Як змусити гроші працювати в умовах кризи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У поточних кризових події, при стагнації економіки і спринтерських темпах інфляції питання, що стосуються заощаджень і заробітку, як ніколи, актуальні. З одного боку необхідно подбати про завтрашній день і захистити свої заощадження, а з іншого - хвилюють побоювання. Зберігати гроші в банку на депозиті або все ж, оглядаючись на нестабільну ситуацію, в домашньому сейфі? Є над чим поміркувати. Але не варто забувати при цьому, що гроші повинні "працювати" і під пильною опікою в вашому домі вони все ж зникають, інакше кажучи, знецінюються.

Тому давайте розберемося, як сьогодні зберегти і примножити капітал, при цьому, залишатися спокійним за цілість і збереження своїх грошей.

Чи актуальні ще депозити?

Невпевненість у завтрашньому дні тепер активно підштовхує вкладників забирати свої депозити, свого роду тенденція на злобу дня. У свою чергу, фінансові аналітики заговорили про затребуваність короткострокових депозитів, як практичного вирішення для отримання доходу. Найбільшу вигоду приносять депозити терміном до трьох місяців або ж вклади на місяць, які автоматично продовжуються.

При цьому, важливий момент, використовуючи короткострокові вклади, у вас є можливість оперативно реагувати на економічну ситуацію і в разі потреби або занепокоєння - забрати свої гроші з прибутком. Ви можете просто поповнювати свій рахунок, при цьому збільшуючи відсоток нарахувань на залишок. Однією з таких програм є "ПРАВЕКС Нон-Стоп" -вклад терміном на 1 місяць, який продовжується автоматично на наступний місяць, а нараховані відсотки додаються до суми заощаджень щомісяця і капіталізуються.

Звернемося до простих обчислень. Якщо щомісяця відкладати по 500 грн. під 11% річних в національній валюті, то через рік сума вкладу становитиме 6 370 гривень. Не погано? На жаль, в домашніх умовах грошову суму так не виростити.

Чи можна заробити, не відкриваючи депозит?

Сьогодні актуальні і інші банківські продукти дозволяють заробляти вкладникам. Наприклад, існують прибуткові альтернативи класичним депозитам, які дають набагато більше свободи з управління внеском. Наприклад, можна відкрити накопичувальний поточний рахунок. Такий варіант вкладення дозволяє вільно поповнювати рахунок власними коштами, знімати їх в будь-який час і в будь-якому відділенні, а також отримувати щотижневі нарахування доходу з капіталізацією. Процентні ставки за поточним рахунком "ПРАВЕКС-Рекорд" досягають 15% річних в гривні, 8% - в доларах США, 7% - в євро.

Ще одна альтернатива - картковий пакет. Тут все просто - оформляєте платіжну карту, на яку "капає" відсоток, вільно розпоряджатися грошима (при цьому не обов'язково відвідувати відділення - зняття можна проводити через банкомат), при цьому в бонус отримуєте ряд додаткових послуг, як SMS-банкінг та інше. Процентна ставка по таких продуктах у ПРАВЕКС-БАНКУ досить висока і варіюється в межах 17% в залежності від обраного пакета.

До слова, вибираючи найбільш підходящий варіант вкладення, не забудьте поцікавитися, чи існує можливість забрати свої заощадження в будь-якому з відділень, обраного вами банку.

договір вкладу

Укладаючи депозитний договір, ретельно вивчайте всі його положення. Зверніть увагу, чи існують штрафні санкції за дострокове зняття депозиту, які процентні ставки в цьому випадку, чи пропонує банк пільгові програми. І, навпаки, на яких умовах договір продовжується. Також слід вивчити всілякі комісії за операціями, які іноді можуть бути "заховані" в загальних тарифах банку.

Важливо також звертати увагу на метод нарахування і виплати відсотків, який використовує банк. Звертаємо увагу і те, що відповідно до Цивільного кодексу (ст. Тисячі шістьдесят-один) міняти ставку в односторонньому порядку за строковими депозитами банкам заборонено, це є прямим порушенням закону України.

Загалом, уважно читайте документи і задавайте всі ваші запитання співробітникам, це в ваших же інтересах.

репутація банку

Підписуючи договір банківського вкладу, ви тим самим довіряєте банку свої гроші і починаєте свого роду співпраця. А ефективно співпрацювати, як відомо, можна тільки з перевіреними людьми, організаціями, компаніями. Тому витратьте час і відстежити репутацію банку. Чим довше він функціонує на ринку, тим краще. Також, слід звернути увагу на те, як банк вів себе під час кризи 2008 - виконував він все зобов'язання перед своїми клієнтами. Добре, якщо банк належить до великої фінансової групи з іноземним капіталом. В такому випадку високі стандарти країн Європи і США убезпечать ваші вклади в умовах кризи. Позитивний прогноз по рейтингу міжнародного агентства Fitch також підтвердить надійність фінансового інституту. Велику роль відіграють оцінки ключових показників діяльності, аудиторські висновки та, звичайно ж, відгуки клієнтів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Зберігати гроші в банку на депозиті або все ж, оглядаючись на нестабільну ситуацію, в домашньому сейфі?
Чи актуальні ще депозити?
Не погано?
Чи можна заробити, не відкриваючи депозит?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online