З якою вагою не беруть в армію (недолік ваги)?

  1. Важливі моменти, що стосуються зайвої ваги
  2. Категорії призовників за індексом маси тіла
  3. Ступеня придатності до служби

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відстрочка від армії може бути не тільки у зв'язку з серйозними захворюваннями або проблемами із зором, але через проблеми з вагою Відстрочка від армії може бути не тільки у зв'язку з серйозними захворюваннями або проблемами із зором, але через проблеми з вагою. Практично всіх хлопців призовного віку цікавить: з якою вагою дозволено йти на службу? У 2016 році недоїдання або ожиріння не стануть причиною, по якій юнак може бути не допущений до армії. Однак існують граничні категорії, за якими відстрочка цілком реальна.

Прийнято вважати, що якщо призовник має надмірною вагою, то йому якраз дорога в армію, де він зможе швидко схуднути через відсутність улюбленої їжі і регулярних фізичних вправ. Дисципліна також грає важливу роль. Але бувають випадки, коли ступінь ожиріння занадто висока, і хлопцеві ні в якому разі не можна виконувати військовий обов'язок. Не беруть людей тоді, коли вага може стати реальною причиною погіршення здоров'я.

Важливі моменти, що стосуються зайвої ваги

Чи стане армія найближчим майбутнім для юнака, вирішує медична комісія. Він проходить повне медичне обстеження, на якому і з'ясовується його придатність або непридатність до служби. Що стосується ваги військовозобов'язаного, то лікар-терапевт перевіряє його зріст і вагу. Для того щоб з'ясувати, чи підходить молода людина для збройних сил зі своїми параметрами, існує наступна формула, по якій вираховується індекс маси тіла: ІМТ = М / H ^ 2.

Читайте також: Чи служив Сергій Шойгу в армії

М - це маса тіла в кілограмах, а H - зростання в метрах. Для молодих людей призовного віку маса тіла повинна складати від 19,5 до 22,9, тоді його беруть в армію. Якщо у призовника такі показники, то він може спокійно служити без обмежень. Для того щоб комісія визнала молодої людини не придатним для армії, індекс маси тіла повинен бути в межах 35,0-39,9. Особи з такими показниками мають ступінь ожиріння третьої форми. Показники 40-41 вказують на те, що у юнака четверта ступінь ожиріння. У разі якщо ожиріння вперше виявлено у молодої людини, то йому належить відстрочка від служби, під час якої він повинен схуднути. Якщо ж маса тіла залишається незмінною, то призовник отримує військовий квиток. Особам з четвертої ступенем ожиріння в армію йти не потрібно, вони автоматично відправляються в запас.

Категорії призовників за індексом маси тіла

На службу в армію беруть за певними категоріями. Якщо військовозобов'язаний володіє надмірною або недостатньою вагою, то це ще не означає, що він не піде в армію. Існують спеціальні категорії призовників відповідно до їх масою тіла. Отже, виділяють такі групи:

  1. Норма. До неї відносяться молоді люди, яких точно беруть у збройні сили. Індекс розташовується в межах 19,5-22,9.
  2. Переїдання. Тут є три підпункти, які вказують на ступінь ожиріння: 23,0-27,4. Люди з такими показниками ІМТ мають невеликі проблемами з вагою, викликаними переїданням. Їх беруть, так як вони повністю придатні: 27,5-29,9. В такому випадку придатність змінюється на А2: 30,0-34,9. Особи з даними показниками підходять для збройних сил, але тільки з невеликими обмеженнями.
  3. 30,0 і вище. Як ми вже говорили, це високий ступінь ожиріння і з нею в армію не беруть.
  4. Виснаження. Недолік ваги теж може стати причиною непридатності до служби. Тут також існують свої показники. Діагноз «виснаження» ставиться в разі, якщо ІМТ занадто низький.

Ступінь виснаженості характеризується наступними показниками:

  • 19,5-18,4. З такими показниками призовник підходить для служби в армії, але лише в категорії Б2;
  • менше 18,5. В даному випадку молода людина отримує відстрочку на шість місяців. За цей період йому необхідно обстежитися на предмет хвороб, які викликають зниження маси тіла;
  • менше 45 кілограмів. При такому мінімальному вазі у юнака є серйозні проблеми зі здоров'ям, і він, звичайно ж, не придатний для служби.

Дуже часто призовники роблять все можливе для того, щоб їх ІМТ було вище або нижче норми. Доходить до того, що вони спеціально товстіють або худнуть перед проходженням медичної комісії. Також деякі умільці намагаються підвестися на носочки під час зважування, щоб їх зростання не відповідав масі тіла. Однак лікарі під час огляду пильні і уважні. Практично всі зацікавлені в тому, щоб той чи інший хлопець пройшов комісію за всіма правилами.

Ступеня придатності до служби

Є п'ять ступенів придатності молодих людей до служби в збройних силах. Отже:

  • «А» - означає, що юнак повністю підходить для армії;
  • «Б» - молодої людини приймають в збройні сили, але з деякими обмеженнями;
  • «В» - призовник тільки обмежено придатний до служби;
  • «Г» - означає, що юнак тимчасово не може служити;
  • «Д» - призовник повністю не придатний.

Визначає категорію придатності спеціальна медична комісія після того, як молода людина пройде повне медичне обстеження. Бувають випадки, коли медкомісія неправильно визначає показники, через що у хлопця під час подальшої служби можуть виникнути проблеми. Саме тому дуже важливо мати при собі документи і медичні карти, в яких зафіксовані певні недуги.

Читайте також: Як вчинити в російську школу прапорщиків

Якщо ж лікарі не можуть визначитися з категорією придатності, то призовника відправляють на повторне обстеження, і вже інша уповноважена комісія з'ясовує, в яку саме категорію його записати. Відзначимо, що тільки в мирний час призовники з категорії «В» тимчасово звільняються від служби. У період війни вони в обов'язковому порядку йдуть в армію.

Практично всіх хлопців призовного віку цікавить: з якою вагою дозволено йти на службу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online