Влада Туркменії заборонили жінкам сідати за кермо

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото з сайту trend.az

Туркменська влада заборонили жінкам водити автомобілі. Ще в грудні минулого року працівники автоінспекції стали попереджати дам, що за порушення даної заборони їм буде виписаний штраф, передає портал «Альтернативні новини Туркменістану» (АНТ). А в січні джерела АНТ в Ашхабаді повідомили, що тепер працівники дорожньої поліції вилучають у жінок-водіїв права, машини ж відправляють на штрафну стоянку.

«Спочатку я сприйняла цю інформацію, як жарт, але потім зіткнулася з цим особисто. Зараз жінки бояться сідати за кермо, тому багатьох до роботи і назад підвозять чоловіки », - повідомила мешканка Ашхабада. За словами іншого джерела, в держустановах у співробітниць, які приїжджають на роботу на особистих автомобілях, беруть розписку про те, що вони зобов'язуються не сідати за кермо.

Один зі співрозмовників видання, близьке до служби дорожньої інспекції, сказав, що 5 грудня минулого року міністр внутрішніх справ Ісгендер Мулик представив главі держави інформацію, що, за статистикою, більшість ДТП в країні відбувається з вини жінок-водіїв або з їх участю. Президент доручив міністру «виправити ситуацію».

Відзначимо, що до останнього часу єдиною країною в світі, де жінкам не дозволялося сідати за кермо, була Саудівська Аравія. Влада пояснювали заборону тим, що жінки повинні прикривати обличчя, що може бути небезпечно під час водіння. Однак з 2018 року ця заборона скасована, і жінки нарівні в чоловіками зможуть отримувати водійські посвідчення. Причому, з червня поточного року вони отримають право водити навіть мотоцикли і вантажні машини.

Декількома днями раніше з'явилися повідомлення про те, що в Туркменістані заборонили автомобілі темних кольорів. В Ашхабаді з вулиць зникли машини чорного кольору та інших темних тонів. Машини «неправильних» кольорів відганяють на штрафстоянка дорожньої поліції, а власників змушують перефарбовувати їх. При цьому співробітники поліції не пояснюють, на основі яких нормативних актів введено цю вимогу. Заборона на темні автомашини вже призвів до того, що послуги з перефарбування автомобілів в автосервісах країни зросли вдвічі - з $ 500 до $ 1000..

Міжнародне інформаційне агентство «Фергана»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online