Путін погодився звільнити підприємців від онлайн кас з 2018 року

  1. 1. Терміни переходу на онлайн каси можуть перенести
  2. 2. 40 видів діяльності ІП можуть звільнити від онлайн кас

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Проблема з онлайн касами для малого бізнесу порушена на вищому рівні

Проблема з онлайн касами для малого бізнесу порушена на вищому рівні. Володимир Путін погодився перенести термін переходу на онлайн каси для неторгових підприємств і скасувати онлайн каси для багатьох підприємців. Таке рішення було прийнято на зустрічі Президента з головою організації «ОПОРА Росії» Олександром Калініним.

Нагадаємо, з 1 липня 2017 року общережімнікі і спрощенці (компанії та ВП) перейшли на онлайн каси. З 1 липня 2018 року заплановано перехід на онлайн каси іншого бізнесу (ЕНВД, патент). Подробиці є в статті «Терміни переходу на онлайн каси в 2017-2018 роках». Також з 1 липня 2018 роки відбудеться скасування паперових БСО. Такий стан справ не влаштовує малий бізнес.

  • Увага! Закон прийнято! Майже всі ІП звільнені від онлайн кас до 1 липня 2019 року. Дивіться повний перелік звільнених.

Президент висловився за двох головних питань по онлайн кас.

1. Терміни переходу на онлайн каси можуть перенести

Путін сказав, що питання термінів перекладу бізнесу на онлайн каси з 1 липня 2018 рік залишається відкритим. Торговельні підприємства повинні перейти в заплановані терміни. А ось для решти бізнесу можливе перенесення термінів ще на рік - до 1 липня 2019 року.

«Торговельні підприємства повинні перейти, як і домовлялися, до середини наступного року. Не знаю, чи потрібно зрушувати з 1 липня кудись там подалі, - попрацюйте з Урядом, я таке доручення Уряду сформулюю. А решта види бізнесу, в залежності, звичайно, від цих видів, можна перенести на рік », - зазначив Путін.

2. 40 видів діяльності ІП можуть звільнити від онлайн кас

ІП на патенті, які застосовують 40 видів діяльності, швидше за все звільнять від онлайн кас. Путін попросив опрацювати це питання і визначити, які саме це будуть види діяльності.

«А то, що Ви говорили по тому, щоб розширити кількість бізнесів, які працюють за патентом, які не повинні були б встановлювати у себе ці нові касові апарати, - давайте теж окремо обговоримо. Я вважаю, що це цілком ймовірно, цілком можна зробити, треба тільки конкретніше порахувати, але в цілому ця пропозиція цілком прийнятно і може бути реалізовано », - сказав Путін.

Розібратися в новому законі підприємцям допоможе журнал "Бухгалтерія ІП". Це журнал для бухгалтерів, які ведуть облік у ІП, і підприємців. У цьому місяці журналу 8 років. Даруємо 6 місяців читання за підписку на півроку! Ознайомитися з варіантами підписки можна у нас на сайті .

Термінова новина від податківців: ФНС відстежить спрощенців, які повинні перейти на нові каси з 1 липня . Читайте в журналі "Спрощенка"

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online