Що дають за третю дитину в 2019 році: виплати для великої родини

  1. Допомога для всіх
  2. Додаткова підтримка
  3. Доступне житло
  4. нематеріальні пільги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багатодітні батьки можуть розраховувати на ряд додаткових посібників і пільг, адже велика сім'я, в якій підростають діти, вимагає чималих витрат. Розглянемо докладніше, що дають за третю дитину в нашій країні в 2018 році.

Розглянемо докладніше, що дають за третю дитину в нашій країні в 2018 році

Допомога для всіх

Для початку коротко розповімо про допомогу, які покладаються при народженні кожної дитини (базовими документами, в яких викладена докладніша інформація, є Федеральний закон «Про державну допомогу громадянам, які мають дітей» від 19 травня 1995 року № 81-ФЗ і Указ Президента РФ № 1110 від 30 травня 1994 року ).

  • Виплата, належна майбутній мамі, якщо та встала на облік в ранні терміни вагітності (до 12 тижнів), - 628 рублів.
  • Допомога по вагітності та пологах - одноразова виплата в розмірі 100% від середнього заробітку за останні 2 роки до декрету.
  • Щомісячна допомога по догляду за дитиною до 1,5 років - становить 40% від середньої заробітної плати мами за 2 роки до настання декретної відпустки. Якщо мова йде про підприємців, безробітних або студенток, то їм покладена мінімальна тверда сума: на утримання однієї дитини - 3142 рубля, другого і наступних - 6284 рубля.
  • Невелика компенсаційна виплата - 50 рублів щомісяця з 1,5 до 3 років малюка.

Пільги багатодітним сім'ям мають свій «термін придатності». Наприклад, в сім'ї, де є троє дітей, вони зберігаються до повноліття старшої дитини (або до досягнення нею віку 23 років, якщо він є студентом-очників).

Залежно від того, працювала мама чи ні, звертатися за виплатами необхідно до роботодавця (для тих, хто був офіційно працевлаштований), в органи соцзахисту (для безробітних, студентів і т. Д.) Або в Фонд соціального страхування (для підприємців, які платили відповідні внески до ФСС). Список документів, які знадобляться для оформлення допомоги (в «мінімальний набір» входять паспорт, свідоцтво про народження дитини, трудова книжка і т. Д.), Необхідно уточнити за місцем звернення за виплатами.

), Необхідно уточнити за місцем звернення за виплатами

Додаткова підтримка

Раніше ми говорили про те, що допомога по догляду за малюком сплачується до 1,5 років, а далі батьки можуть розраховувати тільки на суму в 50 рублів. Але у цього правила є виняток - це сім'ї, в яких народилася третя дитина. згідно Указом Президента Російської Федерації № 606 від 7 травня 2012 року , На третю і наступних дітей (з 2016 року - як рідних, так і усиновлених) нараховується щомісячна грошова виплата (ЕДВ) в розмірі прожиткового мінімуму, встановленого в конкретному суб'єкті РФ для дітей. Дана виплата до досягнення дитиною віку 3 років актуальна в 60 регіонах країни з низькими показниками народжуваності. При цьому ЕДВ буде призначена сім'ям, де дохід на кожного члену не перевищує регіонального прожиткового мінімуму, а значить, осередок суспільства потребує підтримки держави.

Для отримання ЕДВ в деяких регіонах потрібно підтвердити статус багатодітної сім'ї. Перед тим як збирати документи, краще проконсультуватися з даного питання в соцзахист.

Щоб реалізувати своє право на «багатодітне» посібник (як і на інші пільги при народженні третьої дитини), батькам потрібно звернутися в органи соцзахисту (також питання можна вирішити через МФЦ) і представити документи:

  • паспорта мами і тата;
  • свідоцтва про народження дітей;
  • документи про усиновлення (при необхідності);
  • довідку про склад сім'ї;
  • довідки про доходи дорослих членів сім'ї;
  • дані про рахунок в банку, куди будуть перераховуватися кошти.

У кожному регіоні - свої заходи підтримки багатодітних сімей з місцевого бюджету. У деяких суб'єктах це може бути надання земельних ділянок: сім'ї можуть розраховувати на територію в 6-15 соток для житлового будівництва, облаштування літньої дачі або ведення підсобного господарства. Розподіляють землю місцева влада, і отримати заповітний ділянку зможуть не всі охочі, а, наприклад, тільки малозабезпечені сім'ї. Як правило, після надання необхідних документів та постановки на чергу ділянка надається протягом року, проте цей термін може бути змінений, якщо в регіоні немає «вільної» землі. Вимоги до сімей, як і можливості регіонів виділити землю в безоплатне користування, в різних суб'єктах різні - докладніше про це батьків зможуть проконсультувати в органах соцзахисту.

Також не варто забувати про материнський капітал (дана програма продовжена до 2021 року), який можна витратити на поліпшення житлових умов, реабілітацію малюків з інвалідністю, пенсію мамі або освіту дітям, а з цього року частина коштів можна отримувати готівкою до досягнення дитиною віку 1, 5 років (за умови, якщо на одного члена сім'ї припадає не більше ніж 1,5 прожиткового мінімуму на місяць). Умови програми регулює закон № 256-ФЗ від 29 грудня 2006 року «Про додаткові заходи державної підтримки сімей, які мають дітей». У 2018 році сума маткапіталу становить 453 тисяч рублів. Скористатися цими засобами можуть не тільки батьки двох дітей, а й новоспечені багатодітні мама і тато, якщо вони не реалізували своє право раніше.

У деяких регіонах за третю дитину дають «місцевий» маткапітал (від 50 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, в залежності від суб'єкта РФ). Умови його отримання можуть бути обмежені (наприклад, сім'я повинна мати постійну прописку в регіоні отримання виплати не менше 3-5 років), а й можливості розпорядитися грошима ширше (їх можна витратити, наприклад, на ремонт житла або покупку автомобіля).

Доступне житло

Багатодітні сім'ї - перші претенденти на участь в державних програмах з надання житла на пільгових умовах. Йдеться про проект «Забезпечення доступним і комфортним житлом та комунальними послугами громадян Російської Федерації» (колишня держпрограма «Житло»), який буде реалізовуватися до 2025 року. При вступі в програму слід знати, що нове житло в будь-якому випадку не стане подарунком, який дає держава: федеральний бюджет візьме на себе лише частину витрат по покупці квартири або будинку. Детальніше про проект - в постанові Уряду РФ від 30 грудня 2017 року № 1710.

У 2018 році можливостей для покращення житлових умов у великих сімей стало більше. Вони можуть взяти іпотечний кредит (до 8 мільйонів рублів - в Москві і Санкт-Петербурзі, до 3 мільйонів рублів - в інших населених пунктах) під 6% річних. Різниця між встановленим відсотком і пільговою ставкою буде компенсована з держбюджету протягом 5 років після народження третьої або подальшого малюка. Якщо іпотека була взята до виходу відповідної Постанови, то сім'я може розраховувати на рефінансування. Після закінчення 5 років ставка по іпотеці стане на 2% більше ключової ставки Центробанку.

нематеріальні пільги

Щоб підтримати сім'ї, які планують трьох і більше дітей, в регіонах можуть бути введені нематеріальні форми допомоги. Так, в деяких суб'єктах за третю дитину покладається:

  • зниження вартості оплати комунальних послуг;
  • першочергове надання місць в дитячих садах;
  • безкоштовне харчування для дітей в освітніх установах;
  • надання шкільної форми, підручників і т. д .;
  • право на пільговий проїзд у громадському транспорті (також його отримує батько, який супроводжує дитину).

;   право на пільговий проїзд у громадському транспорті (також його отримує батько, який супроводжує дитину)

Про те, які нематеріальні привілеї покладені багатодітним сім'ям у вашому регіоні, можна дізнатися в місцевій адміністрації.

Також багатодітним батькам слід вивчити Трудовий кодекс РФ на предмет додаткових «робочих пільг». Так, їм може бути надано позачергову відпустку тривалістю до двох тижнів (тепер не оплачується), а також додаткові вихідні дні (в цьому випадку робочий тиждень повинна складати не менше 40 годин).

Федеральний закон № 173-ФЗ від 17 грудня 2001 року «Про трудові пенсії в РФ» захищає пенсійні права матерів, які виховали п'ятьох і більше дітей: вони можуть піти на пенсію в 50 років, якщо мають достатній трудовий стаж (15 років).

Таким чином, законодавство надає широкий спектр підтримки для багатодітних сімей, і при плануванні поповнення в сімействі слід розглянути ці заходи більш детально, щоб вчасно скористатися пільгами.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online