Чи беруть в армію з гастритом

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Питання про те, чи беруть в армію з гастритом, є досить актуальним. Це захворювання нерідко зустрічається у сучасних молодих людей, всім відомо, що умови в армії можуть сприяти розвитку ускладнень, а не лікуванню від гастриту.

Це захворювання нерідко зустрічається у сучасних молодих людей, всім відомо, що умови в армії можуть сприяти розвитку ускладнень, а не лікуванню від гастриту

Гастрит, навіть в хронічній формі, можна зустріти у кожного третього юнака. Причини цього - вживання алкоголю, куріння, недотримання режиму харчування і надмірне захоплення фастфудом. Самі майбутні солдати і їхні батьки стурбовані тим, чи є можливість не проходити військову службу з таким діагнозом.

Гастрит не може бути приводом для визнання юнаки непридатним до військової служби Гастрит не може бути приводом для визнання юнаки непридатним до військової служби. Для того щоб отримати пункт В, що рятує від служби (обмежено придатний), гастрит повинен бути діагностований згідно з визначеними критеріями, вказаними в ст. 59 «Розкладу хвороб».

В армію не візьмуть з гастритом в таких випадках:

  • загострення захворювання трапляються мінімум двічі на рік;
  • потрібне тривале лікування (протягом року не менше 2 місяців в лікарні стаціонарно);
  • правильно проведене лікування залишається безуспішним;
  • худоба аж до дистрофії;
  • лікуючий лікар дає висновок про порушення кислотоутворюючої і секреторної функцій;
  • загострення захворювання відбувається під час призову.

В останньому випадку вступає в дію ст В останньому випадку вступає в дію ст. 61, юнакові присвоюється категорія Г, він отримує відстрочку за умови відповідного лікування захворювання.

Якщо загострення гастриту настав, коли юнак уже прибув в частину, він направляється на лікування в стаціонарі частини. Питання про проходження лікування в даному випадку вирішується індивідуально, беручи до уваги особливості перебігу, тяжкість стану, клінічні симптоми та ін.

Під час проходження медкомісії новобранця, що скаржиться на біль в животі, направлять на обстеження для визначення типу гастриту.

Може бути запропонований курс лікування, який тільки дасть відстрочку до наступного призову. Все частіше трапляється, що в армію беруть хлопців з явним недобором по вазі - головним симптомом багатьох видів гастриту. В такому випадку новобранця направляють в стаціонар при частини і відгодовують в буквальному сенсі слова.

Не варто забувати, що армійська кухня сильно відрізняється від домашньої. Це може негативно позначитися на перебігу гастриту. Серед призовників та їхніх батьків ходить приказка: забрали з гастритом - повернули з виразкою. І вона частково вірна. Виразка - це привід звільнитися від служби в армії, але навряд чи він того вартий.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online