Як правильно взяти кредит: дуже важливі поради

  1. Як правильно взяти кредит:
  2. Правило № 1
  3. Правило № 2
  4. Правило № 3
  5. Правило № 4
  6. Правило № 5

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Гроші потрібні завжди 🙂 Але буває так, що в один непрекрасний момент вони стають потрібні більше, ніж зазвичай. Ну скажімо, вам зовсім трохи не вистачає на покупку дивовижної шубки, або ви не уявляєте свого подальшу трудову діяльність без відпочинку на морі, а саме зараз коштів на це не знаходиться ... Та хіба мало що!

Сьогодні жіночий сайт "Красива і Успішна" радить, як правильно взяти кредит, щоб потім не було нестерпно боляче його повертати ...

Як правильно взяти кредит:

5 золотих правил починаючому позичальникові

Зрозуміло, що вже якщо нам, жінкам, закортіло витрачати гроші, то хочеться спонтанно забігти в перший-ліпший по дорозі банк, взяти, скільки дають, і понести таким собі торнадо по бутіках і моллам 🙂

Це не є правильно - ніякі тимчасові захоплення не компенсують вам потім грабіжницькі виплати по необачно обраному кредиту!

Звідси перше правило на тему, як же правильно взяти кредит.

Правило № 1

Не лінуйтеся збирати побільше інформації (навіть якщо ви 100% -ний холерик, завжди діє під впливом моменту). Зайдіть на сайти банків, там є така корисна річ, як кредитний калькулятор. Ще краще - зайти в відділення банків і помучити питаннями консультантів.

Питати треба все: скільки мені можуть дати, на яких умовах, які банк бере комісію, скільки складуть щомісячні виплати, які кредитні програми діють в даний момент у банку.

Важливо заздалегідь дізнатися, чи потрібні поручителі, яка страховка необхідна позичальнику.

Правило № 2

У тісній зв'язці з першим правилом йде і друге: уважно читайте всі матеріали, які вам дають в банку, а особливо кредитний договір!

Ви не зобов'язані підписувати його відразу «з першого погляду». Sympaty.net радить уважно вивчити зразок договору в спокійній обстановці і з залученням знайомих знаючих людей (юристів, економістів, співробітників інших банків).

А ще в банках обов'язково повинна бути на видному місці пам'ятка позичальника, де якраз і пояснюється, на що треба звернути увагу.

Правило № 3

Щоб правильно взяти кредит, необхідно продумати, який термін кредиту вам підійде.

Тут існує закономірність - чим довший термін виплати, тим більше в результаті складе переплата. Воно вам треба?

Ваше завдання на цьому етапі - порівняти суми виплат по кредитах з різними термінами. Чим коротше термін, тим більше щомісячна виплата. Наскільки вона вписується в ваш щомісячний бюджет? (Важливий момент тут: які умови дострокового погашення кредиту діють в обраному вами банку?)

І тут ми переходимо до наступного правила, підказуємо, як максимально правильно взяти кредит.

Правило № 4

Потрібно сісти і порахувати, яку суму з ваших щомісячних доходів ви РЕАЛЬНО зможете віддавати по кредиту. Sympaty.net нагадує: не забудьте врахувати всі свої обов'язкові витрати, такі як комуналка, стільниковий зв'язок, продукти харчування, витрати на проїзд або бензин і т.д.

Ці підрахунки не повинні давати в результаті голий нуль! Хіба мало що - якісь непередбачені витрати можуть поставити під загрозу виплати по кредиту. Тому завжди повинна залишатися якась сума в резерві (яка саме - залежить від величини ваших доходів, витрат і кредиту, але не менше 10% від доходів).

Взагалі фахівці сходяться на думці, що виплати по кредиту в ідеалі не повинні перевищувати 30% вашого доходу.

Правило № 5

Вибирайте відповідний для вашої ситуації вид кредиту. Зараз навіть прості споживчі кредити в банках можуть поділятися на кілька категорій. Щоб правильно взяти кредит, порівняйте пропозиції різних банків. Sympaty.net дуже рекомендує не полінуватися і зібрати пакет необхідних документів, замість того, щоб «хапати» перший-ліпший кредит «0%», що видається під один лише паспорт.

Будьте розсудливими успішними леді і пам'ятайте, що банк в першу чергу піклується про власну вигоду, як би спокусливо не звучали для вас його пропозиції!

Як правильно взяти кредит - не така вже й складна наука. Але не варто нехтувати елементарними правилами і здоровим глуздом, щоб кредит дійсно виявився вам на допомогу. Інші цінні поради, як доцільніше розпорядитися своїми грішми, ми давали тут: Гроші: збирати або витрачати?

Вдалих вам покупок і необтяжливих кредитів!

-
Автор - Мама Пума, сайт www.sympaty.net - Красива і Успішна

Копіювання даної статті заборонено!

Воно вам треба?
Наскільки вона вписується в ваш щомісячний бюджет?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online