АРСЕН Маринушкіна: Державна виконавча служба змусить мера виконати постанову суду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У країні назріває нова політична криза, а прічіноюкрізіса стала вимога опозиції ввести поіменне голосування депутатів

У країні назріває нова політична криза, а прічіноюкрізіса стала вимога опозиції ввести поіменне голосування депутатів. Вони хочуть модернізувати нині діючу систему «Рада-3» і впровадити сенсорну кнопку, виключивши, таким чином, можливість голосувати за кого-то ще, крім себе.

На жаль в Горлівському депутатському корпусі не виключені випадки «кнопкодавство», і найважливіше для Горлівки - будь-які рішення, що приймаються «для горловчан» залишаються темними ширмою поіменного голосування депутатів.

З метою забезпечення можливості ознакомленіягорловчан, як проголосував кожен депутат з кожного питання окремо, прийнятих на пленарному засіданні сесії Горлівської міської ради VI скликання, з подальшим розміщенням результатів поіменного голосування через місцеві засоби масової інформації та офіційний сайт Горлівської міської ради ініціативною групою Веселкин В.Ю. , Маринушкіна А.Г. , Токарем Д.М. і Рибаком В.И. було організовано місцева ініціатива, зібрані підписи відповідні документи і направлено на розгляд Міському голові.

Хочу звернути належну увагу, що зазначена місцева ініціатива не була організована будь - якими політичними партіями, в тому числі і опозиційними. Підхід кподачі даної місцевої ініціативи був обраний принциповий, виключивши будь - які політичні мотивації, тому подавався виключно горлівчанами «без прапорів», внаслідок чого дану ініціативу підтримали понад 500 жителів нашого міста.

І хоча місцева ініціатива вважається що відбулася, і повинна після експертиз та обговорення спрямована на розгляду на сесію міської ради, міський градоначальник одноосібно прийняв рішення про відхилення ініціативи.

Не погодившись з протиправно прийнятим рішенням воно було оскаржене до суду, в результаті чого 28 листопада 2012 годавинесено чергову постанову суду ( http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/27896401 ) Про визнання дій незаконними, і зобов'язане міського голову Клепа Є.В. здійснити ряд дій спрямованих на винесенні місцевої ініціативи в сесійний зал.

Після вступ постанови суду в законну силу мер Горлівки добровільно протягом двох місяців його! Не послухав, в результаті чого примусовим виконанням даної постанови буде займатися Державна виконавча служба.

Нагадаю, раніше було прийнято ідентичне постанову суду про визнання протиправним дій міського голови про відхилення местнойініціатіви по створенню Громадської ради при виконкомі.

Мета місцевої ініціативи, це внесення до Регламенту роботи Горлівської міської ради VI скликання, затвердженого рішенням міської ради від 24.12.2010 року № № VI / 2-4 наступні зміни: «У розділі 7« Голосування і прийняття рішень »п. 7.3 «Форми голосування» викласти в новій редакції:

«Голосування на сесії проводиться за допомогою системи« Рада »в наступних режимах:

- Поіменне голосування, коли системою здійснюється фіксація результатів

голосування кожного депутата;

- Таємне голосування. »

Рішення міської ради приймається поіменним голосуванням.

Рішення про проведення таємного голосування приймається міською радою більшістю голосів від загального складу ради на вимогу не менше 1/3 депутатів міської ради.

Не пізніше 5 днів після прийняття рішення результати поіменного голосування публікуються на офіційному сайті Горлівської міської ради http://gorlovka.dn.ua .

Якщо дане рішення буде прийнято, то ми раз і назавжди позбавимо можливості обранців голосувати за себе і «за того сусіда», а також після кожного прийнятого рішення, будь то бюджет, соціальна і житлово - комунальна сфера, або допустимо прийняття рішення про ПІДНЯТТІ ТАРИФІВ НА ЖИТЛОВО - комунальні послуги - будуть під нашим з Вами наглядом. А після, того як ми побачимо поіменне голосування, кожен з нас вже буде робити відповідні висновки.

А чого? - винесли на сесію питання про підняття тарифів на комунальні послуги, а ми безперешкодно зможемо спостерігати, хто виконує свої обіцянки!

Причиною відстоювання інтересів горловчан послужило те, що депутати, голосуючи за відсутніх колег, перевищують свої повноваження, що є порушенням закону. Тому ми вимагаємо відповідальності за такі дії. Крім того, таким чином приймаються незаконні рішення.

Адже саме «піаністи» сьогодні приймають рішення. Але ми будемо вимагати поіменного голосування. Треба, нарешті, депутатам усвідомити - якщо не будемо голосувати самі, то навіщо ми потрібні? Тоді і виборів проводити не треба і самоврядування взагалі можна скасувати. Нехай тоді сам пан мер приймає рішення.

Зміни до регламенту також спрямовані на те, щоб зробити ще більш відкритою роботу депутатів.

Питається, навіщо робити «ще більш відкритою» роботу органу, який завдяки стійкому провладної більшості все одно передбачуваний, як прогноз погоди на вчорашній день. Або, вловлюючи найтонші еманації виконавчої влади, складає власні драконівські законодавчі ініціативи - точніше, приписує собі авторство того, за що не хоче брати на себе відповідальність столічнаявласть.

Отже, навіщо Міській раді бути ще більш відкритою? «Ви зможете ознайомитися - хто з депутатів і як проголосував», - дадуть відповідь на це риторичне питання члени ініціативної групи. І незабаром це можна буде зробити, не відходячи від комп'ютера.

До сих пір на сайті Міського советане міститься інформація про кількість голосів за тим чи іншим рішенням.

Таким чином, сподіваємося, що в подальшому не потрібно буде горлівських чиновників змушувати розглянути ініціативи горловчанчерез суд, а Державна виконавча служба зможе виконувати більш важливі рішення суду, які не вимагають зволікання.

А чого?
Треба, нарешті, депутатам усвідомити - якщо не будемо голосувати самі, то навіщо ми потрібні?
Отже, навіщо Міській раді бути ще більш відкритою?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online