Три ялтинських конфузу (фоторепортаж)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Три ялтинських конфузу (фоторепортаж)

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на спільній зі своїм російським колегою прес-конференції за підсумками переговорів в Ялті щосили намагалася переконати пресу, що вона цілком і повністю задоволена результатами зустрічі. Володимир Путін в цьому питанні настільки яскраво вираженого ентузіазму не виявляв, фактично обмежившись заявою, що за час 20-хвилинного тета-тета глави урядів встигли обговорити: співпраця в космосі, в машинобудуванні, в енергетиці та в авіабудуванні. Так, ще й газові питання. Вперше обіцянку не брати з України штрафи за недобір газу, як це передбачено контрактами, прозвучало не з вуст Юлії Тимошенко, а персонально від Володимира Путіна.

Цікаво, що і Урядовий портал - офіційний інтернет-ресурс уряду України, і Інтернет-портал уряду Російської Федерації , Не дуже надривалися, висвітлюючи зустріч двох прем'єрів. Скажімо, тексту, або хоча б витягів з підписаного в Криму Протоколу про економічне співробітництво ні там, ні там знайти не вдалося. Портал російського уряду так і зовсім обмежився публікацією вступного слова Путіна на засіданні Комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, та розшифровкою спільної прес-конференції Путіна-Тимошенко. На переговори двох прем'єрів сайт уряду РФ відреагував «інформацією», що складається з заголовка «Голова Уряду Російської Федерації В. В. Путін, який перебуває з робочим візитом на Україні, зустрівся в Ялті з Прем'єр-міністром України Ю.В.Тимошенко» і п'яти фотографій . Для порівняння: засідання наглядової ради російського Зовнішекономбанку, яке Путін проводив кількома годинами раніше, удостоїлося куди більшої уваги співробітників порталу.

Може бути тому, що через нього Путін на 2,5 години спізнився на зустріч з Тимошенко? Ну, треба сказати, причина була поважна, а розмова - більш ніж серйозним. Адже вже у третьому реченні свого вступного слова Путін жорстко попередив членів наглядової ради ВЕБ: «про футбол - ні слова!».

Але навіть настільки обгрунтовані зміни в московському графіку російського прем'єра не скасовують того факту, що перший конфуз трапився ще до початку його зустрічі з Тимошенко. І справа навіть не в тому, що Путін запізнився. Та й не в тому, що українські (��початку упереджені - а як же ще?) Журналісти, зрозуміло, розцінили це запізнення як спробу продемонструвати, хто в домі господар. Сумно інше: спортсмен, комсомолець (вибачте, колишній гебіст), активіст і просто красень, який погодився стати другим лише після того, як двічі побув першим, всього-на-всього повторив відомий в журналістських колах «вихід Ющенко». І навіть, здається, нового рекорду часу не поставив - подвійно прикро.

Потім був широко цитований в ЗМІ діалог прем'єрів про шкоду краваток під час вечері:

«В.В.Путин: Чим займалися наші колеги - гадки не маю, але думаю, що двом президентам завжди є про що поговорити, що обговорити, кудись сходити. Бійці згадають минулі дні і битви, що разом продули вони. А ми разом підемо на вечерю - мене колега запросила. Але я сказав, ми будемо говорити про Чехова, припустимо.

Що можна ще порадити і порекомендувати? Двом президентам краще проводити вечерю, якщо вони будуть вечеряти, без краваток. Краватки нині в ціні - боронь Боже ... Ну ви мене розумієте.

Ю.В.Тимошенко: Володимир Володимирович, я точно можу без краваток проводити вечері.

В. В. Путін: З'їсть гість Ющенка ще краватку. »

(Інтернет-портал уряду Російської федерації)

Здалося, або Юлія Володимирівна цього разу ніяковіла трохи більше, ніж коли так само підсміювалася в Москві словами Володимира Володимировича : «Мазурик якийсь вкрав літак"? Може бути в березні 2008-го вона вважала справедливішим зауваження колеги? Сама ж потім говорила , Мовляв Ющенко сам спровокував Путіна на «мазурика»: «Усі вищі посадові особи на своїх прес-конференціях, під час своїх публічних виступів і в повсякденному політичному житті повинні дотримуватися етики поведінки. Але в той же час лідер кожної держави має право на свободу висловлювань. Мені теж не подобається, коли на світовій арені Президент України називає прем'єр-міністра зрадником національних інтересів, рукою Москви ... Може Президент України сам вийде зі своїх прес-конференцій, коли він таке говорить, для того, щоб не принижувати честь і гідність України? Коли сам політик задає такий тон, коли на світовій арені можна вживати грубі висловлювання, ображати своїх партнерів або опонентів, він сам відкриває шлях для такого ж поводження з собою ». А може на цей раз Тимошенко відчувала себе більш незатишно через те, що об'єктом публічних дотепів Путіна став не тільки (та й не стільки) Президент України, а й Президент Грузії? Але зрозуміло, що на правах господині не підтримати жарт вона не могла ...

Ну і останній конфуз стався вже в фіналі - під час підписання «забороненого до публікації» Протоколу. В руках у Тимошенко відмовила «протокольна» ручка, і українському прем'єру довелося на очах у преси шукати канцтовар в робочому стані. Звичайно це дрібниця, дурниця, але «картинку» в результаті змастили. Положення врятував як завжди щирий у жестах Володимир Володимирович - своїм хвацьким махом в сторону помічника текою з тільки що підписаним документом.

Анна Ткаченко

Фото Олександра Прокопенка / УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Може бути тому, що через нього Путін на 2,5 години спізнився на зустріч з Тимошенко?
?початку упереджені - а як же ще?
Що можна ще порадити і порекомендувати?
Може бути в березні 2008-го вона вважала справедливішим зауваження колеги?
Може Президент України сам вийде зі своїх прес-конференцій, коли він таке говорить, для того, щоб не принижувати честь і гідність України?
А може на цей раз Тимошенко відчувала себе більш незатишно через те, що об'єктом публічних дотепів Путіна став не тільки (та й не стільки) Президент України, а й Президент Грузії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online