Все про приватизацію земельних ділянок.

  1. Що потрібно знати про приватизацію земельних ділянок
  2. Як діяти? Скільки чекати? Скільки коштує?
  3. 2. Розгляд вашого звернення
  4. 3. Отримання документа про передачу земельної ділянки
  5. Непередбачувані труднощі і варіанти їх вирішення

Що потрібно знати про приватизацію земельних ділянок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо вас зацікавила дана стаття, то цілком можливо, що ви багато років тому придбали земельна ділянка , А сьогодні задумалися про необхідність його приватизації.

Як і в будь-якій справі, що стосується процедур, що здійснюються державними інстанціями, ви свято повинні дотримуватися двох простих, але дуже важливих правил:

1. Підготувати юридично бездоганний пакет документів

2. Залучати до вирішення питань тільки професійних юристів

Вам знадобляться:

  • Паспорт + його копія
  • Довідка з кадастрової служби, з інформацією про те, на підставі чого ви отримали ділянку в користування.

Як діяти? Скільки чекати? Скільки коштує?

1. Підготовка заяви

Для того, щоб почати процес приватизації, вам потрібно звернутися до місцевого адміністративного орган виконавчої влади і дізнатися, як правильно написати заяву. Обов'язковою інформацією є ваша мета приватизації - будівництво будинку, гаража або, наприклад, розбивка саду і т.д.

2. Розгляд вашого звернення

Обробка вашого заяву займе якийсь час. Але в підсумку, якщо всі папери були підготовлені згідно із законом, то відповідь комісії, як правило, буде позитивним.

Єдиним аргументом для відмови може стати відсутність того ділянки землі, з приводу, якого ви ходатайствуете. Якщо ж дана ділянка землі знаходиться в вашому користуванні вже багато років, то дозвіл на приватизацію вам гарантовано практично на 100%.

3. Отримання документа про передачу земельної ділянки

Для отримання даного акту, належить звернутися в компанію, яка контролює і регулює питання землеустрою. В ході підготовки акту про передачу землі, вам разом з представником даної компанії необхідно буде провести заміри території і погоджувати остаточні розміри з сусідами, які володіють ділянками, які межують з вашим.

Процес приватизації ділянки землі може займати різний час, але в середньому він триває близько шести місяців і обійдеться вам в суму від 300 до 500 USD.

Читайте також: "Як змінилися правила реєстрації нерухомості" .

Непередбачувані труднощі і варіанти їх вирішення

Вельми неприємною і несподіваною проблемою може стати той факт, що під час підготовки документів та очікування відповіді раптом може з'ясуватися, що ви далеко не єдиний власник ділянки. Більш того, такі факти можуть спливти навіть після закінчення процедури приватизації.

Як не сумно про це говорити, але такий збій іноді відбувається. Якщо відповідні держ. органи помилково видали дозвіл на володіння цією територією кількох власником, то в підсумку повноправним власником буде визнаний той, хто зробив все по закону і до якого неможливо пред'явити ніяких юридичних претензій.

Тобто, ключову роль в цьому питанні зіграють правильність і легітимність оформлення документів майнового права. Саме на них будуть звертати увагу співробітники органів місцевої виконавчої влади.

Зверніть увагу: існують прецеденти, коли ділянку вилучали у людини, який першим зареєстрував своє право. Це відбувалося, якщо з'ясовувалося, що документи були оформлені неправильно або мали місце якісь неправомірні дії. Причиною може послужити інформація про те, що дана особа використовує землю не за цільовим призначенням, заявленому спочатку.

Будь-які складності та непорозуміння, що виникли в зв'язку з невірним оформленням власності на земельну ділянку, можна врегулювати в суді. В такому випадку юристи будуть керуватися Земельним кодексом України.

Якщо раптом з'ясується, що земля використовується власником не за призначенням, то йому надішлють припис про усунення даного недоліку. Для приведення реальної ситуації на ділянці відповідно до того, що було зазначено в документах, власнику надається 30-ти денний термін. Після чого службою з охорони земель проводиться відповідна перевірка.

Також візьміть до уваги, якщо у вас є права на користування ділянкою, постарайтеся не відкладати «на потім» питання приватизації. Адже наше законодавство в даній сфері влаштовано таким чином, що неприватизований ділянку може виявитися в власності у іншої людини. І злучити це просто тому, що він зробить це швидше, ніж ви. Навіть незважаючи на те, що саме Ви купили цю землю і є її повноправним власником. Швидке вирішення подібних питань дозволить захистити вам свої інтереси і права, а також вберегти землю, куплену за ваші кровні, від посягань з боку.

У цій статті ви дізналися про основні моменти, на які потрібно звернути увагу для того, щоб швидко і успішно приватизувати земельну ділянку. Бажаємо, щоб весь процес пройшов гладко, без неприємних сюрпризів і ви стали законним і щасливим власником землі.

Тепер Ви знаєте всю покрокову процедуру отримання документів про приватизацію ділянки землі. Якщо Вам не хочеться витрачати дорогоцінний час на самостійне отримання всіх дозвільних документів, наш юридичний партнер "Бюро Правового Консалтингу" надасть Вам якісний сервіс по їх отриманню.
Отримайте безкоштовну консультацію від експертів з будь-яких юридичних питань нерухомості по телефону 048-770-40-80

Скільки чекати?
Скільки коштує?
Як діяти?
Скільки чекати?
Скільки коштує?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online