Скільки і де потрібно вчитися перукаря?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Все життя Все життя. Цей процес - нескінченний. Перукар шліфує свою майстерність з кожним клієнтом. І що найдивніше - успіх мало чому вчить. А ось складні випадки залишаються в пам'яті надовго, змушують ретельно аналізувати ситуацію, перебирати всі причини виниклих при роботі труднощів.

Починати навчання обов'язково потрібно у хороших майстрів, в якісних закладах. Дуже багато залежить від першого викладача. Він закладає Фундамент- «ставить руку«, вчить «бачити», допомагає навчитися «прогнозувати результат». Тому не поспішайте йти в дорогі заклади і до майстрів «на понтах». Розпитайте відгуки людей, які закінчили ті курси і вже працюють. Подивіться роботи того професійного перукаря, у кого ви збираєтеся вчитися. А краще буде присутнім (якщо вдасться) під час його роботи з клієнтом.

Кожен професійний перукар може навчити тільки тому, що сам збагнув. Є відомі світові школи в Англії, Парижі, Мілані, Барселоні, Нью-Йорку. Це коштує дуже дорого (проїзд, проживання, перекладач). Тому деякі «майстра» зробили такі турне своїм бізнесом. Я утримаюся від прізвищ, але сама була свідком таких «горе-семінарів». Людина ставить дуже високу вартість, показує один - два шаблони популярних робіт, привезених із знаменитих шкіл і ВСЕ! Інше-понти, балаканина і втрата часу. Тому перш, ніж платити за навчання, поцікавтеся у знайомих або хоча б в інтернеті, що з себе представляє такий «учитель». Кожен професійний перукар може навчити тільки тому, що сам збагнув

Якщо ж вам пощастило і ви дійсно знайшли хорошу школу або просто майстри, який готовий вам передати свою майстерність, тоді не варто шкодувати грошей на навчання. Це ваше капіталовкладення в себе і в своє майбутнє майстерність. Не варто починати навчання з європейських шкіл. Там зовсім інший підхід і дуже стримує незнання мови. Тому в Європу має сенс їхати, коли вже є досвід роботи за плечима. Я знаю майстрів, які в знаменитих школах залишили «машини і квартири». Але це того варте. Один італійський маестро Паоло Капріоні розповідав, що продав будинок і поїхав освоювати майстерність в кращих школах Англії та Франції. Через 10 років у нього була мережа салонів в Італії. Відома стиліст Наташа Балабанова «проїздила» в знаменитих школах Європи та Америки «парк автомобілів». Але тепер її знають у всьому світі.

Якщо ви вже почали працювати, знайте, що розуміння того, що ви робите прийде тільки через 3 роки. А перспективне бачення-приблизно через 5. Тому працювати потрібно починати з «демократичних» салонів з не дуже високих цін, де є «потік» клієнтів. У перший час треба постояти на потоці, щоб відчути різницю в структурі волосся. Напрацювати «масу». Потім треба починати шліфувати »якість». Це повинно зайняти не більше року. Кількість виконаних стрижок і фарбувань переросте в якість роботи. Завжди аналізуйте «ляпи». Не варто закривати очі на неприємності. Намагайтеся врахувати помилки минулого при аналогічних задачах в майбутньому.

Скільки б ви не заробляли, завжди відкладайте на навчання. Виробіть в собі звичку хоча б раз на півроку відвідувати заходи, що підвищують вашу кваліфікацію. Удосконалюйтеся, навіть якщо вам здається, що нічого нового вам не покажуть. З досвіду знаю, що іноді маленький нюанс або навик, отриманий несподівано, зовсім змінюють підхід до роботи, вливають нове відчуття в щоденну працю.

Ну, а найголовніше, свою роботу потрібно любити! Тільки тоді вона принесе вам задоволення. Не раджу гнатися за грошима, їх все одно завжди буде не вистачати. А ось задоволення від роботи може зробити людину щасливими!

Україна, Київ.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online