Як знайти 30 євро в місяць, щоб почати збирати?

  1. Навіщо взагалі збирати?
  2. Скільки направити на накопичення?
  3. Якщо ніяк не виходить почати, є рішення
  4. Як, створюючи нагромадження, отримати більше?
  5. Щоб не потрібно було постійно думати про внески
  6. Дігі-скарбничка - заробите гроші, розраховуючись карткою.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідаючи на питання, чому люди не створюють накопичення, багато хто говорить - не вистачає коштів. Однак, щоб повільно, але вірно накопичити бажану суму, досить навіть одного євро в день. А завдяки сучасним технологіям, накопичення буде створюватися майже непомітно.

Якщо за кілька днів до зарплати в гаманці залишилося всього кілька євро, створюється враження, що грошей, які можна було б направити на накопичення, немає. Але поспостерігайте за своїми доходами і витратами. Може виявитися, що частина заробленого пішла на непотрібні, незаплановані витрати. Часом досить злегка відкоригувати свої звички, щоб почати створювати накопичення.

Навіщо взагалі збирати?

Дорогий ремонт машини, раптові проблеми зі здоров'ям або несподівану пропозицію придбати за дуже вигідними цінами авіаквитки в місце, яке давно хотілося відвідати - якою б не була життєва ситуація, накопичення буде вашою подушкою безпеки. Відкладаючи хоча б євро в день, протягом року можна накопичити як мінімум 360 євро. Євро в день це дійсно не так багато, навіть чашка кави на винос коштує більше.

Часом здається: ось коли буду заробляти більше, тоді і почну збирати. Але коли зарплата реально збільшується, зростають і витрати, і знову від зарплати багато не залишається. Тому не варто чекати кращих часів, діяти треба вже сьогодні.

Скільки направити на накопичення?

Сума на накопичення не повинна пробивати істотну пролом у вашому особистому бюджеті - краще відкладати потроху, але регулярно. Щоб визначити, скільки для вас комфортно направляти на накопичення, в ідеалі варто було б протягом приблизно трьох місяців аналізувати свій бюджет. Найзручніше це робити, скачавши в смартфон один з додатків, яке пропонує вести облік доходів і витрат, і зрозуміти, на які цілі йдуть ваші гроші. Зараз найбільш затребувані такі додатки як «Finance Manager», «Monefy», «Money Manager» і багато інших, які доступні користувачам мобільних пристроїв як на Android, так і на iOS.

До власний подив, ви можете дізнатися, що насправді розподіл витрат - це щось інше, ніж ви собі уявляли, і не так уже й важко знайти потрібну для накопичення суму, скоротивши кілька несуттєвих витрат або змінивши свої звички - хоча б замість двох чашок кави в день брати одну або іноді добиратися до найближчого магазину на велосипеді, а не кожного разу на авто.

Якщо ніяк не виходить почати, є рішення

Якщо створення накопичень для вас здається нездійсненною місією, то справжнім помічником може стати Дігі-скарбничка банку SEB. Користуючись нею, вам більше не доведеться думати про те, скільки і коли направити на накопичення, оскільки скарбничка зробить це за вас. Вона діє таким чином: кожен раз, коли ви платите картою, а сума не рівна, вона буде округлена до повного євро і різниця автоматично буде перерахована на ваш ощадний рахунок. Наприклад, якщо ви платите картою 6,40, то 60 центів, яких бракує до повних 7 євро, будуть зараховані на ваш накопичувальний рахунок. Ви цього навіть не помітите, але заглядаючи час від часу на рахунок, прив'язаний до скарбнички, ви побачите, як росте ваше накопичення - хоча зараховуються суми і невеликі, протягом місяця можна накопичити 30 євро і навіть більше.

У Латвії ця послуга введена недавно, проте в Естонії, де диги-скарбничка доступна клієнтам банку SEB вже з кінця 2012 року, вона досить затребувана.

Число користувачів цифрової скарбнички збільшується більш ніж на 10 000 чоловік щороку. В середньому кожен з них за допомогою скарбнички накопичує 11 євро в місяць (або близько 130 євро в рік), але більшості клієнтів вдається накопичити аж до 25-30 євро на місяць, а це як мінімум 300 євро на рік. Особливо затребувана ця послуга серед тих, кому від 25 до 35 років: очевидно, що вони закуповуються частіше, ніж представники інших вікових груп, а також активніше використовують для своїх покупок розрахункові карти, а не готівку.

Як, створюючи нагромадження, отримати більше?

Варто вивчити пропозицію банків - про те, як накопичуючи, ви можете отримати додаткові вигоду. Наприклад, накопичувальне страхування життя дозволить вам не тільки збирати гроші, але і застрахувати своє життя і здоров'я. До того ж, раз на рік ви можете замість здійснених внесків повернути частину сплаченого прибуткового податку з населення. Більше про повернення ПНН можете прочитати в статті «Повернення податків - додаткові доходи» .

Податок можна повернути також в тому випадку, якщо ви створюєте накопичення в рамках 3-го пенсійного рівня. Якщо вам залишилося до пенсії 20 або більше років, то, відкладаючи по 30 євро в місяць, ви можете накопичити солідний капітал на старість - це можуть бути 15 000 і більше євро - про це ви можете прочитати в статті «Від 1 євро в день до 17 000» .

Щоб не потрібно було постійно думати про внески

За повсякденними справами і оплатою рахунків часом не так просто пам'ятати про необхідність робити внески. Дуже зручний інструмент для цієї мети - регулярний платіж: в обрану вами дату (наприклад, в день отримання зарплати або авансу) певна сума автоматично перераховується на накопичення, і ви можете про це взагалі не думати. І так кожен місяць. Після закінчення періоду накопичення розмір придбаного капіталу для деяких може стати сюрпризом. І цілком можливо, що цей капітал допоможе здійснити мрію.

Лінда Езеркална

Відповідаючи на питання, чому люди не створюють накопичення, багато хто говорить - не вистачає коштів

Дігі-скарбничка - заробите гроші, розраховуючись карткою.

З використанням Дігі-скарбнички сума кожної покупки з розрахунковою картою округляється до цілого євро, і різниця перераховується на ощадний рахунок.

  • Накопичення - 08.01.2018

    Як за рік накопичити 1400 євро?

    Симона, клієнт банку SEB в Литві, вирішила накопичити за рік майже 1400 євро, дотримуючись рекомендацій банківських фахівців. Ми вирішили поцікавитися її успіхами.

    Детальніше

  • Накопичення - 14.01.2019

    Чому зберігати гроші в банку, а не в панчосі?

    Незважаючи на те, що в Латвії вже давно працюють банки, як і раніше вистачає людей, яким зберігання грошей в панчосі все-таки здається кращим рішенням, і дискусії про цю успадкованої з давніх часів звичкою не вщухають досі.

    Детальніше

Навіщо взагалі збирати?
Скільки направити на накопичення?
Навіщо взагалі збирати?
Скільки направити на накопичення?
Як, створюючи нагромадження, отримати більше?
Як за рік накопичити 1400 євро?
Чому зберігати гроші в банку, а не в панчосі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online