, такі як Kuna.com.ua , Працюють тільки з національною валютою.

Нагадаємо, що з липня цього року НБУ обмежив перекази електронних грошей між фізособами до 4000 грн в місяць. Також, в постанові регулятора йдеться про те, що річний оборот електронного гаманця не може становити більше, ніж 35 000 грн.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам.

Також підібрали для вас

Помітили помилку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online