Особливості установки лічильників води в квартирах

  1. Монтаж лічильників на воду.
  2. Розрахунок споживання води.
  3. Результати установки водних лічильників в квартирі.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Саме з того моменту, коли була замінена комунальна система країни, багато будинків, тобто домоуправління, обзавелися загальними водними лічильниками

Саме з того моменту, коли була замінена комунальна система країни, багато будинків, тобто домоуправління, обзавелися загальними водними лічильниками. За допомогою них визначається фактичний витрата водної маси. Для населення країни тарифи на воду дуже швидко збільшуються. Наприклад, за останній час в кілька разів була підвищена оплата за холодну воду, а на гарячу до чотирьох. Тому в своєму домоволодінні необхідно встановити водні лічильники. Це дасть можливість знизити витрати на водне постачання. Зараз більшість людей платить за одним тарифом, який встановлений для всіх. Оплата стягується з прописаних людей в квартирі. Дані беруться виходячи з розрахунку 150 л гарячої води і 220 л холодної води. Ті, хто поставив у своїй квартирі водні лічильники, переконалися в тому, що витрата води значно знизився.

Монтаж лічильників на воду.

Зараз можна дуже легко придбати   водні лічильники   в будь-яких магазинах будівельних матеріалів Зараз можна дуже легко придбати водні лічильники в будь-яких магазинах будівельних матеріалів. Їх собівартість залежить від країни виробника і марки, а також досягає максимального показника в 300 гривень. Разом з таким механізмом необхідно буде монтувати кульової кран і фільтр, які під час роботи створюють водомірний вузол.

Для установки лічильників необхідно скористатися допомогою фахівців, які мають відповідні дозвільні документи на виконання даних робіт. Монтаж кожного водного лічильника коштуватиме близько 150 гривень. Потім необхідно скористатися послугами представників керуючих компаній або ЖЕКу для прийому лічильника в експлуатацію. Дані люди допоможуть оглянути лічильники і за результатами огляду складуть акт про прийом. Уповноважені особи ЖЕКу приймають такі лічильники через три дні після виявлення бажання громадянина.

Розрахунок споживання води.

Зараз використовується наступний порядок споживання води. Після оформлення акта необхідно провести реєстрацію показань лічильників, визначити періоди надання інформації раз в місяць. Варто вказати витрачені куби, і свідчення на нинішній час.

Оплата загальнобудинкових потреб. Дане нововведення полягає в тому, що за розрахунок комунальних платежів входить і собівартість використаної води згідно показань лічильників, які знаходяться в квартирі, і витрати в будинку. Це свідчить про те, що коли промивають каналізацію, робиться прорив водопровідної мережі. Також вода витрачається і при поливі квітів, які ростуть біля будинку. Тому він повинен не тільки враховуватися, але і оплачуватися.

Яким же чином проводити оплату води в даному варіанті. Якщо в домоволодінні змонтовані прилади загального обліку, то розрахунок робиться з визначення витрат на споживання дому та розподілу на 1 м площі між усіма жителями. Коли такі механізми відсутні, то все одно буде оплачуватися за нормативами. Якщо в домоволодінні не проводяться капітальні роботи, то оплата буде невелика. В середньому розмір будинкових потреб, при встановлених лічильниках, сягатиме позначки 2-3 гривень.

Особливості з'ясування причин комунальної аварії. Коли власники не винні, то обов'язок по оплаті покладено на керуючого кампанії.

Результати установки водних лічильників в квартирі.

Спочатку отримані дані будуть мати негативний характер Спочатку отримані дані будуть мати негативний характер. Це стосується домоволодіння, де знаходиться кілька санвузлів. В даному варіанті проходить установка декількох лічильників. Собівартість установки в даному варіанті збільшується в кілька разів. Разом з цим, для монтажу лічильників буде потрібно відключення водопостачання по стояку. Тут також необхідно буде відключити водне постачання по стояку і оплатити послуги з відключення. Дана робота може виконуватися досить довго. Все пов'язано з параметрами квартири і кваліфікацією фахівця.

Позитивні результати будуть отримані лише через 8 місяців, коли повністю окупляться витрати на придбання та монтаж лічильників. Як результат вартість витрат сім'ї, що включають 4 людини, зменшиться в 1,6 рази за гарячу воду і 3,5 рази за гарячу воду. У цьому варіанті вода не економиться. Якщо потенційний власник замислюється над встановленням лічильників, то їх необхідно монтувати. Поряд з цим, собівартість оплати за воду постійно збільшується, а обсяг води споживаний в місяць практично однаковий. Тому закономірним стає питання, навіщо оплачувати дорогі послуги, які перевищують ці показники в кілька разів.

Поряд з цим, споживач повинен повідомляти інформацію по воді до 30 числа. За даними показниками ЖЕК робить розрахунки для квитанції на оплату. Ця організація раз в два квартали проводить звірку показань лічильників. Результати перевірки оформляється актом. Якщо немає бажання проводити звірку, то в даному місяці прилад обліку буде несправний більш ніж на 30 днів. Тому доведеться оплатити рахунок за нормативами. Тому, даючи показники вчасно, можна заощадити велику частину коштів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online