газета Примор'я "АВ" // Економіка // Депутат Артема Шауфлер відібрав у дітей майданчик

ЕКОНОМІКА
Анастасія Попова

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В Артема жителі трьох будинків по вулиці Кірова №№ 66/1, 66/2 та 68, протестували проти стоянки і магазину іграшок біля їхніх будинків. Вони вважають, що ці об'єкти зводяться незаконно, з використанням блату.

Як розповіли мешканці, біля будинків №№ 66/1 та 66/2 вони збиралися побудувати дитячий майданчик Як розповіли мешканці, біля будинків №№ 66/1 та 66/2 вони збиралися побудувати дитячий майданчик. Однак їм не дозволили - тут проходять комунікації. Однак чомусь комунікації категорично заважають дітям грати в футбол, але не заважають машинам, стоянка для яких тут зводиться, незважаючи на протест жителів двох будинків.

- Ми 26 червня зібрали підписи всього будинку, написали в міськвиконком, в прокуратуру 18 липня ходили до глави міста Новикову. Протягом місяця повинні були дати відповідь, але не дали. Вони всі роботи проводили вночі, удень ми виходили, не давали їм будувати. Не раз приїжджала поліція, - каже Надія Тарасенко, мешканка будинку. Зараз на стояку машин немає, а ввечері вони приїжджають. Як кажуть мешканці, вночі так засигналила машина, що багато прокинулися. Зраділи, думали стоянку зносять, але не тут-то було! На першому поверсі будинку № 66/1 живуть інваліди, є жінка, яка ходить з паличкою, на вулиці майже не буває, таким людям навіть дерева тепер не побачити.

Перипетії почалися минулого місяця, але це не перша спроба зробити стоянку. Як розповідають жителі, в минулу зиму намагалися зробити стоянку.

- Ми вибігли, але адміністрація запевнила, що це місце неможливо для побудови - тут комунікації. Ми хотіли тут лісопарк, теж не можна, - каже Надія Тарасенко.

Як кажуть мешканці, поруч вже є одна стоянка, там місце коштує 60 руб., А тут - 50 руб., Але та стоянка заповнена не повністю. Сенсу в тому, щоб робити ще одну, немає.

- У 2010 році ми ставили питання про те, щоб зробили нам спортивну дитячу площадку для дітей старшого віку. Для малюків у нас є майданчик. У 2011 році знову стали просити майданчик. Нам сказали, що земля у володінні у Шауфлера, але у будь, не сказали. Ігор Шауфлер - власник мережі магазинів. Потім стали звертатися, земля вже не в оренді, а у власності. Причому вона перейшла в власність не до Ігоря Шауфлеру, а до його батька, який живе в Самарській області, - каже мешканка будинку Нона Мясіч.

Також вона пояснила, що розмовляла з заступником Новикова Олексієм Салутенковим. Він приїжджав, подивився, каже: «Я територію подивився, тут багато колодязів, не можна робити дитячий майданчик, а там торець, є маленьке місце, але відповідне». Незабаром зам пішов у відпустку і благополучно забув, що пообіцяв. Як кажуть люди, дітей в окрузі більше ста.

Вихователь дитячого клубу «Факел» Жанна Сухов каже, що дітям ніде гратися. Їм потрібна баскетбольний майданчик.

- У старших дітей немає ні турніка, ні баскетболу, ні футболу.

Звичайно, коли хлопці дізналися про те, що буде стоянка прямо біля їхнього клубу, вони дуже розсердилися. Хотіли знести огорожу, але дорослі відрадили - будемо діяти законно.

- Нам говорили, що поставлять тимчасову огорожу, легкий паркан, що тут буде денне паркування. А поставили капітальний паркан. Ми носом тикали будівельників: мовляв, ви піддаєте здоров'я людей смертельній небезпеці. Працював ямобур. А там кабелі, і якби ямобур зачепив кабелі, людині, який в ньому, не було б нічого, а постраждав би той, хто проходив поруч, - каже Нона Мясіч.

- Ми вийдемо сюди ганяти їх, вони замикають вагончик і тікають, кажуть, що господарів немає, - пояснює Юрій Тятов, мешканець будинку № 68, - машини вночі вже ставлять. Це не денне паркування, парковка не огороджується і плати не вимагає.

- Зараз великовантажних заїжджають на нашу територію і там розгортаються. Виходить, і собі гірше зробили, - каже Нона Мясіч.

Хлопчаки теж налаштовані активно. Головний активіст Сергій стояв з плакатом на тетрадном листку: «Невже краще дихати вихлопами автомобілів, ніж чути, як сміються діти!» І дві альтернативи - грають в футбол хлопці на одній стороні, машина в перекреслені гуртку - на інший.

- Я проти. Я не хочу, щоб була стоянка. У нас стоянок дуже багато. Машин теж багато. Дихатиме неприємно, вони будуть паркуватися, заводити двигуни, - говорить він.

- Нас хвилює стоянка. Нам спати буде погано. Як сьогодні вночі задзвеніла машина, бабуся прокинулася. Краще дитячий майданчик. Нам є, де грати - ми граємо в футбол об стіну будинку, - каже протестувальник хлопчик Кирило.

До стоянці в самий розпал п'ятниці в основному вийшли протестувати літні і діти. Але був серед них молодий чоловік Володимир Марков:

- Я доросла людина, але ріс тут. Чому держава не дбає про дітей, чому всі діти бігають в інші двори, навіщо дитині бігати кудись, краще, щоб він грав під вікнами. У мене тут племінниця. Я бігаю за нею стежити.

На питання, а чи готові були громадяни самі скинутися на майданчик для старших дітей, Володимир Марков заявив:

- Чому ми повинні скидатися? Ми платимо податки державі, куди гроші йдуть? Чому держава не може зробити хоч щось для дітей? Нехай поїздять не по центру, а по всьому Артему і подивляться, які потреби у народу.

Однак жителі кажуть, що зверталися до депутата Василя Мілошенко. Він пообіцяв обладнати дитячий майданчик, питання тільки в землі.

Юрій Тятов показує, що біля його будинку № 68 вирубали дерева:

- Вони кут випиляли, навезли грунт. Збираються робити магазин м'яких іграшок. Але він не потрібен! У них паперу, як ніби в 2009 році з нами узгодили. Але з нами ніхто нічого не погоджував! Тут йде теплотраса, телефонний кабель, водопровід. Хто дозволив будувати на центральній теплотрасі?

- Яким потрібно бути чиновником тупим, щоб це дозволити? Навіть шизофренік сказав би, що не можна. А у мера Новикова дві вищі освіти. Тепер нехай навіть не висувається на вибори, - каже житель цього ж будинку Микола Речкин.

Тетяна Галкіна каже, що 8 дерев спиляли, пиляють, коли людей немає. Коли люди бачать, виходять з лопатами, будувати не дають.

- Ми не думаємо, що тут іграшки будуть. Написано: «... з перепрофілюванням». Думаю, зроблять шинок, будемо ми плакати, як сусідні будинки, - каже одна з жителів.

Артёмовци бачать порушення закону в обох будівництвах. За «магазину іграшок» підозрюють підробку документів, бо ніхто з них погодження не підписував. За стоянці не було публічних слухань, в договорі оренди Ігор Шауфлер передає в оренду землі Світлані Матвєєвої, але власник землі Володимир Шауфлер, незрозуміло, кому платяться податки з оренди землі. До речі, Ігор Шауфлер є депутатом Артемівської думи. Чому народний обранець вважає, що друга стоянка при незаповненою існуючої краще, ніж дитячий майданчик ... Це вже питання з серії, чи варто голосувати за таких людей ...

А місцеві жителі не готові так просто віддати ласі шматочки землі - якщо адміністрація оголосила їм війну, вони цей виклик приймають.

Анастасія Попова, фото автора.


Інші статті номера в рубриці Економіка :
Ми платимо податки державі, куди гроші йдуть?
Чому держава не може зробити хоч щось для дітей?
Хто дозволив будувати на центральній теплотрасі?
Яким потрібно бути чиновником тупим, щоб це дозволити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online