Прийнято закон про зміну ПДВ і нових тарифах страхових внесків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

документ був внесений в ГД 16 червня. Відповідно до нього ПДВ підвищується з 18% до 20%, а також встановлюється тариф страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування.

Очікується, що новий тариф ПДВ призведе до додаткових доходів федерального бюджету в розмірі 620 млрд рублів на рік, починаючи з 2019 року.

«Ці кошти будуть спрямовані на вирішення проблем охорони здоров'я, освіти, інфраструктури», - нагадав, виступаючи на пленарному засіданні, Голова Комітету з бюджету і податків Андрій Макаров «Ці кошти будуть спрямовані на вирішення проблем охорони здоров'я, освіти, інфраструктури», - нагадав, виступаючи на пленарному засіданні, Голова Комітету з бюджету і податків   Андрій Макаров   Макаров   Андрій Михайлович Депутат Державної Думи обраний в складі федерального списку кандидатів, висунутого Всеросійської політичної партією «Єдина Росія» Макаров
Андрій Михайлович Депутат Державної Думи обраний в складі федерального списку кандидатів, висунутого Всеросійської політичної партією «Єдина Росія»
.

Документом також передбачається надати платникам податків-виробникам право не починати знову прийнятий до відрахування ПДВ по товарах (роботах, послугах), придбаних за рахунок субсидій, отриманих у 2018 році на компенсацію частини витрат по випуску та підтримки гарантійних зобов'язань щодо колісних транспортних засобів, високопродуктивної самохідної і причіпної техніки, в тому числі сільськогосподарської техніки.

При цьому зберігається пільгова ставка по ПДВ в розмірі 10%. Вона застосовується щодо товарів соціального призначення: продовольчих товарів (за винятком делікатесних), дитячих товарів, періодичних друкованих видань і книжкової продукції, пов'язаної з освітою, наукою і культурою (за винятком рекламного і еротичного характеру) і ліків.

Також законом продовжується до 1 січня 2025 року термін дії «нульової» ставки ПДВ з повітряних перевезень пасажирів і багажу на територію Республіки Крим і Севастополь або з цієї території. Крім того, передбачається до 1 січня 2025 року застосування «нульової» ставки ПДВ по внутрішніх повітряних перевезень пасажирів і багажу на територію Далекосхідного федерального округу або з цієї території.

Говорячи про вплив підвищення ПДВ на бізнес, Андрій Макаров нагадав: «Бізнес, прийшовши сюди, в Державну Думу, сказав: ми розуміємо, що це наш внесок у розвиток країни».

«Бізнес просив про рішення конкретних питань, які ми разом розробляли протягом останнього року», - додав він. Результатом цієї роботи стало прийняття закону про скорочення камеральної перевірки та виведенні з-під оподаткування рухомого майна юросіб.

При цьому законом зафіксується на безстроковий період тариф страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування в розмірі 22% з сум виплат фізособам, що не перевищують граничну величину бази для обчислення страхових внесків, і 10% - понад встановлену граничну величину бази для обчислення страхових внесків.

Також на період 2019-2024 рр. встановлюються пільгові тарифи страхових внесків для НКО, які застосовують спрощену систему оподаткування та здійснюють діяльність в області соцобслуговування громадян, наукових досліджень і розробок, освіти, охорони здоров'я, культури, мистецтва і масового спорту (за винятком професійного), а також для благодійних організацій, які застосовують спрощену систему оподаткування: на обов'язкове пенсійне страхування - в розмірі 20%, на обов'язкове соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності та у зв і з материнством, а також на обов'язкове медичне страхування - в розмірі 0%.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online