9-поверхівка і дитсадок повисли над прірвою: раніше туди з'їхали 28 гаражів та машини

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

5 листопада 2011, 9:35 Переглядів: 5 листопада 2011, 9:35 Переглядів:   Від краю житлового будинку до кволого забору над Рибальській балкою ледь нарахували 20 метрів

Від краю житлового будинку до кволого забору над Рибальській балкою ледь нарахували 20 метрів. Фото: М. Скиданова.

Тільки через тиждень господарі похованих під тоннами землі 28 гаражів в Рибальській балці Дніпропетровська зможуть побачити, що вціліло від їх майна. Як розповів "Сегодня" заступник мера Анатолій Крупський, робочим належить вивезти з території, де сталася надзвичайна подія, 5 тисяч кубометрів землі. Нагадаємо, 2 листопада через зсув грунту в балці в районі пр-ту Кірова стався зсув на гаражі кооперативів "Світлофор" і "Яструб". 13 гаражів були зруйновані і ще 14 повністю засипані товщею землі.

Цікаво, що міська влада давно очікували тут подібної біди, правда, з протилежного боку балки - біля висотки по пр-ту Кірова, 42-в. 9-поверховий двухпод'ездний будинок від нещасливої ​​прірви відділяють лише 10-15 м, а розташований по сусідству дитячий сад "Планета щастя" - і того менше. Від забору дитсадка до початку балки - вузька стежка в 1,5 м шириною.

Читайте також: ПП в Дніпрі: тонни землі знесли два ряди гаражів і поховали під собою 6 авто

"Дуже страшно стало жити тут. Раніше теж переживали, але після цього зсуву просто жах бере. Кожен день виходжу на подвір'я і роздивляюся асфальт, чи немає тріщин, які не повземо ми вниз. Не дай бог, як на" Тополі "трапиться .. . Сусідка казала, начебто думають про те, щоб наш будинок визнати аварійним і відселити його. На валізах поки з донькою не сидимо, але морально готуємося до всього ", - поділилася з нами переживаннями пенсіонерка Валерія Анатоліївна.

А ось в "Планеті щастя" до події з гаражами ставляться зі співчуттям, але без зайвої паніки. За словами завідуючої дитсадком Наталії Звонарьової, підготовчі роботи зі зміцнення схилу були розпочаті влітку, і дані проб грунту не виявили факторів наближення небезпеки.

"Я сама підходила до експертів Гражданпроект, коли вони робили свердловину, і вони мене запевнили, що хвилюватися не варто, адже підземні води знаходяться на глибині 28 м від поверхні. Тріщин на асфальті і в будівлі немає. Ми зовсім недавно будівлю дитсадка пофарбували і все тріщини відразу було б видно. На нас ситуація з обвалом ніяк не позначилася. Це сталося з протилежного боку балки, та й подейкують, що виною там стали підземні комунікації. Батьки наші не панікують, і дітей в групах менше не стало ", - запевнила нас Наталя Звонарьова.

Над гаражами - крутий обрив з висоткою. Фото: М. Скиданова

За словами Анатолія Крупського, вже готова проектно-кошторисна документація по зміцненню схилу Рибальської балки з боку дитсадка та будинку №42-в. Попередньо підраховано, що вартість робіт затягне на 2 млн грн.

"Плануємо виконати роботи в наступному році. Всі попередні заходи ми вже виконали. Цього року зробили відведення паводкових талих вод, постійно відстежуємо ситуацію, пов'язану з інженерними комунікаціями, тобто - їх працездатність і неможливість витоку води, яка може спричинити за собою обводнення ґрунтів . Також сьогодні фахівці підприємства з інженерного захисту міста обстежують схили на предмет появи тріщин, які говорять про початок зсувних процесів ", - зазначив заступник мера.

ПП сплатити страховий

Сподіватися на допомогу з міськбюджету господарям постраждалих гаражів не доведеться. За словами Анатолія Крупського, збитки їм відшкодують страхові компанії, якщо, звичайно, люди застрахували майно. "Або, якщо буде з'ясовано, що НП сталася через витік з інженерних комунікацій кіровського КВЖ або складського приміщення ТОВ" Лінія меблів ", постраждалі можуть через суд домогтися у цих компаній відшкодування шкоди ", - розповів чиновник.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "9-поверхівка і дитсадок повисли над прірвою: раніше туди з'їхали 28 гаражів і машини". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Скиданова Майя

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online