Біля 5-зіркового готелю "Харків Палас" залишать вихід з метро

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Проект. У травні на місці пустиря біля найбільшої площі Європи з'явиться трикутна площа. фото babushkin.com.ua

Біля 5-зіркового готелю "Харків Палас" залишать вихід з метро Федосенко Павло https://cdn.segodnya.ua/img/article/2456/15_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/2456/ 15_tn.jpg 2011-04-18T07: 35: 57 + 03: 00 Харків найближчим часом навколо готелю з'являться нові тротуари і лавочки

Уже на початку травня місту обіцяють здати терасу перед готелем " Харків Палас "на площі Свободи. Про це" Сегодня "розповіли автори проекту. За словами архітекторів, від центру майданчика будуть розходитися величезні промені, виконані з декоративної плитки, а в кутку" майдану "подумують встановити пам'ятник.

До "Євро-2012" залишилося не так багато часу, а тому будівництво всіх об'єктів майбутнього чемпіонату ведеться стаханівськими темпами. Однак попереду планети всієї - готель "Харків Палас", яку компанія DCH будує на площі Свободи. "Роботи там зараз ведуться повним ходом, - розповів автор проекту Сергій Бабушкін. - Тераса буде вимощена декоративною плиткою, яка буде створювати візерунок у вигляді променів. Замовник захотів, щоб площа була якомога просторіше, тому захаращувати її будь-якими будівлями ми не будемо ". Площа тераси складе 16 тисяч квадратних метрів (1,6 га. - Ред.).

Перші промені. Тераса займе площу розміром 160 Х 100 метрів. фото DCH

У центрі "сонячної" композиції можна розглянути якийсь арт-об'єкт. Однак, за словами Сергія Бабушкіна, в першу чергу він буде здійснювати практичні функції. "Насправді це витяжка метрополітену, - пояснює архітектор. - Там дуже складні вертикальні комунікації, перенести їх немає ніякої можливості. Але ми цю витяжку якось обіграємо". А на розі площі Свободи та вулиці Трінлера може з'явитися скульптура, у всякому разі постамент під неї архітектори передбачили. До входу в готель будуть вести широкі сходинки в стилі європейських "майданів". А ось вихід з метро архітектори вирішили не чіпати, хоча візуально він теж розшириться за рахунок масивного козирка. "Можливо, ми використовуємо інший оздоблювальний матеріал, але втручатися в структуру виходу не будемо", - розповів Бабушкін. Вже зараз можна припустити, що тераса "Харків Палас" стане місцем зустрічі міський молоді за аналогією зі столичним Майданом.

"Харків Палас". Готель вже виріс до 11 поверхів і претендує на "5 зірок". фото DCH

Перетвориться і територія навколо нового готелю. Група DCH виділить 30 мільйонів гривень на благоустрій околиць. "На прилеглій до готелю території будуть встановлені паркові світильники, лавки, урни, кілька арт-об'єктів, - повідомили в прес-службі компанії. - Буде реконструйовано тротуар уздовж готельного комплексу на вулицях Трінклера і Правди - він буде розширено до 9 метрів і вистелений гранітом ". Крім того, компанія Ярославського за свій рахунок проведе ремонт фасаду північного корпусу університету Каразіна (відновить сходи парадного входу, проведе реконструкцію підпірних стін), зробить необхідний локальний ремонт інженерних мереж метрополітену і відновить частину бруківки на пл. Свободи.

Зупинка у академії

Поруч буде і Цивільна зупинка. Павільйон встановили біля академії Говорова. До цього людям доводилося чекати громадський транспорт прямо на проїжджій частині, оскільки на тому місці, де був тротуар, виріс паркан. Міська влада переносили зупинку до скверу за пам'ятником Леніна. Про це свідчила табличка, встановлена ​​на виході з метро. Але пасажири все одно шикувалися на дорозі біля споруджуваної готелі.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online