Платіжне доручення на сплату пені по ПДФО: зразок

  1. КБК по штрафам з ПДВ
  2. Поняття пені і причини утворення
  3. Самостійний розрахунок пені
  4. Терміни при примусовому стягненні пені
  5. зменшення пені
  6. зразки платіжок
  7. Таблиця. КБК для сплати страхових внесків за періоди з 1 січня 2017 року
  8. Коли потрібно сплатити пеню з ПДФО
  9. Як сплатити пеню
  10. КБК пені страхових внесків на 2017 рік
  11. Платіжне доручення для сплати пені за страховими внесками в 2017 році
  12. Уточнення сальдо по страхових внесках у 2017 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Саме поняття КБК має на увазі простий набір цифр, для недосвідченого людини абсолютно нічого не значущих. Система була розроблена державою для спрощення розрахунків і платежів в державну казну.

Неправильне внесення в платіжні документи будь-яких реквізитів, невірне заповнення декларацій та квитанцій, неточність в одній цифрі може привести до серйозних проблем. Розглянемо нижче, як і як потрібно правильно заповнити КБК пені з ПДВ, і наведемо зразок заповнення платіжних доручень.

Як і інший вид податку, пеня має свою статтю і код класифікації. І, відповідно, ділиться на різні групи. При оплаті пені на ПДВ в графі потрібно вказати правильні реквізити, вони складаються з набору таких цифр:


При оплаті пені на ПДВ в графі потрібно вказати правильні реквізити, вони складаються з набору таких цифр:

Пені, як і будь-який інший податок, - це стягування грошей з нас з вами. Тому, щоб обмежити себе у втраті грошових коштів , Намагайтеся декларації і будь-які платіжні доручення заповнювати правильно і своєчасно сплачувати податки.

КБК по штрафам з ПДВ

  • Вітчизняні товари - 182 1 03 01000 01 3000 110.
  • Товари з митного союзу - 182 1 04 01000 01 3000 110.
  • Товари з інших країн - 153 1 04 01000 01 3000 110.

Зразок заповнення платіжного доручення для сплати пені з ПДВ

Сплата пені за даними платника податків:

Сплата пені ПДВ фактом перевірки:


Поняття пені і причини утворення

Саме поняття пеня - це певний вид штрафу за несвоєчасне виконання зобов'язань, встановлених законодавством. З латині і перекладається як «покарання». Це сума визначеного податку, якої позбавляється платник податків. Пеня встановлюється, якщо виявлено ряд порушень:

  • Пропуск платежу в певний період.
  • Помилки в заповнюваних реквізитах.
  • Забезпечення виконання майнових зобов'язань.

Сам відсоток неустойки нараховується за певною ставкою, а також може призначатися за кожен прострочений день. Саме пеня на ПДВ має на увазі компенсацію в грошовому еквіваленті.

У будь-якій господарській діяльності виникають помилки, які можуть бути допущені бухгалтером організації, або порушення в ході діяльності підприємства.

Несвоєчасна оплата декларацій, квитанцій, авансових платежів вже є приводом для нарахування штрафу за прострочення і пені.

Самостійний розрахунок пені

Можливо, ви зіткнулися з проблемою нарахування і виплати пені, і належить правильно розрахувати суму. Скористаємося наступний схемою:

  • Визначаємо суму пені. Це показник суми заборгованості.
  • Визначаємо прострочені дні від погашення боргу.
  • Дивимося ставку рефінансування ЦБ. Цей показник вказаний на сайті ЦБ.
  • Розраховуємо за формулою - П = Нед * Ст. Реф. / 300 - Пр,
  • П - сума до оплати самої пені;
  • Ст. реф. - ставка рефінансування, що діє на момент виставлення пені;
  • Пр - кількість прострочених днів.

Також можна використовувати калькулятор для розрахунку пені або отримати дані про нарахування пені від контролюючих органів.

При самостійному нарахуванні пені платнику податків необхідно враховувати найближчий день, тобто день із захопленням.

Правильне нарахування пені можна розглянути на прикладі.

Припустимо, якась організація ТОВ Вимпел подала податкову декларацію . У ній була вказана сума, яка в строк не була сплачена до податкового органу. В результаті була нарахована пеня:

Сума ПДВСплачено
ПДВНедоїмкаТермін сплатиКількість

днів Розрахунок

У податкових інспекціях програми при розрахунку пені налаштовані на автоматичний режим. Щоб бути в курсі всіх розрахунків, необхідно постійно брати довідки та виписки, щоб вчасно оплачувати нараховуються суми.

Терміни при примусовому стягненні пені

Пеня є для платника податків певним видом податку, виробленим від суми загального податку при несвоєчасній оплаті в термін, встановлений податковим органом - як правило, 30 календарних днів. Пеня може бути стягнена іншими державними органами : арбітражним судом або відділом судових приставів. Останні мають право описати частина майна для закриття суми пені.

зменшення пені

Іноді виникають ситуації, коли платник податків не має можливості оплатити податок і пені за нього. Судова практика показує, що змінити або прибрати пені неможливо, так як цей вид податку не є податковим нарахуванням. Податкові органи можуть списати «безнадійні» борги, а пені платнику податків в будь-якому випадку платити доведеться. Можна виділити, з яких статей правопорушень знімається відповідальність:

  • Вчинення податкового правопорушення.
  • Неможливість оплати в зв'язку з банкрутством.

Поле 101 «Статус платника». В поле 101 платіжок на сплату страхових внесків компанії повинні вказувати статус платника 01, а підприємці - 09. Статус 01 тепер називається «Платник податків (платник зборів, страхових внесків)». Код 14 чиновники виключили зовсім. У платіжках за внесками на травматизм в поле 101 як і раніше вказуйте 08.

Поле 105 «Код ОКТМО». У цьому полі приводите ОКТМО муніципального освіти з восьми знаків (п. 6 додатка 2 до наказу Мінфіну Росії від 12.11.2013 № 107н). Раніше можна було вказувати ОКТМО як з 8 знаків, так і з 11 знаків.

Поля 106-109. Ці поля заповнюйте так само, як в податкових платіжках. Наприклад, якщо ви перераховуєте внески за травень, у поле 107 вкажіть «МС.05.2017». У платіжці за внесками на випадок травматизму поля 106-109 контейнер не заповнюється, ставте 0. Їх заповнюють тільки при платежах в податкову.

Поле 110 «Тип платежу». У платіжках за податками і внесками це поле як і раніше не заповнюйте.

зразки платіжок

В поле 104 ви вказуєте КБК. Таблицю з КБК на 2017 рік подивіться нижче. Перевірте, чи не змінилися чи банківські реквізити одержувача. Наприклад, з 5 травня 2017 року, які компанія перераховує в підмосковні інспекції, треба ставити нові реквізити. Подивіться їх на сайті своєї податкової інспекції, а також в зразках 3 і 4 нижче. Платіжки зі старими реквізитами потраплять в нез'ясовані.

Таблиця. КБК для сплати страхових внесків за періоди з 1 січня 2017 року

Зразок 1. Платіжка на сплату внесків на пенсійне страхування за 2017 рік

Платіжка на сплату внесків на пенсійне страхування за 2017 рік

Як заповнити платіжне доручення на сплату пені з ПДФО у 2017 році? Який КБК вказувати в платіжці? Розглянемо головні особливості і наведемо зразок доручення.

Коли потрібно сплатити пеню з ПДФО

Щоб у встановлений термін перерахувати ПДФО, потрібно визначити:

  • дату отримання доходу (ст. 223 НК РФ);
  • день, коли потрібно утримати ПДФО (п. 4 ст. 226 НК РФ);
  • термін сплати ПДФО (в залежності від способу виплати доходу) (п. 6 ст. 226 НК РФ).

Найчастіше, перераховувати ПДФО потрібно не пізніше дня, наступного за днем ​​виплати доходу. Наприклад, зарплату за травень 2017 року роботодавець виплатив 8 червня 2017 року. У цьому випадку датою отримання доходу буде 31 травня, датою утримання податку - 8 червня. А останньою датою, коли ПДФО повинен бути перерахований до бюджету, - 9 червня 2017 року.

У таблиці наведемо терміни перерахування ПДФО за найпоширенішим виплатам:

Види виплатТермін перерахування ПДФО

Зарплата за першу половину місяця (аванс). У день перерахування ПДФО з зарплати за другу половину місяця (остаточний розрахунок). Зарплата, в тому числі підлягає виплаті при звільненні працівника. Не пізніше дня, наступного за днем ​​виплати заробітної плати. відпускні;
Допомога по тимчасовій непрацездатності. Не пізніше останнього дня місяця, в якому виплачувалися відпускні або допомога по тимчасовій непрацездатності. Доходи, видані в натуральній формі;
Матеріальна вигода;
Суми прощеної боргу. Не пізніше дня, наступного за днем ​​виплати будь-яких грошових доходів.

Якщо ПДФО сплачено пізніше встановлених термінів , То крім штрафу ИФНС може нарахувати організації пені (ст. 75 НК РФ). При цьому пені нарахують в цілому по організації з урахуванням дати отримання доходу кожним співробітником і фактичних термінів утримання ПДФО податковим агентом (п. 2 листа ФНС Росії від 29.12.2012 № АС-4-2 / ​​22690).

Приклад розрахунку пені

ПДФО в сумі 68 347 руб. з зарплати за травень, виплаченої працівникам 01.06.2017, організація перерахувала в бюджет 09.06.2017. Кількість днів прострочення - 6 (з 03.06.2017 по 08.06.2017). Ставка рефінансування (ключова ставка) Банку Росії в період прострочення склала 9,25%. Сума пені за прострочення сплати ПДФО становить 126,44 руб. (68 347 руб. X 9,25% / 300 x 6 дн.).

Як сплатити пеню

Припустимо, що податкова інспекція нарахувала пені за несвоєчасну сплату ПДФО. І направила вимогу про сплату пені. Як заповнити платіжне доручення на сплату пені в 2017 році? Наведемо зразок платіжки.

Пені ви можете платити не тільки на вимогу, але і ініціативно. Тоді при заповненні платіжного доручення на пені потрібно врахувати деякі особливості, а саме:

  • в поле 106 - вказати код «ЗД»;
  • в поле 107 - вказати «0»;
  • в поле 108 - вказати «0»;
  • в поле 109 - вказати «0».

Код УВП при сплаті пенею по ПДФО візьміть з вимоги ИФНС про сплату. Якщо у вимозі коду немає або якщо ви платите пені добровільно, в поле 22 поставте «0». Див. «».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Якщо ви прострочили платежі в податкову і фонд, доведеться перерахувати пені. Так як коди змінилися, дивіться актуальні КБК пені за страховими внесками 2017 таблиці. Також в цій статті ви знайдете зразок заповнення платіжки.

З 2017 року страхові внески перераховують на інші коди бюджетної класифікації. Мінфін затвердив нові КБК наказом від 07.12.2016 № 230н. Оновилися всі коди платежів, в тому числі КБК пенею. Актуальні коди для юридичних осіб дивіться в таблицях нижче.

КБК пені страхових внесків на 2017 рік

ВнескиКодиЗа періоди до 2017 рЗа періоди з 2017 р

На пенсійне страхування працівників за основними тарифами в ИФНС 182 1 02 02010 06 2100 160 182 1 02 02010 06 2110 160 На випадок тимчасової непрацездатності та у зв'язку з материнством (соціальне страхування працівників ) в ИФНС 182 1 02 02090 07 2100 160 182 1 02 02090 07 2110 160 На обов'язкове медичне страхування працівників в ИФНС 182 1 02 02101 08 2011 160 182 1 02 02101 08 2013 160 Пенсійне страхування за додатковими тарифами за працівників зі Списку 1 182 1 02 02131 06 2100 160 Пенсійне страхування за додатковими тарифами за працівників зі Списку 2 182 1 02 02132 06 2 100 160 На страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в ФСС 393 1 02 02050 07 2100 160

Платіжне доручення для сплати пені за страховими внесками в 2017 році

Мінфін оновив порядок заповнення платіжок (наказ від 05.04.2017 № 58н). Не допускайте помилок, тоді перерахування не втратяться.

Особливості платіжних доручень для пенею:

  1. КБК (поле 104). У 14-17-м розрядах різні цифри, зверніть увагу (див. Таблиці вище).
  2. Підстава платежу (поле 106). Якщо ви самостійно порахували пені і платите їх добровільно, то ставте код ЗД. Якщо платите на вимогу ИФНС - код ТР.
  3. Податковий період (поле 107). При типі платежу ЗД ставте 0. Якщо перераховуєте пені за конкретний період (місяць, квартал), варто вказати його, наприклад, МС.04.2017 - пені за квітень 2017 року. При типі платежу ТР вкажіть термін, зазначений у вимозі. При погашенні пені згідно з актом перевірки (підстава платежу - АП) ставте 0.
  4. Номер документа (поле 108). Якщо ви платите пені самостійно, ставте 0. У всіх інших випадках вкажіть номер документа - підстави платежу (наприклад, вимоги) без знака №.
  5. Дата документа (поле 109). Якщо ви платите самостійно, ставте 0. Вкажіть дату вимоги ИФНС - для підстави платежу ТР, дату рішення про притягнення (про відмову в залученні) до податкової відповідальності - для підстави АП.

Зразок платіжного доручення для сплати пені


Уточнення сальдо по страхових внесках у 2017 році

На початку року фонди передали податківцям сальдо розрахунків за внесками до 2017 року. Компанії відразу стали масово обчислювати в картці розрахунків незаконні борги і пені.

ФНС вважає, що вся вина на фондах - вони невірно передали відомості до податкових. Але оскільки всі платежі тепер контролюють інспектори, компанії стали звертатися зі скаргами і листами саме до податківців. Управління запитали в ФНС, що робити з такими запитами.

Сальдо внесків за минулі роки можуть відкоригувати тільки фонди. Тому всі листи компаній про помилки податківці будуть пересилати в ПФР і ФСС. Так робити розпорядилася ФНС в листі від 02.05.2017 № ГД-4-8 / [Email protected] , Яке розіслала в регіональні управління.

ФНС в листі повідомила, щоб підлеглі відправляли офіційні запити до фондів. А якщо страхувальники звернуться до податкової по телефону, інспектори порадять зв'язатися з відділенням ПФР або ФСС.

Податківці не можуть самі виправити сальдо в картці. Для цього потрібно, щоб фонд повторно вивантажив дані про борги. Тому немає сенсу звертатися зі скаргою до податкової і втрачати час на пересилку звернення. Відразу повідомляйте про помилку в фонд (зразок дивіться нижче).

Як тільки фонд отримає звернення, то відразу зв'яжеться з інспекцією і повторно вивантажить сальдо по внесках. Закон не встановлює терміни на виправлення помилок, але відповісти на заяву фахівці повинні за місяць.

Для податкової складіть лист з проханням не ставити вимогу на незаконну недоїмку. Додатково напишіть, що вже звернулися до фонду. Він виправить помилку.

Зразок заяви про уточнення сальдо по страхових внесках

ІПН / КПП 7708123459/770801001,

реєстраційний номер 500-300-158248 127138

105066, г. Москва, ул. Басманная, д. 25

Керівнику управління № 4

Управління ПФР № 8 по Москві

і Московської області

А.Н. Боровягіну

Вих. № 142 від 04.05.17

ЗАЯВА

про уточнення сальдо по страхових внесках до КРСБ

25 квітня ТОВ «Компанія» отримало від ИФНС № 7 по м Москві вимога про сплату страхових внесків № 156/2 в сумі 124 200 (сто двадцять чотири тисячі двісті) рублів. Щоб перевірити наявність недоїмки 2 травня ТОВ «Компанія» запросило в ИФНС № 7 акт звірки № +1241 і довідку про розрахунки з бюджетом № 244. Згідно з документами, в картці розрахунків числиться недоїмка і пені за страховими внесками за грудень 2016 року.

ТОВ «Компанія» вважає, що сальдо внесків в КРСБ помилкове. Тому просимо сальдо розрахунків за страховими внесками за періоди до 2017 року ТОВ «Компанія».

Додаток:

Копія вимоги від 25.04.17 № 156/2 - на 1 л .;

Акт звірки від 02.05.17 № 1241 - на 1 л .;

Копія довідки про стан розрахунків від 02.05.17 № 244 - на 1 л.

Якщо дізналися про незаконну недоїмку з вимоги, попросіть фонд виправити відомості якомога швидше. Інакше інспектори заблокують рахунок або виставлять інкасо. До заяви додайте акт звірки, або довідку про стан розрахунків. Так фахівці ПФР відразу зрозуміють, в чому помилка, і вивантажать в інспекцію нове сальдо.

Поки фонд буде виправляти відомості, податківці можуть виставити вимоги на недоїмку і заблокувати рахунок. Щоб цього не сталося, повідомте до інспекції, що недоїмка помилкова. Зразок - нижче.

Зразок пояснень про відсутність недоїмки за внесками

Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія»

ІПН / КПП 7701025478/770101001

127138, г. Москва, ул. Басманная, д. 25

Керівнику ИФНС Росії № 1

по м Москві

Вих. № 141 від 03.04.17

ПОЯСНЕННЯ

У відповідь на вимогу від 31.04.17 № 156-09 повідомляємо, що за ТОВ "Компанія" не числиться заборгованість по страхових внесках за 2016 рік. На підтвердження докладаємо акт звірки з фондом станом на 1 січня 2017 року.

Одночасно повідомляємо, що зробили запити в ПФР для врегулювання помилок в сальдо по страхових внесках. Просимо скасувати вимогу про сплату помилковою заборгованості і не блокувати рахунок.

Додаток: акт звірки з ПФР на 3 аркушах ВИНОС

Генеральний директор Астахов І.І. Астахов


Який КБК вказувати в платіжці?
Як заповнити платіжне доручення на сплату пені в 2017 році?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online