Неаполь захлеснула нова хвиля "сміттєвої кризи"

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

21 червня 2011, 20:37 Переглядів: 21 червня 2011, 20:37 Переглядів:   В даний час на вулицях і площах південній столиці накопичилося близько 2360 тонн неприбраних побутових відходів, фото AFP

В даний час на вулицях і площах "південній столиці" накопичилося близько 2360 тонн неприбраних побутових відходів, фото AFP.

За даними муніципального підприємства Asia , Що займається забезпеченням чистоти в місті, в даний час на вулицях і площах "південній столиці" накопичилося близько 2360 тонн неприбраних побутових відходів, які розкладаються на тридцятиградусну спеку.

За визнанням муніципального радника Неаполя Антоніо Боррієлло (Antonio Borriello), "в місті існує серйозна небезпека виникнення епідемії і загроза здоров'ю громадян". Місцева асоціація споживачів "Noiconsumatori" зажадала у вівторок термінового втручання прокуратури і національного уряду і запропонувала оголосити в місті "режим стихійного лиха".

У багатьох районах стародавнього міста, перш за все, в історичному центрі, куди приїжджають багато тисяч туристів з усіх кінців світу, зараз витає нудотний запах нечистот, а на вулицях запросто можна побачити шастають у смітників щурів. Ситуацію погіршує сморід і гар, що виходить від сотень сміттєвих контейнерів, які невідомі підпалили минулої ночі.

Під завалами гниючого сміття виявилися, зокрема, знамениті вулиці - віа Рома і віа Толедо, де відбулися демонстрації протестів. Поблизу у місцевого відділення Італійського банку маніфестанти зміцнили у вівторок над купою сміттєвих мішків національний триколор і жовто-червоний прапор Неаполя. В знак протесту проти ситуації, що склалася вони навіть заспівали гімн Італійської республіки.

Читайте також: Берлусконі побачив, що в Неаполі від сміття почали мутувати корови

Одночасно протестні виступи пройшли у вівторок на залізничній станції селища Ачерра (Acerra) під Неаполем, куди передбачалося вивезти частину міських відходів. Маніфестанти перекрили вранці залізничні колії сміттєвими контейнерами, в результаті чого рух поїздів було припинено на дві години, що ще більш загострило і без того вибухонебезпечну обстановку.

Новий виток "сміттєвої кризи" вибухнув в Неаполі незабаром після тріумфальної перемоги на травневих муніципальних виборах яскравого політика, колишнього слідчого прокуратури Луїджі Де Маджістріс (Luigi de Magistris), який набрав більше 65% голосів виборців. Він приступив до виконання обов'язків мера 1 червня і відразу ж пообіцяв землякам зробити конкретні кроки по вирішенню "сміттєвої проблеми", яка через відсутність сучасних сміттєпереробних потужностей вже багато років, немов дамоклів меч, висить над Неаполем.

Домігшись згоди від представників влади області Кампанії і Неаполітанської провінції за взаємною рішенням найгострішої соціально значущої проблеми, Де Маджістріс взяв на себе зобов'язання до 21 червня повністю звільнити місто від нечистот. Спочатку, здавалося, що справа пішла на лад, проте спалахнули протестні виступи і рішення влади низки міст Кампанії відмовитися від прийому сміття з Неаполя привели до нинішньої кризи.

Читайте також: В Україну намагалися незаконно завести відходи з Італії

Багато місцеві спостерігачі вважають, що за "сміттєвої проблемою" Неаполя виразно видно тінь всесильної місцевої мафії - каморри, яка має багатомільйонні доходи від сміттєвого бізнесу, зокрема, від незаконної утилізації шкідливих хімічних відходів.

Раніше прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі неодноразово обіцяв покінчити з "сміттєвою кризою" і навіть кілька разів називав конкретні дати повного очищення Неаполя від нечистот. Однак ні великі інвестиції , Ні політичні шоу, зокрема, перенесення в місто засідань Радміну, не привели до обіцяного результату.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Неаполь захлеснула нова хвиля" сміттєвої кризи "". інші кримінальні новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online