Як взяти іпотеку в Ощадбанку без початкового внеску?


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Характерною рисою іпотечних позик, видаваних Ощадбанком, є обов'язкова сплата початкового внеску. Розмір цих виплат в найбільшому банку РФ становить 10% від цього кредиту. У більшості випадків без цього першого внеску отримати схвалення на видачу іпотечної позики не вийде.

Однак Ощадбанк пропонує чотири кредитні програми, розраховані на придбання житла, в яких позичальник може оформити іпотеку без початкового внеску.

Загальні вимоги при оформленні іпотечних кредитів в Ощадбанку

Перш ніж розглядати питання про те, чи можливо отримати іпотеку в Ощадбанку, які не сплачуючи початкового внеску, потенційному позичальникові незайвим буде дізнатися, чи вправі він розраховувати на кредит в принципі.

  • іпотеку в Ощадбанку можуть отримати тільки громадяни РФ;
  • потенційний позичальник не повинен мати непогашеної судимості;
  • мінімальний вік позичальника на момент оформлення іпотечного договору - 21 років, максимальний на момент останнього платежу - 75 років;
  • для того щоб розраховувати на надання іпотечного кредиту потенційний позичальник повинен мати офіційно оформлену роботу протягом не менше півроку.
  • відсутність «поганий» кредитної історії.

Для того щоб розраховувати на позитивне рішення банку про видачу іпотеки позичальник повинен відповідати всім цим умовам. При недотриманні хоча б одного з них отримати іпотечний кредит в Ощадбанку не вдасться.

Іпотечне кредитування в Ощадбанку без початкового внеску

  1. Іпотечний кредит з держпідтримкою.

Цей кредитний продукт є складовою частиною державної програми «Доступне житло». Партнером Ощадбанку в її фінансуванні виступає державний банк - ВЕБ. Дана програма розрахована на ті категорії громадян, які потребують житла, але оформити звичайну іпотеку з яких-небудь причин не можуть.

Потенційний позичальник повинен надати в банк забезпечення кредиту, наприклад, вже наявну у нього у володінні нерухомість. Тільки в такому випадку програма «Доступне житло» допускає оформлення іпотеки без початкового внеску.

Дана програма відрізняється відсутністю необхідності страхування життя і працездатності кредитується. Тобто обов'язкової вимоги про страхування Ощадбанк не висуває.

Іпотека з держпідтримкою має ще кілька ознак вигідно відрізняють її від інших видів аналогічних програм:

  • відсоток за користування кредитом - 10,5% і останнім часом він слідом за ставкою рефінансування ЦБ постійно знижується;
  • великий термін кредитування - до 30 років;
  • сума іпотеки від 45 тисяч до 8 мільйонів рублів.

Рішення про участь в даному виді іпотечного кредитування приймається кредитною установою, але за поданням житлового відділу муніципалітету. Тобто без схвалення місцевої адміністрації розраховувати на позитивне рішення банку про виділення іпотечного кредиту не доводиться.


Зверніть увагу! Інформація з даної статті може бути не повною, через частої зміни законодавства. Крім того, саме ваша ситуація можливо вимагає, більш детального вивчення. Тому радимо проконсультуватися з нашими фахівцями за телефонами: в Москві +7 (499) 938-44-32 , в Санкт-Петербурзі: +7 (812) 467-34-03 , По всій Росії 8 (800) 511-81-26 - це безкоштовно, анонімно і професійно!
  1. Іпотечне рефінансування.

Цей банківський продукт являє собою можливість змінити вже існуючі умови раніше взятої іпотеки. Наприклад, позичальник взяв іпотеку в банку, але на даний момент його не влаштовують умови цього кредиту. Ощадбанк надає можливість реструктурувати борг, як правило, це стосується зменшення ставки по іпотеці або зміни термінів її повернення.

Оскільки частина позики вже виплачена, то немає необхідності вимагати сплати ще й початкового внеску. Оформляється кредит, достатній для погашення першої іпотеки, і умови цього другого кредиту більш щадні для клієнта.

  1. Використання коштів материнського (сімейного) капіталу.

Ця банківська програма допускає використання сімейного капіталу для забезпечення початкового внеску при оформленні іпотеки. Називати цей банківський продукт повністю позбавленим необхідності сплати початкового внеску не можна. Сертифікат материнського капіталу все ж необхідний і без нього іпотеку в Ощадбанку не оформлять.

З іншого боку, позичальник реальні гроші для початкового внеску не використовує і це дає можливість говорити про його відсутності.

Дороге житло по іпотеці з використанням сімейного капіталу придбати навряд чи вийде. Обов'язковою умовою є покриття мінімум 10% вартості нерухомості за рахунок сертифіката материнського капіталу. Зате для клієнтів Ощадбанку приємним є те, що відсоток по іпотеці в даному випадку мінімальний і становить 9,5%.

  1. Іпотечне кредитування військовослужбовців.

Цей вид іпотеки доступний тільки для військовослужбовців, що беруть участь у спеціальній державній накопичувальній програмі. Кошти, необхідні для початкового внеску, а також для страхових виплат використовуються зі спеціального фонду.

Природно, що сам військовослужбовець позбавлений необхідності сплачувати початковий внесок при оформленні іпотеки.

Пакет документів для оформлення іпотеки в Ощадбанку без початкового внеску.

Портал bukva-zakona.com звертає вашу увагу на те, що для кожної з чотирьох програм потрібно свій набір документів.

Спільними документами будуть:

  • особиста заява-анкета;
  • паспорт позичальника (і созаёмщіков);
  • підтвердження доходів позичальника (2-ПДФО);
  • копія трудової книжки.

Для іпотеки з держпідтримкою додатково буде потрібно сертифікат участі у відповідній держпрограмі ( «Доступне житло»), який оформляється в житловому відділі муніципалітету.

Сертифікат на сімейний капітал необхідний для відповідного виду банківського кредитування. Повний пакет документів попереднього іпотечної позики знадобиться при оформленні в Ощадбанку іпотечного рефінансування. Військовослужбовець повинен буде підтвердити свою участь в іпотечній накопичувальній програмі.


Поділитися в соціальних мережах

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online