Іпотека в ВТБ 24 з материнським капіталом - програми кредитування, умови і оформлення в 2019 році, погашення, чи можна оформити як початковий внесок

  1. Особливості іпотечного кредитування
  2. Вимоги до позичальників і параметрам квартири
  3. Вимоги до позичальників
  4. Необхідні документи
  5. Процедура оформлення іпотеки
  6. Варіанти погашення іпотеки
  7. Іпотечний калькулятор для швидкого розрахунку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сім'ї з двома дітьми отримують від держави матеріальну допомогу, так званий материнський капітал. Дані кошти мають цільове призначення, зокрема капітал можна витратити на оплату навчання дитини, формування пенсійного накопичення або ж вкласти на поліпшення умов проживання сім'ї. Останній варіант на сьогоднішній день є найпопулярнішим. Пов'язано це з тим, що житлове питання в Росії варто вкрай гостро. Щоб поліпшити житлові умови є два способи: або розширити площу має житла, або ж взяти іпотечний кредит на нову квартиру.

На сьогоднішній день в Росії багато великих банків стали працювати з капіталом, серед них і ВТБ. Він надає цю послугу ось уже на протязі семи років. Головна перевага іпотечного кредитування в ВТБ з використанням материнського капіталу полягає в тому, що клієнт може придбати квартиру як колишню у використанні, так і в новобудові.

Особливості іпотечного кредитування

ВТБ всім власникам материнського капіталу пропонує скористатися таким банківським продуктом, як «Іпотека плюс материнський капітал». Він має на увазі під собою кілька варіантів внесення платежів маткапіталом:

  • оплатити вже оформлений кредит на квартиру в ВТБ;
  • використання в якості початкового внеску;
  • підвищення іпотечної суми, щоб взяти більш дороге житло.

Дана програма користується великою популярністю серед споживачів, які мають материнський капітал. Це пов'язано з досить вигідними умовами, які пропонує ВТБ в 2019 році:

Розмір позики Від 1,7 до 30 мільйонів рублів Процентна ставка Від 12% Термін кредитування До 30 років Валюта Рублі

Дана іпотеку пропонує кілька ставок, а саме змінних і фіксованих. Вони розраховуються індивідуально для кожного власника субсидії. Зміна відсотків по раніше оформленим договором також можливо. Клієнт може звернутися в ВТБ і за тим, щоб йому продовжили термін іпотечного кредитування. Для отримання схвалення необхідно обгрунтувати причину і надати документи.

Вимоги до позичальників і параметрам квартири

Даний вид іпотеки від ВТБ передбачає кредитування як на покупку житла, так і на будівництво будинку. Також клієнт має можливість взяти іпотеку на покупку частки нерухомості на основі договору участі в пайовому будівництві. Житло, яке клієнт ВТБ хоче взяти в кредит, він може вибрати самостійно. Це може бути об'єкт нерухомості вторинного або нового ринку. Однак при пошуку житла важливо враховувати вимоги кредитної організації, які висуваються до нерухомості. Головне з них - це висока ліквідність квартири. Виходячи з цього ідеальним варіантом є квартира в новобудові. Якщо квартира є об'єктом вторинного ринку, вона повинна бути в гарному стані. У ній повинні бути проведені газ, електрику і водопостачання. У квартирі не повинно бути перепланувань, на які не було отримано дозвіл у відповідному фонді житловому. Без штрафів нерухомість повинна бути на момент перевірки банком.

Банк пропонує допомогу в пошуках відповідного варіанту нерухомості. Він може запропонувати квартири від забудовників і агентств нерухомості, з якими веде співпрацю. Також ВТБ може запропонувати квартири, які знаходяться у нього в заставі. Перевага такого варіанта полягає в тому, що нерухомість вже пройшла перевірку банку і повністю відповідає його вимогам. Для її оформлення клієнт повинен подати мінімальний пакет документів. Вся процедура проходить в максимально короткі терміни.

Вимоги до позичальників

Оформити даний вид іпотечного кредитування мають можливість не всі власники материнського капіталу. Окрім наявності сертифікату на субсидію, російського громадянства і реєстрації в регіоні, де є чинне відділення ВТБ, банк вимагає повної відповідності віковим параметрам. Так, потенційний клієнт повинен бути віком від 21 року до 60 років. При цьому до закінчення виплачування кредитного боргу вік позичальника не повинен перевищити 75 років.

Необхідні документи

Щоб оформити кредит з материнським капіталом на придбання квартири позичальник повинен надати в ВТБ пакет документів, який включає в себе:

  • документ, що засвідчує особу;
  • паспорта співпозичальників;
  • довідку про доходи;
  • завірену роботодавцем копію трудової книжки;
  • державний сертифікат, які дає право на користування капіталом;
  • довідку про склад сім'ї.

документ, що засвідчує особу;   паспорта співпозичальників;   довідку про доходи;   завірену роботодавцем копію трудової книжки;   державний сертифікат, які дає право на користування капіталом;   довідку про склад сім'ї

Варто відзначити, що в деяких випадках банк вимагає надати додаткові документи. Це можуть бути документи про наявність нерухомого майна або ж довідка про залишок заборгованості в інших фінансових організаціях.

Процедура оформлення іпотеки

Порядок оформлення іпотеки з використанням материнського капіталу практично нічим не відрізняється від стандартної процедури. Позичальник повинен звернутися до відділення ВТБ або, варіант другий, - заповнити анкету в режимі он-лайн на сайті. Багато клієнтів вважають за краще відвідати банк, так як завжди можуть розраховувати на допомогу співробітника банку, якщо раптом виникнуть будь-які труднощі або питання.

На вивчення наданого позичальником пакету документів, його анкети, кредитної історії та іншої інформації банк в середньому бере три дні. На основі отриманих даних він дає відповідь. Після схвалення заявки співробітники ВТБ починають оформляти іпотечний договір, де окремо прописується використання материнського капіталу, а також графік платежів по кредиту із зазначенням щомісячного внеску з урахуванням процентної ставки.

Після схвалення заявки співробітники ВТБ починають оформляти іпотечний договір, де окремо прописується використання материнського капіталу, а також графік платежів по кредиту із зазначенням щомісячного внеску з урахуванням процентної ставки

Після того, як банк і клієнт уклали іпотечне угода, перший може починати оформляти квартиру у власність відповідно до порядку, прописаному в законодавстві. Клієнт також повинен внести перший платіж. Нерухоме майно обов'язково підлягає страхуванню. Після виконання цих умов зібрану документацію на квартиру потрібно передати в банк.

На завершення фінансова організація переводить кошти на рахунок продавця. Позичальник, в свою чергу, повинен написати заяву про розпорядження субсидією в Пенсійному фонді і перевести банку гроші на його рахунок. Можна написати заяву заздалегідь, щоб не втрачати час на його розгляд.

Всі етапи такої процедури знаходяться під контролем служби безпеки ВТБ, тому здійснювати незаконні маніпуляції з виділеними державою коштами вкрай не рекомендується. Це може спричинити за собою адміністративну відповідальність і, відповідно, відмова на видачу кредиту.

Варіанти погашення іпотеки

Погашення боргу виконується одним з наступних способів, який заздалегідь обговорюється на стадії укладання договору:

  • Внесення першої плати за іпотеку. Цікаво, що банк вкрай неохоче йде на прийом субсидії як початкового внеску. Пов'язано це з тим, що він піддає себе фінансових ризиків, так як в подальшому такі позичальники можуть виявитися неплатоспроможними.
  • Погашення частини заборгованості за кредитом. Субсидію можна використовувати для погашення частини боргу. Дана схема набула найбільшого поширення. Вона є вигідною для позичальника, так як зменшення суми боргу тягне за собою і зменшення обсягів переплати (відсоток по кредиту буде нараховуватися тільки на частину боргу).
  • Оплата відсотків. Маткапіталом також можуть бути сплачені відсотки. Ця схема, перш за все, вигідна кредитної організації, так як вона гарантовано отримує належні їй відсотки. Вигода є і для позичальника, але тільки якщо він не збирається погашати кредит достроково. Так, йому залишиться виплачувати тільки основну частину заборгованості і, відповідно, щомісячні платежі будуть менше.

Іпотечний калькулятор для швидкого розрахунку

Використання материнського капіталу на збільшення площі житла

Сім'ї можуть використовувати кошти, виділені державою, на реконструкцію купується в іпотеку житла. При цьому слід пам'ятати, що проводяться будівельні роботи в обов'язковому порядку повинні бути спрямовані на збільшення площі. Зробити це можна двома способами: звести додаткові прибудови та надбудови або перетворити непридатні для житла приміщення в житлові. Факт захоплення житлового простору повинен бути офіційно задокументований.

Варто підкреслити, що законодавство забороняє використовувати виділені кошти на капітальний ремонт. Тобто, поклейку шпалер, заміну сантехніки і подібні види робіт здійснювати доведеться за свій рахунок.

Проводити будівельні роботи громадяни повинні власними силами, без залучення будівельних компаній і підрядників. При цьому сума капіталу ділиться на дві рівні частини: одна відразу надходить на їх рахунок, а інша через пів року, після виконання основних видів робіт.

Громадяни можуть залучати кредитні кошти для реконструкції будинку. Однак погасити кредит субсидованими засобами вони зможуть тільки тоді, коли з моменту народження дитини пройде три роки, як того передбачає законодавство.

Іпотека ВТБ під материнський капітал істотно полегшила життя сім'ям, які мріють про власний затишному і комфортному будинку. Однак іпотека - це великий тягар, як мінімум, на одне десятиліття. Тому перш ніж її оформляти, щоб не потрапити в боргову яму, потрібно правильно оцінити сімейний бюджет, розрахувати свої сили і можливості. Засоби по кредиту потрібно вносити щомісяця.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online