Оформлення дачних будинків і нежитлових будівель

  1. РЕЄСТРАЦІЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА САДОВИЙ (ДАЧНИЙ) ДІМ і господарські будови (гараж, лазня, хозблок і т.д.)....
  2. Eсли у Вас є у власності земельну ділянку із категорією: землі населених пунктів і Ви вирішили на ньому...
  3. На наступній сторінці наведено покрокова інструкція по отриманню дозволу на будівництво і введення...

РЕЄСТРАЦІЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА САДОВИЙ (ДАЧНИЙ) ДІМ і господарські будови (гараж, лазня, хозблок і т.д.).

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На Вашому земельній ділянці є будови, або Ви тільки збираєтеся будуватися, в загальному, все, що стосується реєстрації права власності на дачні (садові) будинки, лазні, гаражі та ін. Споруди я спробую розкрити в цьому розділі. На жаль, "що вступає в спадок" на домоволодіння, ця стаття не особливо допоможе. Я присвятив цій темі окремий розділ ....

Принципова різниця в механізмі оформлення прав власності стосується будівель, зведених на землях сільськогосподарського призначення, з дозволеним використанням - під садівництво, дачне будівництво (СНТ, С / Т) І житлових будинків на землях населених пунктів (в селі, селі, місті), з дозволеним видом використання - для ведення особистого підсобного господарства (ЛПГ) або індивідуального житлового будівництва (ІЖС).

На період дії 93 (174) -Федеральний Закону (до 01.03.2018 р), визначений єдиний можливий порядок реєстрації прав власності на будівлі, зведені на земельних ділянках, наданих для садівництва та дачного будівництва (С / Т, СНТ, ДНТ, ДНП ), а саме, складений кадастровим інженером ТЕХНІЧНИЙ ПЛАН даної будівлі. Що, по суті, являє собою техплана? Це документ включає в себе: опис місця розташування даного будови (в геодезичних координатах), поверхові плани, площа об'єкта, поверховість, матеріал стін і фундамета. Формується документ в електронному вигляді і засвідчується Електронної Цифровий Підписом (ЕЦП) кадастрового інженера. Щоб і через багато років, можна було б відшукати "крайнього" і покарати (... за надання завідомо неправдивих відомостей). Така політика нашого керівництва. нічого не вдієш.

А що, від цих нововведень, простому садівничому громадянину? Правильно ... готуємо "бабки". Адже діяльність кадастрових інженерів (геодезистів, робочих, бухгалтерів і решти штату співробітників) державою не оплачується, а без результату їх роботи - технічного плану, не зареєструєш право власності. "Феніта ля комедія" - коло замкнулося ...

Готельно хочеться сказати про такий документ, як ТЕХНІЧНИЙ ОПИС будови / ий (не плутати з ТЕХПЛАНОМ). Цей документ має офіційний паперовий вигляд (прошитий, пронумерований, скріплений печаткою організації має право виробляти даний вид робіт). До складу входить: ситуаційний план розташування будинку (будівель) на земельній ділянці, поверхові плани, експлікація приміщень, опис конструктивних елементів, ісчесленіі площ і обсягів будинку. Раніше, виготовлення подібних документів було монополією БТІ. Причиною, оплачувати окремо від техплана цю "опцію", може послужити: подальша газифікація, електрифікація будинку, ну і залізний аргумент - "про всяк випадок".

Реєстрація прав на господарські будівлі та споруди (гаражі, навіси, хозблоки і т.д.) розташовані на землях населених пунктів, наданих для ведення особистого підсобного господарства (ЛПГ) або індивідуального житлового будівництва (ІЖС), відбувається те ж на підставі технічного плану.

На основні (житлові) будови, потрібно надати кадастровий паспорт індивідуального житлового будинку та дозвіл на будівництво.

Дане положення виникло в силу частини 8 статті 41 Федерального закону від 24 липня 2007 р N 221-ФЗ "Про державний кадастр нерухомості".

І останнє послаблення при реєстрації прав на будівлі залишається для дачних будинків, що знаходяться на землях населених пунктів, наданих під дачне будівництво. Тут, як і попередніх випадках, потрібно той же скласти техплана.

"Чи не зачепленої" "Дачній амністією" залишається та частина населення, у якій були зареєстровані ПРАВА ВЛАСНОСТІ на житлові будинки, але які (будинку), були частково перебудовані (переобладнані, утеплені, підключені до опалення тощо)

Є ще одна категорія людей, які говорять: - "Мені наплювати (я людина старого гарту, не сидів і мене нема за що" амністували ") я хочу отримати ДОЗВІЛ НА БУДІВНИЦТВО житлового будинку (адже Містобудівний кодекс ніхто не відміняв).

Далі, ми переходимо до опису процесу отримання дозволу на будівництво, введення в експлуатацію та реєстрації прав на житлові будинки, розташовані на землях населених пунктів, наданих для ведення особистого підсобного господарства чи індивідуального житлового будівництва. До слова сказати, на ще непобудовані (реконструйовані) житлові будинки.

Eсли у Вас є у власності земельну ділянку із категорією: землі населених пунктів і Ви вирішили на ньому побудуватися, то варіантів немає (з 09.09.2016 р) - спочатку отримати дозвіл на будівництво, а потім будуватися.

Окремо хочеться сказати про існуючі СНіП, в основному, про відстань між житловим будинком та всім, що його оточує
Окремо хочеться сказати про існуючі СНіП, в основному, про відстань між житловим будинком та всім, що його оточує. Отже:

  • від будинку до центральної вулиці: не менше 5 метрів;
  • від будинку до другорядного проїзду або забору сусіда: не менше 3 метрів;
  • від будинку до будинку (сусіда): від 10 до 15 метрів в залежності від матеріалу будівництва обох будинків;
  • від господарських будівель (для утримання дрібної худоби і птиці): від 5 метрів до вулиць і проїздів, від 4 метрів до паркану сусіда. Якщо дана споруда примикає до житлового будинку, воно повинно мати ізольований вихід, розташований не ближче 7 метрів від входу в будинок;
  • від інших господарських будівель: від 1 метра в будь-яку сторону. Правда, не зовсім зрозуміло про гаражі, які зазвичай починаються від забору;
  • між колодязем з водою і компостну пристроєм (вуличним «М» «Ж»), має бути не менше 8 метрів;
  • від лазні до свого будинку: від 8 метрів (про будинок сусіда нічого не говориться);
  • від стовбурів високорослих дерев: від 4 метрів;
  • від стовбурів среднерослих дерев: від 2 метрів (як їх відрізнити один від одного незрозуміло);
  • від чагарників: від 1 метра.

Виконання цих умов захистить Вас від можливих неприємностей і проблем при отриманні дозволу на будівництво.

На наступній сторінці наведено покрокова інструкція по отриманню дозволу на будівництво і введення будинку в експлуатацію.

Якщо вам необхідна безкоштовна консультація, можете зателефонувати мені по телефону 8 (926) 215-07-48 або задати своє питання. Реальну допомогу в оформленні нерухомості можу надати, якщо ваші об'єкти знаходяться на території Роменського району Московської області.

Що, по суті, являє собою техплана?
А що, від цих нововведень, простому садівничому громадянину?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online