На який термін вигідніше брати іпотеку?

  1. А що в рублях?
  2. Наведемо розрахунки
  3. аналізуємо виплати
  4. Чим небезпечний невеликий термін іпотеки?
  5. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Термін, на який можна взяти іпотеку, однаковий практично у всіх фінустановах: 5-25 років. На перший погляд здається, що максимальний час позики вигідніше нижчими щомісячними виплатами. Однак сьогодні склалися унікальні умови для доларових позичальників: курс валюти впав, і ціни на квартири - теж. Саме зараз краще брати позику в доларах і, поки валюта не взяла реванш, на середній термін (10-15 років).

А що в рублях?

Кредит в рублях також вигідний, адже вартість нерухомості за старою звичкою перераховується за курсом долара. Навіть, якщо враховувати, що життя подорожчало, вартість квадратного метра все-одно просідає через відсутність покупців. Наприклад, сьогодні купити квартиру в Саратові стало набагато легше, ніж в минулому році. У рублях середня ціна 1-го м2 впала до 36700 руб., Що на 4% менше торішніх показників. Ці цифри відносяться до вторинного ринку.

На первинному ринку ситуація завмерла на тлі деяких заяв чиновників. За словами глави Мінбуду, буде закрита програма про іпотечний субсидування, якої скористалася третина всіх позичальників за останні 2 роки. Глава Ощадбанку пообіцяв зниження ставки до 11% в 2017 році. Експерти порахували, що припинення пільгової іпотеки призведе до меншого об'єму будівництва, а зменшення ставки до подорожчання квадратних метрів на суму до 5%.

Наведемо розрахунки

Для квартири площею 50 м2 знадобиться іпотека на суму близько 2 млн Для квартири площею 50 м2 знадобиться іпотека на суму близько 2 млн. Руб. Якщо взяти її в Ощадбанку на 10 років за відсотковою ставкою 12%, платежі будуть виглядати так:

  • 28700 рублів - щомісячні,
  • 3 444 000 рублів - вся виплачена сума,
  • 1 440 000 - переплата по іпотеці.

аналізуємо виплати

Менший термін позики спричинить за собою більші щомісячні виплати, не дивлячись на те, що загальна ставка буде нижче. Відомо, що, чим довше строк, тим вище відсоток за користування грошима. Слід сказати, що психологи не радять брати в борг на більш, ніж 15 років.

Це пов'язано з тим, що займ лягає на сім'ю тяжким тягарем, створюючи враження, що виплати ніколи не припиняться. Такий психологічний стан вводить в затяжний нервовий стрес, що може відбитися на якості життя позичальника і його сім'ї. Далі, як в ланцюгової реакції: погіршується здоров'я, пропадає інтерес до життя, з'являється ризик втрати роботи, доходів.

Чим небезпечний невеликий термін іпотеки?

Термін 10-15 років вважають оптимальним і банкіри: начебто недовго, але і запас є. Суми по виплатах на кшталт і немаленькі, але і не найбільші. Якщо ж клієнт вирішує значно зменшити часовий інтервал, він підводить себе до наступних ризиків:

  • банк може відмовити в іпотеці, якщо вважатиме, що сім'ї буде важко платити по рахунках;
  • щомісячні платежі перетворяться в крупну суму при терміні позики 5-10 років (особливо при незначному вступний внесок).

банк може відмовити в іпотеці, якщо вважатиме, що сім'ї буде важко платити по рахунках;   щомісячні платежі перетворяться в крупну суму при терміні позики 5-10 років (особливо при незначному вступний внесок)

висновок

Менша ставка насправді заощадить приблизно 1% всіх виплат. Тут слід вирішити: чи варто економія ризику, якщо позичальник втратить джерела доходів або трапиться непередбачений життєвий форс-мажор.

А що в рублях?
А що в рублях?
Чим небезпечний невеликий термін іпотеки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online